Alte două PROIECTE DE LEGI ANTINAȚIONALE! Și noi… IAR DORMIM!

Cei care, prin trădare, supun țara străinilor, nu trebuie... - Citat de Mircea Cel Batran


„Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice.”(George Orwell)…..


Doua proiecte de lege sunt trecute prin parlament, pe sest, fara dezbatere publica.

Nimeni nu vorbeste nimic!

1- Este vorba de un proiect prin care TOATE Regiile Autonome se vor privatiza! Spun despre Hidroelectrica, Romsilva, Salrom (regia sarii) etc, 240, in total.

2- AL doilea proiect, modifica legea executorului judecatoresc, permitand ca aceasta functie sa fie indeplinita si de cetateni ai UE, Spatiul Ec European su din Confederatia Elvetiana. Mai mult, toate actele emise de acestia vor fi semnate electronic! Intelegeti marsavia? Tot ce inseamna facturi de utilitati au titlu executoriu. Cedand toate resursele corporatiilor straine, preturile vor creste atat de mult, incat ne vor lua proprietatle cu ajutorul factorului extern (austrieci – ca ei au gazul, germani, elvetieni etc) si executori, care vor fi straini.

Mai mult, au adoptat Legile Justitiei, prin care Legile UE au intaietate asupra Constitutiei. Si uite asa, pana la urmatoarele alegeri Regimul Iohanis va termina ce a facut Nastase cu Petromul, Ciorbea si Radu Vasile cu minele, Basescu cu flota, Ciuca, acum, cu padurile, sarea si energia electrica. Astfel vom ajunge in 5-6 ani sa nu mai avem nimic, nici macar casa in care locuim.

PS- Cat de greu le este francezilor sa isi pastreze drepturile? Cifra oficiala este 1 milion de demonstranti, neoficial 3,5 milioane! Noi ce facem? Rog distribuiti, poate se intampla ceva….

Mesaj primit…

Proiectele au trecut de Senat și se află la Camera Deputaților unde au trecut prin comisii:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.lista?cam=2&anp=2023

143. PL-x 143/13.03.2023 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice la comisii
14.03.2023
144. PL-x 144/13.03.2023 Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/2000 privind executorii judecătoreşti la comisii
20.03.2023

Despre ce este vorba mai în detaliu: 

Propunerea avocatei Elena Radu

Petitie pentru strangerea de semnaturi impotriva Pl-x 143/2023 – Proiect de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
”Acest proiect de lege înseamnă înstrăinarea celor peste 240 de regii autonome și a celor peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat cum ar fi: Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța și multe altele.”
PS: daca stati pasivi, cand se vor apuca de vandut o sa plageti degeaba (ca si cu Termocentrala Mintia, Petrom si altele) pentru ca vanzarea se va face in baza unei legi care va fi in vigoare si de care putin v-a pasat cand puteati sa faceti ceva sa o stopati.
”Guvernul PSD-PNL-UDMR susține adoptarea unui proiect de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (PL-X 143/2023), respectiv:
Text proiect propus de Guvern și adoptat de Senat:
„Art.3.- (1) În aplicarea dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență, autoritatea publică tutelară exercită dreptul de proprietate asupra acțiunilor/părților sociale, după caz, deținute în înfreprinderea publică, prin:
f.adoptarea deciziilor privind înstrăinarea participațiilor la întreprinderile publice aflate sub controlul său direct sau indirect, precum și listarea pe piețele reglementate, cu informarea prealabilă a Guvemului;”
Amendament Dumitru Coarnă: aliminarea art. 3, alin. 1, lit. f, deoarece:
Este vorba de bunuri proprietate publică care potrivit  Constituției sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile, motiv pentru care nu pot fi listate pe piețele reglementate.
Conform art. 136 din Constituție:
(1) Proprietatea este publică sau privată;
(2) Proprietatea publică este garantată și ocrotită prin lege și aparține statului sau unităților administrativ-teritoriale;
(3) Bogățiile de interes public ale subsolului, spațiul aerian, apele cu potențial energetic valorificabil, de interes
național, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice și ale platoului continental, precum și alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietății publice;
(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.
În condițiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituțiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică.
În același sens este și art. 868 din Codul civil conform căruia:
(1) Dreptul de administrare aparține regiilor autonome sau, după caz, autorităților administrației publice centrale sau locale și altor instituții publice de interes național, județean ori local;
(2) Titularul dreptului de administrare poate folosi și dispune de bunul dat în administrare în condițiile stabilite de lege și, dacă este cazul, de actul de constituire.
Textul integral al proiectului de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (PL-X 143/2023) poate fi consultat accesând următorul link:
Acest proiect de lege înseamnă înstrăinarea celor peste 240 de regii autonome și a celor peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat cum ar fi: Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța și multe altele.
După ce România a fost jefuită de păduri, gaze naturale și petrol, acum guvernul PSD-PNL-UDMR vrea să mai facă un cadou firmelor străine!
Dacă îți pasă de această țară, dacă vrei o Românie puternică și demnă, alege să te implici!
Semnează petiția și spune NU jefuirii României!

Notă: Vremea petițiilor a cam trecut. Nu prea folosesc la nimic. Dar e bine să se miște totuși ceva… 

Este  atât de târziu să mai rezolvăm ceva prin petiții și strângere de semnături încât, dacă nu facem ceva mai energic, vom pierde totul!

O altă propunere, la fel de inutila a avocatei  Marina-Ioana Alexandru
COMUNICAT către poporul român de aici din România și de pretutindeni!!!
TREZIREA #REFERENDUMPOPULAR….
„Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice.”(George Orwell)…..
DA, COMPLICE la uzurparea, distrugerea și trădarea vieții proprii, ca om, iar ca un efect firesc, acest act se extinde la neam și țară!!!
PLx-143/2023 Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
…Acesta este proiectul legislativ care va permite privatizarea tuturor instituțiilor publice din Romania. ADICĂ, orice a mai rămas în „avuția” statului român va fi dat la străini, va intra în proprietate privată, iar NOI TOȚI, NOI-POPORUL ROMÂN, NU VOM MAI AVEA NIMIC!!!…..
Mai mult decât atât, orice companie străină poate veni să ne execute individual, ca cetățeni, indiferent de legile țării noastre (PLX 144/2023 n. admin.) Adică dacă nu plătim facturi la timp, dacă pune vreun „încoțopenit”ochii pe casă, teren, mașină, bunuri, etc., ei măresc taxele, creditele, tot ce înseamnă bani până nu mai putem plăti și….și ne iau bunurile….și uite așa ne trezim expropiați și cu imense probleme etc., etc., etc….este o discuție amplă… de aici, lanțul continuă, se întețește haosul organizat, apar revoltele, au motiv să schimbe legile penale în sens și mai aspru pentru popor, nu pentru ei….de aia vrea Ministrul Justiției ca până în 2024 să modifice codurile penale…
Vă informez că mizeria asta a fost votată de Senat (PSD-PNL-UDMR), iar din data de 13 martie a intrat la Camera Deputaților….am pus link mai sus…..
Mai multe pe linkul cu numele avocatei de mai sus.
Cine să facă REFERENDU POPULAR??!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s