ECUMENISM – Calinic al Sucevei și Rădăuților, cel care pretindea că este ortodox, TRIMITE PREOT LA VATICAN pentru „îmbunătățirea legăturilor instituționale… cu Biserica Catolică”

ÎPS Calinic al Sucevei despre perceperea banilor de la enoriaşi: „Preoţii  să ceară cu decenţă contribuţiile băneşti“ | adevarul.ro

Deși se lăuda că este episcop ortodox, cu cugetare ortodoxă, drept pentru care preoții și credincioșii n-ar avea pentru ce să-i întrerupă pomenirea, așa cum am prezentat în acest articol: lnteresant! Pr. Efrem de la Schitul Mestecăniș (din gruparea Sava-Staicu) spune că arhiepiscopul Calinic Botoșăneanul de la Suceava are mărturisire ortodoxă și nu l-a caterisit pentru nepomenire. Aceeași mărturisire ortodoxă spune că o are și IPS Teodosie la Tomisului, iată că de fapt se vădește că este eretic ecumenist care acceptă sinodul eretic din Creta și teoriile eretice adoptate acolo.

Trimite preoți/preot (pe Silvestru Ionuț Țurcă) la Vatican pentru „îmbunătățirea relațiilor insituționale dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică”.

Adică acceptă că ar exista Biserică în afara Bisericii…

SURSA

Și nu este prima oară când acest pseudo-ierarh recunoaște că papistașii ar fi „Biserică”:

arhiepiscopiasucevei.ro/raspunsul-ierarhului-20-august-2022/

Papa de ce locuiește într-un apartament modest, iar Patriarhul Daniel și ceilalți ierarhi în reședințe mari?

Papa de ce se plimba cu autobuzul când era arhiepiscop, ierarhii BOR de ce se plimbă în mașini de lux și nu cu autobuzul?

Papa de ce e smerit și ierarhii BOR nu?”

S .T.

Stimate domnule,

Nu mă îndoiesc de smerenia niciunui prelat din altă Biserică, dar nici nu putem spune că reședințele noastre episcopale, la o anumită evaluare, le întrec pe ale acelora.

====este in contradictie cu Anathema ROCOR 1983

https://ayeaye20.wordpress.com/2017/12/31/1437/

si canoanele 45, 46, 47, 71 Ap. si Svanti Parinti Grigorie Palamas, Marcu al Efesului, Paisie de la Neamt,Gherman al II-lea al Constantinopolului , Fotie, Simeon al Tesalonicului, Nicodim Aghioritul care spun ca ereticii nu au preotie si Taine. – SURSA