ASTĂZI 22 mai (ora 17:00- Hotel Pullman), DEZBATERE publică pe tema Proiectelor de lege ale MApN privind „Apărarea Națională și Managementul integrat al situațiilor de criză”

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, iluminat şi text

https://www.facebook.com/reel/345617955291846

Georgeta Mihail este împreună cu Gabriel Apreutesei

INVITATIE
NOI ROMÂNII VREM PACE, NU VREM RĂZBOI!
Noi, un grup reprezentativ al Societății cetățenești, vă transmitem prezenta invitație de a participa la dezbaterea publică cu tema:
„Cine și cum ar putea decide asupra dreptului la viață, dreptului de proprietate și asupra celorlalte drepturi și libertăți fundamentale, pe timp de pace, de criză, sau război?
Proiectele de lege ale MApN privind Apărarea Națională și Managementul integrat al situațiilor de criză” ce va avea loc în data de:
22 mai 2024, începând cu orele 17.00,
în incinta Pullman Hotel WTCB, sala New York,
adresa: Piața Montreal, nr. 10, sector 1, București
Inițiativa cetățenească s-a născut ca urmare a faptului că aceste proiecte de lege au impact semnificativ asupra tuturor cetățenilor României, indiferent de domeniul în care lucrează, iar dezbaterea pe care pe care a organizat-o MApN, în data de 16.05.2024, în mod nepublic, nu permitea ca orice cetățean să poată să ia cunoștință despre observațiile care se formulau cu privire la aceste proiecte de lege pentru a înțelege importanța lor și nici nu permitea participarea tuturor persoanelor interesate.
Dezbaterea publică la care vă invităm, organizată pentru data de 22.05.2024, permite prezența fizică sau on-line, motiv pentru care vă rugăm ca, în cazul în care doriți să participați on-line, să ne comunicați acest aspect la adresa de e-mail:
asociatiaCASD@gmail.com
pentru a vă putea transmite datele de acces.
Cu încrederea că ne veți onora cu prezența și participarea la această dezbatere publică din 22 mai 2024, vă mulțumim anticipat!
Organizatori:
Asociația Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept, Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților, Asociația Alianța Părinților, Asociația Mișcarea pentru Pace, Asociația Civică Dreptate-Filiala Prahova, Fundația Buna Vestire, Asociația pentru Memorie Identitară Carpații și persoane fizice, cetățeni interesați de binele României
miscareapentru pace@gmail.com tel: 0757333693

9h 

DEZBATERE PUBLICA – 22.05.2024, începând cu ora 17.00,
București, Pullman Hotel WTCB, sala New York
„Cine și cum ar putea decide asupra dreptului la viață, dreptului de proprietate și asupra celorlalte drepturi și libertăți fundamentale, pe timp de pace, de criză, sau război?
Proiectele de lege ale MApN privind Apărarea Națională și managementul integrat al situațiilor de criză”
Au fost transmise invitații de participare reprezentanților autorităților publice: Președintelui României, Membrilor Guvernului României, conducerii: SRI, SPP, STS, SPP, reprezentanților MApN, reprezentanților Consiliului Legislativ, reprezentanții Consiliului Economic și Social.
REGULILE DEZBATERII:
Tema dezbaterii vizează strict cele două proiecte de lege inițiate de MApN:
privind apărarea națională a României;
privind Sistemul National de Management Integrat al Situațiilor de criză;
Persoanele care vor lua cuvântul:
se vor referi strict la conținutul acestor proiecte de legi și la impactul pe care îl pot avea asupra cetățenilor României și statului român;
vor avea un limbaj civilizat;
să se abțină de la atacuri la persoană;
să se abțină de la atacul sau campanie promovare electorală.
Participanții sunt rugați să respecte regulile. În caz contrar li se va lua cuvântul.
Cele două proiecte sunt mult prea importante pentru a permite ducerea discuțiilor în derizoriu sau divagarea spre alte subiecte care nu au legătură cu tema dezbaterii.
Discuțiile se vor derula în ordinea temelor anunțate în invitația la dezbatere.
Persoanele care iau cuvântul se vor referi la subtema la care suntem
Rugăminte: intervențiile să fie pe cât se poate de concise și dacă au fost alte persoane care au exprimat aceeași opinie, pe cât posibil să nu ne repetăm
Ordinea luării cuvântului:
Persoanele care au experiență în cele două domenii (militar/apărare, criză) prezenți fizic și vor să își exprime opinia;
Persoanele care au experiență în cele două domenii (militar/apărare, criză) prezenți on-line și vor să își exprime opinia;
Persoanele care sunt prezente în sală și persoanele care sunt prezente în on-line și vor să ia cuvântul.
MODERATOR: Elena Radu
PARTICIPAREA LA DEZBATERE ON-LINE (în sensul de a exprima o opinie, dacă nu reușiți să participați fizic: conferință zoom. Este necesar să descărcați aplicația zoom pe dispozitivul dvs. (telefon, calculator). Ulterior accesați link-ul: https://us06web.zoom.us/j/88301341012…
TRANSMITEREA LIVE A DEZBATERII:
youtube: urmează să postez link-ul în apropierea orei dezbaterii
OBSERVAȚII: nu există restricții de preluare și retransmitere a imaginilor. Orice persoană poate să distribuie link-ul dezbaterii. Chiar vă rugăm să ajutați la mediatizarea dezbaterii live și înregistrării acesteia pentru a ajunge opiniile exprimate în cadrul acesteia la cât mai mulți cetățeni.
us06web.zoom.us
us06web.zoom.us

Lasă un comentariu