3 mai 1997: Una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Acum 23 de ani AU FOST CEDATE TERITORII ale patriei-mamă pentru a intra în NATO, la îndemnul evreului sionist Silviu Brucan

Relațiile dintre România și Ucraina - Wikiwand

În urmă cu 23 ani, pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la „relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări. Au urmat apoi cei doi președinți, care au semnat tratatul la Neptun la 2 iunie 1997, iar la 14 iulie 1997 a apărut Legea 129, de ratificare a acestui tratat.

La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman, ministrul de Externe – Adrian Severin (evreu de origine – n. adm.), președinte al României – Emil Constantinescu (cu origini evreiești din partea bunicii dinspre mamă – n. adm.).

Prin acest tratat, România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică.

Semnarea tratatului a fost una dintre condițiile puse României pentru a fi acceptată în NATO.

„În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina,  de Tiberiu Tudor, carte scrisă în perioada iulie 1997 – iulie 1999, imediat după semnarea tratatului cu Ucraina.

Iată un fragment din carte. Sursa: Ziaristi Online. Autorul îl acuză pe Silviu Brucan că a stat în spatele deciziei de a încheia tratatul, fiind cel care i-a convins pe Adrian Severin și Petre Roman (100% evreu – n. adm.) să semneze.

„La sfârșitul lunii ianuarie 1997 are loc reuniunea de la Dovos, pe teme de politică externă ale țărilor europene participante. În cadrul acelei reuniuni, președintele Emil Constatinescu „își permite să avanseze disponibilitatea României de a ceda de jure Ucrainei Teitoriile Ocupate, fără să aibă niciun mandat în acest sens, fără să consulte Parlamentul sau poporul român, fără să-și pună problema că un asemenea sacrificiu privește întregul neam românesc”.
Despre aceste „discuții” lansate atunci, presa românească, care încă era haotică în frunte cu nou apăruta televiziune PRO TV, nu s-a pronunțat. Practic, ratificarea Tratatului cu Ucraina s-a produs într-un fel de taină politică, pe care acum actanții de atunci nu o mai recunosc. Iar actanții, cei care au „pus în operă” acest tratat de trădare națională, Petre Roman și Adrian Severin, sunt vii. Încă se agită în politica românească. Nimeni nu a venit să spună că, de fapt, la îndemnul lui Silviu Brucan, „ideologul”, prin intermediul PRO TV, au acționat cei doi oameni de stat, Petre Roman și Adrian Severin. Iar președintele Emil Constantinescu a semnat tratatul ca pe un document de rând, măsurat de o iresponsabilitate pe care astăzi nu o recunoaște”.

În Ucraina sunt înregistrați oficial peste 400.000  de cetățeni de etnie română. Aproape 128.000 locuiesc în regiunea Odessa, în Basarabia de Sud.

Când își poate înceta valabilitatea acest tratat
Conform Articolului 27, „Prezentul Tratat se încheie pe termen de 10 ani. Valabilitatea lui se prelungește automat pe perioade de câte cinci ani, dacă nici una din părțile contractante nu va încunoștiința în scris cealaltă parte despre intenția de a-l denunța, cu cel puțin un an înaintea expirări perioadei de valabilitate respective”.
Deși fostul președinte Traian Băsescu a criticat vehement Tratatul în fața camerelor televiziunilor, pe parcursul mandatului său a avut de două ori ocazia să îl denunțe, potrivit prevederilor Tratatului, dar nu a făcut-o.
Vedeți și: 

38 de gânduri despre „3 mai 1997: Una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Acum 23 de ani AU FOST CEDATE TERITORII ale patriei-mamă pentru a intra în NATO, la îndemnul evreului sionist Silviu Brucan

  1. Te doare sufletul, pur și simplu!
    Țara asta e blestemată!
    Numai lifte, trădători, lupi, hiene au condus-o și-o conduc…cu pace…la Iad!
    Niciodată n-am fost mai descumpănită în privința atitudinii celor care ar trebui să fie/devină PORTA-VOCE în privința abuzurilor, eliberării de sub dictatura asta a unui stat condus de câțiva derbedei obedienți Ocultei dar aprigi, DEMENȚI… împotriva oamenilor simpli!

    Apreciază

    • FRATI ROMANI DACA IN ASEMENEA CLIPE GRELE PT POPOR PRIN ORDINE SA FIM OMORITI CU PREMEDITARE NOI SI COPIII NOSTRI, NOI CONTINUAM SA FIM SEPARATI CARE PE UNDE??? ATUNCI MERITAM.,SA DISPAREM., SA NU MAI NE INTILNIM STRABUNII!! DACA UN POPOR CARE ESTE AMENINTAT CU DISPARITIA. NU STA UNIT SI LUPTA PT EXISTENTA SA,…. ATUNCI SA. DISPAREM….. DACA AM AJUNS ATIT DE SLABI. DE OBEDIENTI. DE NEPASATORI!!! DACA. CONSIDERATI CA. NIMIC BUN NU MAI GASITI IN VOI,, SI PATRIA O CONSIDERATI PIERDUTA.,.. DA. PIERDUTI SUNTEM. SI NOI. SI COPIII!!! ASTEPTATI. CU. TOTII. SENTINTA. TICALOSILOR…!! INSEAMNA. CA TRADATORII, ACESTI. MONSTRI ANALFABETI. AU. CISTIGAT!!! SI AICI PE PAMINTUL. STRABUNILOR.VA FI. NOUL. ISRAEL!!!!????

      LUATI AMINTE. NATIUNE
      UNITI-VA CU FRATII SI SURORILE SI FORMATI. PE AICI NU SE TRECE!
      –REVOLUTIE! – – –

      DATI MAI DEPARTE. CA FIECARE ROMAN. SA IA AMINTE CA AVEM O DATORIE. SA LASAM COPIILOR COPIIILOR NOSTRI, CE NE-AU LASAT STRABUNII, ACEST PAMINT UDAT CU SINGE CA ASTAZI SA PUTETI SPUNE CA AVEM O TARA SI APARTINEM UNUI NEAM!

      FIECARE SA IA ATITUDINE , SA REVINA LA VALORILE SACRE LASATE DE STRABUNI SI CARE URMATE AU FACUT SA REZISTAM UNITI IN FATA VITREGIILOR! FIECARE AVEM DATORIA. MORALA IN FATA STRABUNILOR DE A JURA SI APARA CE AVEM MAI SFINT, ACEST PAMINT!

      DUSMANII SUNT CEI CARE AU LUAT TOT DE LA VOI, TOATA AGONISEALA, TOATE SPERANTELE, BUCURIILE, SI VIITORUL COPIILOR, SI V-AU LASAT. SUFERINTA, TRISTETE SI AMARACIUNE , CHIPUL BRAZDAT DE DURERE! NU MAI ESTE TIMP DE PIERDUT, ESTE MOMENTUL SI CONJUCTURA FAVORABILA CA FIECARE SA ACTIONEZE CA UNUL! ESTE CASA VOASTRA SI LOCUL UNDE MEREU VRETI SA FITI! ARATATI. CA SUNTETI DEMNI SI TRAITI IN PICIOARE , ACESTA E SINGELE VOSTRU!

      DATI MAI DEPARTE LA CIT MAI MULTI FRATI., PT MAREA. RESETARE A NEAMULUI!

      Apreciază

  2. Pingback: † Doar ortodoxia †

  3. Se pare că, în fruntea acestei țări, au ajuns numai indivizi cu alte origini, nu românești, și cred ca nu întâmplător…, toți trimiși doar pentru a devalizat și distruge bogățiile și tot ce are de valoare această țară! Niște nenorociți, care odată și odată vor plăti!

    Apreciază

    • Din pacate nu vor plati si vor muri nepedepsiti. Sunt aparati de comafioții lor care s-au instalat la virful puterii mondiale. A patit ceva Brucan? Sau P. Roman care spunea ca industria României este un morman de fiare vechi? Si cum de s-a ajuns ca tocmai el sa fie ministru de externe? Ce calitati l-au recomandat pt un astfel de post? Niciuna. A fost propulsat dinafara României ca de fapt multi alti demnitari tradatori ce-au aparut dupa 90.

      Apreciază

  4. Au fost scoase din programa școlară , momente importante ale istoriei milenare, petrecute în acest spațiu numit ROMÂNIA.
    Acum vin toți interesații , să ne impună și să ne spună care este istoria României din veacuri și să învățăm istoria holocaustului.
    Noi nu vrem sa se repete nici un holocaust petrecut pe TERRA (pe care cei interesați nu vor să le știe) , să-i întrebam pe mai marii lumii, ei știu despre aceste grozăvii pe pământ?
    Retoric , bineînțeles. Știu foarte bine.
    Eu știu în ce cred, dar oare, mai ,, marii” ăștia cred în ceva ( nu în orgolii și pasiuni deșarte) , au ei sentimentul, uman de altfel, de frică.

    Apreciază

      • Amice, îți place să mănânci rahat cu lopata.
        Articolul ăsta e plin de antisemitism și ultranaționalism legat de niște granițe demult uitate ale țării noastre.
        Dacă tot nu-ți place să trăiești în spațiul NATO/UE te invit să mergi în Ucraina, că acolo o fi mai bine pentru tine.
        Și ia-ți și urmașii tăi cu tine…

        Apreciază

        • Demult uitate??!
          Vai de sufletele voastre de tradatori, de iude!
          Eu traiesc in Romania, nu in spatiul Nato si UE.
          In Ucraina, acolo unde ii cauta rusii cu bombe pe iubitorii de americani, sa te duci tu!

          Apreciază

        • Un tratat se negociaza pe o durata de timp lunga asa cum a fost si cazul tratatului Romania – Ukraina, care a inceput sub administratia Iliescu si a fost semnat sub administratia lui Constantinescu, iar ce a fusese deja negociat de Iliescu nu se mai putea renegocia de Constantinescu. Care devenise presedinte al Romaniei in 29 Noiembrie 1996. Interesant este ca se incearca in articol pasarea raspunderii catre Constantinescu si (sau) Basescu. Si mai interesant este ca se „reanima” aceasta „facatura” in conjunctura actuala ! Ghici cine este interesat de asta …

          Apreciază

  5. E cam aceasi situatie cum a fost si Crimea. Ucraina a mostenit pe nedrept teritorii care le-a primit pe vremea urss-ului cind politica era dictata de la Moscova. Deosebirile fata de actuala Fed. Rusa sunt insa mai multe. In primul rind ca nu avem cum sa constrigem Ucraina sa dea inapoi ceea ce de fapt nu-i apartine. In speta dotare militara. Apoi noi nu mai suntem o tara independenta ci una din slugile americane. SUA are o problema cu Putin care le-a stopat intrarea inceputa pe vremea lui Yeltin. In rest n-o intereseaza nici cum o duc ucrainenii nici ce doleante ar avea românii. Toata grija lor fata de o tara sau alta si istoria ultimilor decenii a dovedit-o este aceea de a o destabilza pt ca apoi s-o subjuge economic. Vezi interventiile din tarile arabe. Si o ultima observatie :noi nu suntem capabili sa administram Ardealul in ce priveste minoritarii maghiari. O ipotetica revenire a sudului si nordului Basarabiei la România ar naste probleme insurmontabile pe termen lung. La fel si-n cazul rep. Moldova.

    Apreciază

    • Site de dezinformare? Prietenas, poti sa intelegi tiltul in sensul: au renuntat la pretentiile asupra… au cedat oficial pretentiile asupra teritoriilor respective. E chiar asa greu de inteles? Le-au cedat prin tratat.
      Teritoriile respective nu erau ale Ucrainei. Tratatul Ribentrop-Molotov a fost condamnat, deci oficial ele nu apartineau Ucrainei. Dar tradatorii le-au cedat inca o data.

      Apreciază

  6. Trădarea intereselor nației romane! Culmea este că și astăzi auzi peste tot in media cum deplângem situația ukr, fara sa spunem nimic despre situația românilor oropsiți, dej gratis și fără dreptul de a-și cultiva limba romana!!!??? Deplângem ukr – care ne-a privit întotdeauna cu dispreț și ne stăpânește un teritoriu cat al Republicii Moldova!! Suntem toți disperați că rușii apără drepturile rusofoniloror și nu-i lăsa de izbeliște cum facem noi cu românii noștri!!?? Halal sa ne fie – suntem disprețuiți in toată lumea – așa cum meritam!

    Apreciază

  7. Faptul ca personajele respective au avut sau nu rude de etnicitate evreiasca nu are nici o importanta. Dupa nume au fost romani si transferarea responsabilitatii actelor personale catre originea stramosilor lor nu este decit o actiune antisemitica demna de condamnat.

    Apreciază

    • O asemenea concluzie nu putea trage decat unul cu origini tot evreiesti.
      Are o foarte mare legatura originea lor cu actiunile antiromanesti pe care le-au intreprins.
      Au fost pusi in acele pozitii de sionismul international si au facut ce li s-a cerut.
      Eu nu incriminez tot neamul evreiesc.
      Si a spune adevarul nu e antisemitism!
      Apropo, semiti sunt si arabii.
      Asa ca scuteste-ma astfel de comentarii!

      Apreciază

      • Vad ca te pricepi la atacuri directe nefondate. Ce stii tu despre originea mea? probabil tot atit cit stii despre miscarea „ocultista sau sionismul international”. Cind dragostea de tara e folosita ca motiv pentru ura catre alte natiuni atunci singurul lucru evident e ignoranta. Aceiasi cale de a justifica crimele savirsite de nemti in al doilea razboi mondial si lagarele de concentrare.

        Apreciază

        • Multi gandesc stramb in ziua de azi. Ii concurezi cu brio. A spune adevarul nu e ura!
          Daca aveai origini evreiesti era oarecum de inteles sa te revolti la acelast articol. Dar daca esti roman, atunci e rusinos ca distorsionezi cu nerusinare sensul adevarului spus in apararea neamului romanesc!

          Apreciază

  8. Acest articol desi se prezinta sub cupola ortodoxismului are o mare tenta de antisemitism in el … si sa nu uitam ca noi toti prin faptele si actiunile noastre scriem istorie !!! Ii aratam cu degetul pe cei ce au fost , sunt si cu siguranta ii vom arata si pe cei ce vor venii in fruntea tarii dar cine oare i-au pus acolo si le-au dat putere ?!
    In alta ordine de idei as vrea sa ii raspund unui domn ce a lasat comentarii aici : daca ma nasc in Romania si am strabunici evrei ce sunt eu ? Roman sau evreu ? Rusine ptr antisemitism !

    Apreciat de 1 persoană

    • Simona,
      Cine i-a pus acolo, cine le-a dat putere?
      Tot ai vostri. Sionismul international si restul ocultei mondiale.
      Incerci cumva sa arunci vina asupra poporului roman.
      Terminati cu lamentatiile!
      Conducatorii de atunci erau evrei si asta nu a fost intamplator. Nu incriminez tot neamul evreiesc si nu este antisemitism. Dar cand un evreu se afla intr-o functie de mare raspundere intr-un stat, acel evreu nu e intamplator acolo.
      Va place, nu va place, ASTA E ADEVARUL!
      Vrei sa nu subliniem etnia doar ca sa va facem voua pe plac?

      – Silviu Brucan (Saul Bruckner) a fost evreu.
      – Petre Roman este evreu. Tatăl său a fost Valter Roman (născut Ernst sau Ernő Neulander, originar din Transilvania și de origine evreiască [3]), un lider comunist, activ în războiul civil din Spania. Bunicul său pe linie paternă provenea dintr-o familie hasidică stabilită la Oradea. Mama sa, Hortensia Vallejo, activistă comunistă, a fost originară dintr-o familie catolică spaniolo-bască. Se cunoaste ca si mama sa a fost evreica (din Spania).
      – Adrian Severin este evreu.
      – Emil Constatinescu are origini evreiesti din partea bunicii dinspre mama, originara din Tighina.

      Apreciază

      • Faptul ca faci aceste comentarii in numele Ortodoxiei este mai mult decit dezgustator. Ignoranta si ura antisemitica deghizata in eruditie si patriotism. Nu-ti face griji pentruca cei ce citesc aceste mesaje pot citi printre rindurile tale adevarata intentie si cum te numesti crestin, sunt sigur ca intr-o zi vei fi judecat pentru sentimentele de ura ce incerci sa sadesti in sufletele oamenilor.

        Apreciază

  9. Tot ceea ce ne leagä, ne si desparte atäta timp cät ridicäm si arätäm cu degetul spre vecinu nostru si spunem e Ungur, Ucrainian, Tigan, El e Musulman sau Catolic. Dacä nu ne acceptäm cu toti ca oameni färä sä conteze culoarea pieli, vom fi tot timpul usor de manimulati de Politicä si Ideologie de doi bani.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Pingback: 3 mai 1997: Una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Acum 23 de ani AU FOST CEDATE TERITORII ale patriei-mamă pentru a intra în NATO, la îndemnul evreului sionist Silviu Brucan - Informația Liberă

  11. Am avut numai trădători în țara asta.. praful s-a ales de ea și de bogățiile ei naturale! L-au omorât pe Ceaușescu sub pretextul că duceau românii o viață grea, dar în realitate, doar pentru ca să poată să pună mâna pe tot ce e de preț în țara asta! Și au reușit! Un popor mai adormit și mai laș, decât poporul român, nu s-a pomenit în istoria acestei Planete! Ce spun.. in istoria întregului univers!..
    Și astăzi ia uite ce bun samaritean e poporul român cu ucrainienii!
    Le dăm casă, masă, loc de muncă..mari idioți.. nu mai avem leac!

    Apreciază

Lasă un comentariu