ORTODOCȘI ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI ȘI A SĂPTĂMÂNII DE URÂCIUNE COMUNĂ- Biserica Sf. Silvestru- București 19 ian. 2017

img_20170119_180133

După cum se știa: 

Programul săptămânii de URÂCIUNE ecumenistă (în București)

Joi 19 ianuarie, s-a desfășurat slujba comună cu ereticii în biserica ortodoxă Sfântul Silvestru din Capitală. Aproximativ 15 credincioși au apărat onoarea Ortodoxiei române protestând pașnic și împărțind pliante sau mustrând preoții și ereticii, care s-au rugat împreună (împotriva canoanelor). 

Ca de obicei, la astfel de evenimente, jandarmii au fost prezenți și deși au mai apostrofat câte un credincios care striga prea tare sau au avut unele încercări de intimidare, au înțeles și ei scopul acțiunii antiecumeniste, după ce li s-au explicat unele aspecte de credință. 

Iată căteva filmări: 

 

În galeria foto apare preotul paroh al Bisericii Sf. Silvestru din Capitală, Alexandru Gabriel Gherasim, care a refuzat să stea de vorbă cu credincioşii antiecumenişti, invitându-i însă ironic la cateheze… Din păcate nici părintele nonagenar şi fost deținut politic, Nicolae Bordaşiu, nu a fost mai dispus să vorbească cu credincioşii; sfinția sa avand vechi antecedente ecumeniste: studii la un institut catolic, legături cu „Comunitatea Taize”, a catolicilor din Franța, precum şi organizator, după 1990, al întalnirilor de tineret creştin din Europa. Nici cel de-al treilea preot, pr. Cristian Galeriu, nepotul părintelui Galeriu, se pare că nu e compatibil cu mărtutisirea ortodoxă. De asemenea, se poate vedea cum intrarea în sfântul lăcaş a fost păzită de jandarmii chemaţi la datorie, ba chiar unii dintre cetăţenii care păreau ,,suspecţi” nu au fost lăsaţi să intre decât după o filtrare atentă. La final, după rugăciunea în comun, invitaţii de seamă au mers peste drum de biserică la restaurantul italienesc ,,Il Destino”, la o agapă „frăţească”. 

Actualizare…

Ce s-a petrecut în Biserica Sf. Silvestru

În timp ce creştinii antiecumenişti au stat afară – ba chiar trebuie menţionat că nu au fost lăsaţi să intre nici măcar în holul de la intrarea în lăcaşul de cult atunci când au vrut să se mai dezmorţească un pic în aşteptarea ieşirii delegaţiilor oficiale – în interior, după ce ereticilor (monofiziţi, catolici, greco catolici, calvini, protestanţi, cavaleri templieri etc) li s-a acordat onoarea să păşească pe covorul roşu pe care, după tradiţie, trebuie să meargă doar patriarhul şi episcopii ortodocşi, a început slujba vecerniei. Rugăciunea ,,Tatăl nostru” a fost rostită în cor de toţi cei prezenţi, iar la final a ţinut un cuvânt de învăţătură nimeni altul decât reprezentantul Bisericii Reformate Calvine, care printre multe altele nici măcar nu o cinstesc pe Maica Domnului.

Vedeţi mai jos câteva fotografii şi un film complet ce cuprinde toate filmările realizate cu această ocazie de cei prezenţi antiecumenişti:

 

13 gânduri despre „ORTODOCȘI ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI ȘI A SĂPTĂMÂNII DE URÂCIUNE COMUNĂ- Biserica Sf. Silvestru- București 19 ian. 2017

    • Doamne ajuta ! Apreciez atitudinea celor care au incercat sa marturiseasca Ortodoxia. Va rog, daca se poate, as vrea si eu sa particip, dar nu stiu cu cine sa iau legatura. Adresa mea de mail este – cornel.panait@gmail.com. Maica Domnului sa ne ajute. Sa stam drepti, sa nu cedam acestei erezii cumplite. Strabunii nostri au varsat mult sange si au facut multe sacrificii pentru dreapta credinta.

      Apreciază

  1. Ce poți să mai zici?! Acestea sunt vremurile profetite, cu ocazia asta sa văzut și situația din teren, deci nare rost sa ne facem iluzii deșarte, poate că din absurd să zicem că sor mai trezi vreo cativa

    Apreciază

  2. Doamne Ajuta! Sunt Mihai baiatu care a strigat la eretici si cu care ai impartit pliantele……treaba e grava pt ca suntem prea putini cei care am marturisit…imi pare rau ca nu am putut sa i cert mai mult pt ca mie mi se fac vraji si nu pot vorbi coerent…….m am chinuit aseara….pai daca din atatia noi am fost decat cativa insi asta inseamna ca lumea e gata…..numai un razboi ne mai poate trezi constiinta….ca sa vezi ce mult l am suparat pe vrajmas ca aseara m am certat cu sotia iar azi dimineata cu mama 🙂

    Apreciază

  3. Scrisoarea din temniţa bolşevică a Sfântului Patriarh Mucenic Tihon adresată tuturor Creştinilor:

    “Prin mila Domnului nostru Iisus Hristos, Patriarhul Tihon, ucenicul şi pătimitoriul Lui, merg la moarte mucenicească pentru Hristos şi credinţa Pravoslavnică, cu mare bucurie duhovnicească, nădăjduind la mila lui Dumnezeu, că Domnul nostru Iisus Hristos mă va număra în Ceata Mucenicilor, învrednicindu-mă de Cununa cerească şi nu numai pre mine, ci şi pre toţi cei ce mă vor urma şi nu vor …”

    Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/01/scrisoarea-din-temnita-bolsevica_20.html

    http://www.aparatorul.md/mesaj-al-sf-marcu-evghenicul-catre-participantii-la-saptamana-ecumenista-de-rugaciune-sunteti-ca-niste-fetite-gata-sa-va-inchinati-papei/

    Apreciază

  4. Pingback: A murit trădătorul Ortodoxiei, ecumenistul Nicolae Bordașiu – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu