Limba geto-dacilor (demonstrații logice ale continuității lingvistice și etnice) Manuscris voluminos care vorbește despre geto-daci la Ulan Bator. Existența unei populații de origine getică în estul Taiwanului

Demonstrațiile aparțin Profesorului Universitar Dr. Nicolae Leonăchescu. 

Tot el aduce informații despre manuscrisul care se află la Ulan Bator, capitala Mongoliei și care vorbește despre geto-daci și despre existența populației ame, din estul Taiwanului, care își revendică rădăcinile din centrul Europei, adică din geto-daci. 

Despre insula Taiwan știm ca a început să fie populată cu chinezi abia la inceputul secolului XVII, adică după 1600.

În 1646, olandezii au obținut controlul asupra insulei, dar au fost îndepărtați în 1661 de către un mare val de refugiați chinezi, susținători ai dinastiei Ming. A fost cucerită de către dinastia manciuriană în 1683, iar contactele cu europenii nu au fost restabilite până în 1858. În 1895 a fost cedată Japoniei în urma războiului sino-japonez. Centru militar japonez în al doilea război mondial, a fost bombardată frecvent de către avioanele americane. După înfrângerea Japoniei, a fost retrocedată republicii populare chineze care era guvernată de naționaliști.

……

În ultima perioadă în Taiwan s-a dezvoltat o mișcare de opoziție la Kuomintang, care dorește proclamarea oficială a independenței Taiwanului. În alegerile din 2000a fost ales președinte al Republicii Chineze Chen Shui-bian, primul conducător care nu provenea din Kuomintang. Totuși, independența Taiwanului nu a fost proclamată oficial, deoarece Republica Populară Chineză a anunțat că în acest caz va începe un război, cât și datorită faptului că în opinia publică din Taiwan părerile asupra necesității proclamării oficiale a independenței față de Republica Populară Chineză sunt împărțite. De facto însă, Taiwanul este un stat independent.

…..

Populația Republicii China este aproximativ 23.036.087 de locuitori, fiind printre statele cu cea mai mari densități din lume (640 locuitori/kmp). Populația este în general formată din chinezi han, iar 2% este formată din aborigeni. Distribuția populației este inegală. În zonele muntoase, densitatea populației este de 20 locuitori/kmp, în timp ce în orașele mari aceasta este de 4800 locuitori/kmp.

…..

Limbile: Cea mai vorbită limbă este chineza mandarină, scrisă cu caractere tradiționale chineze. Dintre limbile aborigene, cele mai importante sunt Hakka și Min Nam. Aceste limbi fac parte din grupa limbilor austroneziene.

Rata de alfabetizare din Taiwan este de aproximativ 96,1%, după statisticile din 2003.

Sursa: ro.wikipedia.org 

Așadar e foarte posibil ca printre populațiile aborigene să fie și ne-asiatici. 

10 gânduri despre „Limba geto-dacilor (demonstrații logice ale continuității lingvistice și etnice) Manuscris voluminos care vorbește despre geto-daci la Ulan Bator. Existența unei populații de origine getică în estul Taiwanului

  1. Am căutat biblioteca de la Ulan Bator. Are un site bun, se înţelege că au şi un catalog electronic, dar totul este în limba lor, nu au traducere în vreo limbă cunoscută. Am găsit şi un filmuleţ în care se spune că este în derulare un program de scanare a textelor vechi.
    Şi eu m-am bucurat de articol, emisiunea o ştiu demult, dar, acum, văzând scriitura lor, mă întreb dacă cei care susţin că au văzut acel fragment, ştiau citi textele vechi.

    Despre Taiwan, cred că va fi uşor de căutat, dacă în şcoli se vorbeşte despre originea europeană.

    Da, în istoria străinilor putem găsi informaţii despre noi. Recent, am descoperit un blog japonez de istorie şi folclor. Undeva, se face o trimitere scurtă: Tripolie hut – acoperişuri asemănătoare cu cele japoneze. Am verificat, nu sunt asemănătoare, sunt identice.

    Apreciază

  2. Domnule Daniel Vla,asta este o minciuna dacista ceea ce spui tu.Din pacate sunt oameni care cred prostia asta.Nu spune in nici o carte de istórie ca dacii au locuit tocmai in Taiwan.Sa iti dau cateva informatii despre acest popor numit ame sau amis de pe wikipedia in limba engleza(nu vreau sa fac reclama):Acest popor se identifica pe sine insusi sub numele de PANGCAH care inseamna,,om”,sau ,,oameni de felul nostru”.Termenul ,,amis” este foarte folosit in Taiwan.Acest popor vorbeste o limba din familia Austroneziana.Nu exista nici un consens asupra felului in care termenul ,,amis” a ajuns sa fie folosit ca un exonim.O teorie este aceea ca acest nume a fost folosit de populatia puyuma pentru ca populatia ame locuia la nord de ei.O alta teorie este aceea ca CEI care locuiau in Campia Taitung din Taiwan,s-au numit pe sine insusi amis,deoarece stramosii lor au venit dinspre NORD(NU DIN EUROPA CENTRALA,SA FIE CLAR).Poporul ame este impartit in 5 grupe:de Nord;de Mijloc;de Coasta;Falangaw si Hengchun.Cuvantul ,,ame”,sau,,amis” inseamna ,,nord”.POPORUL AME,ARE CEA MAI APROPIATA RELATIE GENETICA CU FILIPINEZII,NU CU DACII.DECI SUNT ASIATICI 100%,DECI,STRAMOSII LOR NU SUNT DACII,DACII AU LOCUIT DOAR IN BANAT,DACI ESTE UN NUME LOCAL AL TRACILOR,ADICA TRACII DIN BANAT.SPER CA AI INTELES ASTA.

    Apreciază

    • George,
      Si de cand cartile de istorie sunt cuprinzatoare ale adevarului absolut despre trecutul omenirii?!
      Ce sa fie clar? Ai fost la fata locului sa cercetezi pe teren? Sunt situatii cand un popor isi revendica originile de undeva, dar realitatea genetica preponderenta arata altceva. Dar sunt si ramasite genetice din vechime.
      De exemplu maghiarii. Ei se considera de origine turcica (nationalistii lor asta spun) sau fino-ugrica, dar in realitate componenta asiatica la maghiari este infima, dar inca mai exista. Ei sunt in majoritate europeni, caci urmasii triburilor asiatice au fost decimati sau au fost asimilati.
      Tocmai in privinta istoriei lucrurile, de multe ori nu sunt prea clare.

      Apreciază

    • Sunt de acord cu tine, un lucru este sa fii urmaş ai dacilor ca român fiind, si alta sa baţi campii si marile spunand ca dacii au ajuns in. taiwan. Asta ofenseaza bunul simţ. Eu sprijin logica si adevarul,. Am citit si eu textul din wikipedia. Acest reportaj imi zgarie urechea in aceeasi kasura ca si acela in caare in limba punjabi ar fii 2000 (nu 20 sau 200) de civinte identice… Hai sa fim totusi seriosi. Pot sa cred continuitatea dacilor pe pakantul romanesc i sa sa recunoastem ca romanul are tendinta de a imprumuta cuvinte din alte limba si chiar sa vorbeasca in alta limba ca sa se doferentieze de patura „inculta” a societatii. Se vorbea franceza acum un secol. Acum fparte multe cuvinte engleze mutileaza limba romana, weekend,downlodat,smart etc… Daca dacii erau viteji si cinstiti…ce s-a intamplat oare? Care este deci adevarul?

      Apreciază

  3. Cred ca este vorba de Arieni/Arimi, care aveau o Limba protolatina in Europa,Sanscrita in India. Putem vedea in Placute o limba apropiata de…Aromana[ pacurarii din munti au pastrat-o..],dar bineintels scrisa cu caractere grecesti[?]. Ei au strabatut Eurasia de la un capat la altul…, Luc. PS. Indoctrinat fiind de Scoala comunista am crezut in noua teorie dupa ce l-am citit pe Nicolae Densusianu. PSS. Nu este interesant ca profesorii nostri de istorie evita acest subiect ?

    Apreciază

  4. Sunt susţinator al continuitatii dacice pe teritoriul Romaniei. Sustinator al tablitelor de la tartaria ca forma de scriitura anterioara a celei sumeriene. Pot sprijinii idea ca danezii, care intr-o anumita perioada si-au numit tara Dacia sa fie urmasi de daci. Insa ce nu cumpar sunt 2 lucruri, ca limba punjabi aare 2000 de cuvinte identice cu cele din limba romana (nu de alta dar pe langa un dictionar de punjabi am si un prieten din pakistan) si ca etnia Amis din Taiwan sunt urmasi de geti. Pe langa argumentul domnului George care a cautat in wikipedia expun si eu o alta legatura (aka link) cu originea acestei etnii inrudite genetic cu filipinezii si care nu au nici o trasatura ariana. http://www.dmtip.gov.tw/Eng/amis.htm

    Apreciază

  5. Pingback: Mărturie arheologică daco-getică la 1554, la Deva. Nobilul ardelean DOMINIC DOBO se numește STĂPÂN PESTE DACII ȘI GEȚII DIN MUNȚI, pe piatra de mormânt a soției sale – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  6. Pingback: Despre originea poporului român – Recapitulare articole postate pe acet blog – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu