Remus Cernea într-o dispută cu un ortodox: „Nu există Dumnezeu.”

remus-grama

Zis-a cel nebun întru inima sa: „Nu este Dumnezeu!”„ – Ps. 52, 1

Discuție în contradictoriu a unui frate ortodox cu susținătorul LGBT Remus Cernea, la marșul acestor bolnavi sufletește, împotriva Coaliției pentru Familie, din 19 noiembrie din București.

Nefericita afirmație o puteți auzi la minutul 2:32

Marșul LGBT a început din Piața Romană și s-a încheiat în Piața Victoriei, sâmbătă 19 noiembrie. 

Iată și mesajul care îi chema la acestă întâlnire pe doritori: 

Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă. Politicienii li s-au alăturat cu voioşie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii?

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine.

Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT – https://www.facebook.com/events/1832214563692668/

Mai multe despre acest protest puteți afla aici: 

Despre agresivitatea propagandei homosexuale. Marșul LGBT „Dumnezeu nu face politică” Read more: http://jurnalulbucurestiului.ro/despre-agresivitatea-propagandei-homosexuale-marsul-lgbt-dumnezeu-nu-face-politica/#ixzz4QZewsFDc

 

11 gânduri despre „Remus Cernea într-o dispută cu un ortodox: „Nu există Dumnezeu.”

  1. Mare lucru, Cernea nu crede in Dumnezeu; asta se stia de la bun inceput, la fel cum ateismul lui Iliescu era cunoscut inclusiv votantilor sai in mandatele sale de presedinte.
    O buna parte din societatea romaneasca nu crede in Dumnezeu.
    Sondajele facute de sociologi sunt nerealiste, si dau Bisericii un sentiment fals de siguranta, cand realitatea e cu totul alta.

    Apreciază

  2. Am ascultat partial prima inregistrare…
    Consider gresita dragostea fata de homosexuali, atei si alte lepre, ca si rugaciunea pt. ele.
    Datoria unui crestin e sa traiasca in conformitate cu Legea lui Dumnezeu, fugind de cei necredinciosi, nu rugandu-se pt. ei, ca rugaciunea inseamna comuniune si a avea comuniune cu asemenea fiinte te trage in jos mult…
    Sa nu mai zic, este exact ceea ce ecumenismul promoveaza in mare.
    Dumnezeu i-a „iubit” atat de mult pe homosexuali incat focul dragostei Sale i-a mistuit fizic in Sodoma si Gomora, si nu numai acolo.
    Din cate cunosc, te poti ruga pt. un pacatos doar atata vreme cat este in Biserica, fiind constient de pacatele sale si luptandu-se cu ele.
    O rugaciune pt. Antihrist n-o consider a fi crestineasca, si tineti cont ca Antihrist tot om va fi, nu drac. Cu „logica” de asta milostiva, ecumenista, vor ajunge unii crestini sa se roage si pt. Antihrist, te pomenesti…
    Apoi, mai e faza cu transmiterea pacatului… Daca te rogi de ex. pt. o curva la Dumnezeu, dracul curvei te lupta si pe tine pt. ca o pomenesti in rugaciune.
    Mi se pare ipocrit sa sustii nepomenirea ierarhilor cazuti in ecumenism ai BOR, dar in acelasi timp sa sustii rugaciunea pt. dezaxati.
    Dragostea de om are limite clare conform poruncii biblice (iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti), numai dragostea de Dumnezeu este nelimitata (din tot sufletul, din toata puterea, cu toata inima).

    In concluzie, omul din inregistrarea video nu mi se pare crestin, si el compromite Crestinismul mai mult, mintind ca anume Dumnezeu i-ar iubi pe LGBT-isti. Ei bine, nu-i iubeste, si nu mai fluturati prostia cu „Dumnezeu uraste pacatul, nu pe pacatos”, ca e doar o gogoasa: omul este suma patimilor sale. A spune ca-l iubesti pe om dar urasti ceea ce ajunge sa-l defineasca (patima) lasa loc intrebarii: ce iubesti concret la el? Am putea afirma pe aceasta „logica” paralela cu realitatea: Dumnezeu il iubeste pe Hitler dar nu e de-acord cu nimic din ceea ce a facut. Pai, atunci ce iubeste la Hitler, concret?
    Nu faceti confuzie intre omul pacatos care se lupta cu pacatul, dorind sa se mantuiasca, pe care Dumnezeu il poate iubi tocmai pt. sfortarea sa in vederea mantuirii, si oameni carora nu le pasa de viata duhovniceasca.

    In Psaltire, se precizeaza de mai multe ori ca Dumnezeu URASTE anumiti oameni – si chiar daca folositi diferenta lingvistica a verbului „a uri” dintre ebraica (unde are mai mult inteles de a nu iubi asa de mult ca pe altcineva; a iubi mai putin) si romana, tot nu-I puteti face lui Dumnezeu o imagine iubirista.

    Nu exista dragoste neconditionata nici macar la Dumnezeu.

    Apreciază

    • Nu prietene, ușa Domnului este deschisă pt toată lumea, numa ca depinde de lume dacă vre a sau nu vrea să intre la Domnul, pt ca Domnul ne-a lăsat liberul arbitru să alegem ce vrem, adică fiecare cum asi așterne așa doarme

      Apreciază

    • E o diferenta intre nepomenirea ierahilor ecumenisti/eretici la slujbe in biserica si rugaciunea pt ei sau pt alti eretici, pagani, pacatosi acasa, in particular.
      In biserica nu se poate pomeni oricine!
      In particular te poti ruga, teoretic pentru oricine. Bineinteles asumandu-ti riscul sa fii atacat de dracii care il stapanesc pe cel pt care te rogi. Dar asta presune jertfa. Si jertfa presupune iubire. Si acolo unde este iubire si jertfa revarsa si Dumnezeu harul Sau.
      Exista si oameni pt care e inutil sa te rogi: marii eretici, marii prigonitori, Antihrist, ca tot vorbeai de el… Desi, nu se stie cum si cand raspunde Dumnezeu la rugaciunile puternice…
      Uite aici:

      „Se scrie şi aceasta pentru acest mare plăcut al lui Dumnezeu, că pe Traian, împăratul Romei (98-117), care a fost închinător la idoli, după mulţi ani de la moartea lui l-a izbăvit sfîntul din veşnicele munci cu rugăciunile sale. De acest lucru Sfîntul Ioan Damaschin, în cuvîntul său pentru cei adormiţi, scrie astfel: „Grigorie Dialogul, episcopul Romei celei vechi, precum ştiu toţi, era vestit întru sfinţenie şi înţelegere şi, cînd slujea, avea părtaş un înger din cer slujind împreună cu dînsul. Acesta, călătorind oarecînd pe podul cel de piatră şi stînd într-adins, a făcut rugă-ciune către Domnul cel iubitor de suflete pentru iertarea păcatelor lui Traian împăratul. Atunci, a auzit îndată glas de la Dumnezeu, zicînd: „Rugăciunea ta am auzit-o şi dau iertare lui Traian; iar tu să nu mai faci rugăciuni pentru păgîni”„. – http://paginiortodoxe.tripod.com/vsmar/03-12-sf_grigorie_dialogul.html

      Apreciază

Lasă un comentariu