Video – Părintele Iustin Pârvu despre Sfântul Iustin Popovici, despre episcopul Artemie de Kosovo, despre noua ordine mondială și smerenia ortodoxă

8 gânduri despre „Video – Părintele Iustin Pârvu despre Sfântul Iustin Popovici, despre episcopul Artemie de Kosovo, despre noua ordine mondială și smerenia ortodoxă

  1. Hristos a înviat!
    Într-adevăr, episcopul Artemie este prigonit pentru credință. Însă, a hirotonit de unul singur, împotriva Canoanelor. Părintele Iustin Pârvu vorbește despre caterisirea nedreaptă a PS Artemie fără a cunoaște însă acest aspect. Și este foarte important.
    Ne întrebăm:
    Sunt cei 17 episcopi sârbi care au refuzat să semneze la Creta în comuniune cu episcopul Artemie? Este vreun ierarh ortodox care drept învață cuvântul adevărului în comuniune cu PS Artemie? Este episcopul Artemie o soluție pentru nepomenitori? Sau este doar o soluție pentru cei care caută episcop ortodox care să nu fie în comuniune cu celelalte Biserici Locale? Cumva ,,supercorecții” își caută episcop de au ajuns să participe la ,,Sinaxe internaționale”?

    Apreciază

    • Adevarat a inviat!
      Trebuie lamurita cu exactitate situatia episcopului Artemie…
      Si depinde si cat de ortodocsi sunt inca cei 17 episcopi sarbi care n-au semnat in Creta documentul nr 6 (cu relatiile cu eterodocsii), dar care n-au avut nici o problema in a semna incalcarea canonului 72 Trulan, in fara de unul, (in documentul despre casatorii), iar dupa Creta nu se mai aude nimic de ei. Nici ca ar lua atitudine, nici ca ar avea intentia sa rupa comuniuinea cu ceilalti ierarhi ecumenistii.

      Supercorectii, (eu le-as zice exageratii) cred ca vor sa aiba sustinere cat mai mare in toate directiile sa demonstreze cat de „mare dreptate” au ei. Dar poate spera sa faca rost si de un episcop.

      Apreciază

  2. Cred că episcopul Artemie nu ar fi fost atacat din toate părțile, dacă nu ar fi dorit să hirotonească un preot pentru măicuța Rusie. De afacerile interne ale B.O.Ru. nu ne atingem (eventual de Kirill, să pară că suntem neutri), numai de celelalte Biserici. 🙂
    P.S. Pentru cei ce se leapădă de B.O.R. și de ierarhia legitimă a B.O.R.:
    „Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, şi cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Luca 10, 16).

    Apreciază

    • Ioan C.
      Ereticule ecumenist, ierarhia BOR deocamdata a devenit ILEGITIMA!
      Iar noi nu ne lepadam de Biserica Ortodoxa Romana (BOR)!
      Cum poti face comparatie intre Sfintii apostoli si tradatorii din zilele noastre?!

      Apreciază

      • Ehei, Daniel, și Sfinții Apostoli Petru (Chefa) și Pavel s-au mai certat (Petru era mai apropiat de evrei), dar nu s-au exclus unul pe altul:
        „11. Iar când Chefa a venit în Antiohia, pe faţă i-am stat împotrivă, căci era vrednic de înfruntare.
        12. Căci înainte de a veni unii de la Iacov, el mânca cu cei dintre neamuri; dar când au venit ei, se ferea şi se osebea, temându-se de cei din tăierea împrejur.
        13. Şi, împreună cu el, s-au făţărnicit şi ceilalţi iudei, încât şi Barnaba a fost atras în făţărnicia lor.
        14. Dar când am văzut că ei nu calcă drept, după adevărul Evangheliei, am zis lui Chefa, înaintea tuturor: Dacă tu, care eşti iudeu, trăieşti ca păgânii şi nu ca iudeii, de ce sileşti pe păgâni să trăiască ca iudeii?
        15. Noi suntem din fire iudei, iar nu păcătoşi dintre neamuri.
        16. Ştiind însă că omul nu se îndreptează din faptele Legii, ci prin credinţa în Hristos Iisus, am crezut şi noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptăm din credinţa în Hristos, iar nu din faptele Legii, căci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta.” (Galateni 2, 11-16).

        Apreciază

      • Totuși, nu e prima dată când imperialiștii de la BORu se amestecă în treburile B.O.R.,
        Că tot așa, în comunism, au pus piedici alegerii părintelui și scriitorului Gala Galaction (Grigore Pișculescu) ca Patriarh al României:
        „O alta notă din aceeaşi zi preciza că preotul Justin Marina, care a devenit ulterior Patriarh, deţinea o scrisoare trimisă de Patriarhul Alexei al Rusiei, în care acesta preciza că Galaction nu trebuia să devină sub nicio forma Patriarh (…)
        Rapoartele SSI despre via­ţa parintelui pro­fesor universitar Grigore Pisculescu îl descriau ca fiind un adversar declarat al servilismului ecleziastic”.

        Apreciază

  3. Hristos a inviat!

    Se pare ca stapanii din umbra ai celor angajati cu simbrie sau fara,din motive personale,nu au fost multumiti de efectele actiunilor concertate pana acum, in scopul slabirii,dezorganizarii,descompunerii si anihilarii in final,a miscarii antiecumeniste din Romania.Sa nu uitam de aprecierile laudative,pe plan international, la adresa strajerilor Ortodoxiei romanesti,(semnatarii si cei care s-au alaturat,din dragoste pentru Adevar, Proiectului de rezolutie.)de catre vasele alese ale Duhului Sfant,bine placutii Celui PreaInalt.
    Se incearca acum aplicarea unor actiuni concentrate tip ‘guerila’,specifice razboiului de disimulare si abaterea atentiei, cum ar fi bombardarea spatiului ortodox cu intalniri, sinaxe,evenimente in afara spatiului romanesc, pentru obtinerea legitimitatii celor implicati(cler laic si monahal,impreuna cu obstile de credinciosi),sau in interior ,unde miza este foarte mare.
    BOR altadata activ,acum tace.Patriarhia Serbiei tace,asa cum tac si cei 17 Arhierei,care nu au semnat documentele perfide ale asa zisului sinod din Creta.
    Conform planului ,IPS Artemie,a incalcat canoanele ,cu buna stiinta,spre satisfactia si linistirea ecumenistilor,spre a fi aratati cu degetul de intreaga suflare ortodoxa,cei care lupta cu buna credinta impotriva uraciunii pustiirii si s-au ingradit de erezia propovaduita cu capul descoperit de ereziarhii binecunoscuti,atragand spre schisma ortodocsi nelamuriti,indoctrinati si naivi, din Serbia,Romania,Rusia,Grecia.
    Conducatorii delegatiei romane(care se reprezinta pe ei insisi), care au participat in Serbia,la evenimentul care a creeat ample discutii in spatiul ortodox,adeptii acriviei si al supercorectitudinii in respectarea canoanelor,au cunoscut categoric,ceea ce urma sa se intample,in cadrul Sfintei Liturghii.Iata o preluare din articolul preotului Staicu, în care se descrie “imaginea unică” de la Barajevo:
    “Astfel, în familia Sfântului Justin Popovici a fost văzută o imagine unică: un episcop sârb în exil, într-o biserică din catacombe, a hirotonit un diacon rus ca preot și un monah sârb ca ierodiacon, în timp ce ortodocșii sârbi, ruși, greci și români au strigat plini de bucurie: „AXIOS! „(Vrednic este!). Cu adevărat o imagine și un mesaj unic a fost trimis în lumea întreagă. Cine are urechi de auzit, să audă”.(http://ortodoxinfo.ro/2018/04/28/comentariul-teologului-mihai-silviu-chirila-cu-privire-la-afirmatia-monahului-sava-lavriotul-referitoare-la-prezenta-sa-in-serbia/)

    In plasa aruncata de duhurile necurate ,care lucreaza continuu ,se mentine lumea in neliniste,tulburare,agitatie si abaterea gandurilor de la rugaciune,linistea si pacea sufleteasca,concetrarea pe rugaciune si curatarea sufletelor de gandurile patimase ,care navalesc in afara.In ea se mentin naivii,ansteziati de discursurile patimase,si mentinuti bine in lesa,ca lucrurile sa nu scape de sub control,condusi cu finete alunecoasa si rece de clanul supercorectilor.
    Din pacate,oricum se incearca lamurirea celor care ii urmeaza,aceasta a devenit imposibila.Nimeni si nimic nu-i poate convinge ca se afla intr-o inselare ,care ii conduce spre prapastie.Neincrederea a fost sadita cu buna stiinta,acum, si in sufletele celor care gandeau ortodox si poate ,ar fi dorit intr-un tarziu sa ni se alature.
    „*Amagirea sarpelui este foarte perversa si „subtire”, nici nu se simte; din contra, pare o forma de evlavie si de sfintenie. Chiar si cu gandul se poate comite pacatul; acolo in minte se da lupta cea grozava si nevazuta. Acolo se implineste adulterul. Cel ce nu este atent la gandurile lui si nu stie cum si pe care sa le alunge imediat, acela pacatuieste necontenit, nevazut de nimeni; dar, vai!, la judecata totul va tasni in afara, tot ce este ascuns in inimile si in mintile oamenilor……
    Neatentia da prilej duhurilor rele sa intre in casa sufletului si sa o pustiasca.
    Multi oameni ce duc o viata corecta in aparenta si practica cultul religios cu constiinciozitate sunt linistiti in constiinta lor ca merg pe drumul cel bun. Se inseala insa, necautand sa analizeze ce se petrece in inima lor! Acolo trebuie sa fie adevarata corectitudine, nu numai in comportarile exterioare, care de foarte multe ori sunt false, ipocrite. Nu intotdeauna aparenta evlavie este urmare a sfinteniei inimii.Pacatul sta ascuns si tasneste din cand in cand, prin diferite ganduri, in mintea omului. Cine nu duce lupta cu gandurile, nu lupta cu satana si, mai curand sau mai tarziu, aceste ganduri rele se vor revarsa si in afara si-l vor conduce pe cel aparent corect la pacate fatise.”

    CUI PRODEST?
    „**Fabricile de oameni mari” sunt locurile deformatoare de suflete şi minţi..Fără a urmări un joc de cuvinte, zidarii – masonii – îl au ca dumnezeu pe marele arhitect. Ca urmare este vorba, fără nici o îndoială, despre arhitectura lumii, cea trăitoare în istorie şi despre o pseudo-religie, pe care teologia o numeşte satanism….Marele arhitect îşi asumă lumea pe care o „reconstruieşte”, o „re-creează” sau o „re-naşte” după propriile-i reguli, care se opun Legii lui Hristos. Cel cu care se face această construcţie (indiferent cum s-ar numi ea) este omul lipsit de credinţă, omul îndepărtat de Hristos. Odată cu această fatală îndepărtare, omul devine o cărămidă în construcţia în care – după cum se tot promite – va fi „cald şi bine”. Însă, cu mult mai fierbinte şi infinit mai rău va fi pentru el, cînd va merge la judecată, înfăţişându-se Judecătorului nu ca un om îndumnezeit, vas purtător al Iubirii, ci ca o carcasă în care şi-a întipărit chipul nefratele cel mare, marele arhitect.

    Asupra identităţii marelui arhitect nu trebuie să insistăm – el este însuşi Antihrist.”

    *Pocainta sau intoarcerea la Dumnezeu. Extrase din Omiliile duhovnicesti ale Sfantului Macarie Egipteanul, Editura Bizantina, Bucuresti
    **http://axa.info.ro/editoriale/raportul-orbului/fabrica-de-facut-oameni-mari/-Mugur Vasiliu ,de la a carui plecare la ceruri s-au implinit 1 an si 11 luni.Dumnezeu sa-l odihneasca, cu Dreptii Sai!Amin

    Apreciază

Lasă un comentariu