Sociopatul Iohannis vrea să lase României moștenire RĂZBOIUL. La Davos se negociază un parteneriat strategic secret cu Ucraina

Forumul Economic Mondial de la Davos: Ministrul Odobescu a pledat pentru  sprijinirea parcursului european al Balcanilor de Vest, evocând sprijinul  României în acest sens - caleaeuropeana.ro

Să restabilim încrederea”, tema întrunirii Forumului Economic Mondial de la Davos, se referă, în mod evident, la încrederea dintre marile puteri, nicidecum între politicieni și simplii cetățeni. Cea din urmă este iremediabil pierdută.

Să luăm cazul României, de pildă. Fără mare tam-tam, noaptea ca hoții (vorba activiștilor #rezist), politicienii-marionetă de la Cotroceni și Palatul Victoria negociază la Davos, chiar acum, un Parteneriat Strategic ultrasecret cu Ucraina. Țară aflată în plin război cu Rusia.

Se vorbește, cifrat, despre includerea în Parteneriat a unor ”garanții de securitate bilaterale pe baza Declarației G7 de la summitul NATO de la Vilnius”. Altfel spus, orice inamic al uneia dintre părțile semnatare devine automat inamic și pentru cealaltă parte.

Este vorba despre celebrul articol 5 al tratatului Tratatului Altanticului de Nord, preluat pe ascuns, total netransparent, în Parteneriatul româno-ucrainean: ”Părțile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părților și, în consecință, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizației Națiunilor Unite, va sprijini partea sau părțile atacate, prin realizarea imediată, individual și împreună cu celelalte părți, a oricărei acțiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forței armate, în vederea restabilirii și menținerii securității în spațiul Atlanticului de Nord”.

Klaus Iohannis a hotărât că suntem deja în război cu Rusia (deocamdată fără a trimite trupe) cu de la sine putere. Fără a consulta populația sau măcar Parlamentul României, pur formal.

Am devenit astfel, la cererea expresă a Statelor Unite, cea de-a 9-a țară care semnează tratate de securitate cu Ucraina și confirmă implicit intrarea în război cu Rusia, în mod oficial. După cum știm, vinerea trecută Zelensky și premierul britanic Rishi Sunak au semnat, la Kiev, un „acord de securitate fără precedent”, similar cu cel pe care îl va parafa președintele Iohannis. Diferă doar sprijinul concret acordat efortului de război al Ucrainei, mult mai consistent în cazul Marii Britanii.

Putem spune că summitul NATO de la Vilnius a consfințit aderarea Ucrainei la organizația militară pe ușa din dos, printr-un șiretlic menit să adoarmă vigilența maselor și să nege realitatea – anume faptul că Rusia se află în conflict cu o întreagă coaliție.

Pentru că Iohannis trebuia, totuși, să ofere o cât de mică explicație cu privire la conținutul noului Parteneriat Strategic, mass-media a anunțat că înțelegerea cu ”frații noștri ucraineni” este cât se poate de domestică, de inofensivă. Cum ar veni, România și Ucraina vor rezolva fără întârziere distincția artificială dintre limba română și cea moldovenească, vor lansa în curând ”coridorul de cereale” via R. Moldova și vor agrea ca piloții ucraineni să fie instruiți în România.

Nimic despre armament, muniție, motorină, bani și, eventual, trupe românești livrate pe front la cererea Pentagonului. Dacă o să-l întrebăm pe Iohannis, cu siguranță o să ne spună că sunt secrete de stat – cel puțin la fel de mari ca sumele cheltuite în excursiile din Africa și America Centrală. Și o să mai pretindă că Zelensky ne apără de ruși, în realitate.

Sigur că România era ”de facto” participantă la războiul cu Rusia. Parteneriatul Strategic cu Ucraina vine doar să oficializeze confruntarea armată cu Moscova, în ciuda opoziției unei bune părți a populației. – activenews.ro

 

Un Act de Trădare Națională

De la începutul războiului, România s-a făcut preș în fața Ucrainei. Cu orice risc și cu orice preț.

Și-a sleit vistieria, și-a sărăcit populația și s-a înglodat în datorii cu dobânzi de camătă, amanetând viitorul multor generații de acum încolo, pentru a susține un război care nu era al ei.

A mușamalizat tragedia din 2 martie 2022, când un MiG-21 și un elicopter Puma s-au prăbușit în Dobrogea la interval de câteva zeci de minute unul de altul.

O uriașă mașinărie de propagandă s-a pus în mișcare pentru a convinge opinia publică de faptul că totul a fost doar o sinistră și nemaivăzută coincidență.

Condițiile meteorologice au fost de vină, s-a spus. Nici vorbă de rachete trase de niște ucraineni bezmetici.

Opt români au murit pe altarul războiului abia început.

România a tăcut mâlc și atunci când Ucraina s-a apucat să îi distrugă Delta Dunării.

Mai mult, Iohannis a declarat că adâncirea canalului este un mit.

Între timp, Bîstroe a ajuns să aibă o adâncime dublă și e greu de crezut că se mai poate face ceva.

Pe apele Mitului circulă acum nave uriașe!

Cum nu era suficient canalul Bîstroe, ne-am deschis toate granițele vraiște lăsând să intre în țară cantități uriașe de grâne ucrainene toxice la preț de dumping. Care otrăvesc populația și îi distrug pe fermierii români.

Pentru că protestatarii ieșiți în stradă în ultimele zile au spus aceste adevăruri care pică greu la rânza geopolitică, mașina de propagandă i-a luat și pe ei la țintă.

Când veștile despre persecuțiile, agresiunile și torturile la care sunt supuși în Ucraina credincioșii români și preoții lor au ajuns până în Țara Mamă, și-au intrat în rol Vasile Bănescu și clica lui de teotruci.

Depășindu-l în cinism pe Pilat din Pont, ne-au sfătuit și pe noi, și pe ei, să tăcem și să ne supunem pentru că „situația din Ucraina este gravisimă”.

Când a avut loc diversiunea dronelor de la Ceatalchioi, România nu doar că a tăcut, dar a fost cât pe ce să se implice direct în război împotriva Rusiei.

Propaganda isterizase populația și pregătise deja terenul. Arafat a părut să își regăsească locul după doi ani de penumbră.

A fost nevoie probabil de un telefon „din afară” care să răcorească mințile înfierbântate de pe Dâmbovița. Sau de la Sibiu.

Și tot nu ne-a venit mintea la cap.

La ordin sau din slugărnicie, România e pe cale să se arunce orbește, cu capul înainte, într-o nouă criză. Care pare mai periculoasă decât toate de până acum.

Negociază statutul de garant de securitate al Ucrainei.

Anunțul a fost făcut prima dată de Kiev, în vara trecută. Bucureștiul nu a spus nimic. Nici atunci, nici acum.

Tot de la Kiev am aflat în ce domenii ar urma să funcționeze respectivele garanții:

– sprijin specific pentru apărare;

– dezvoltarea complexului militaro-industrial;

– formarea de unități militare ucrainene în străinătate (adică în România);

– schimb de informații;

– sprijin pentru stabilitatea financiară;

– sprijin pentru dezvoltarea și pentru refacerea economiei ucrainene.

După cum se vede, doar domenii sensibile și costisitoare, pentru care o consultare populară ar fi fost obligatorie.

La vremea respectivă, scriam:

„Documentul bilateral de acordare de garanții nu prevede – cel puțin până acum – obligația statelor garante de a se implica direct într-un război alături de Ucraina.”

Între timp, situația pare să se fi schimbat. În foarte rău.

Acordarea de garanții Kievului seamănă tot mai mult cu o declarație de război făcută Rusiei.

Însă, după doi ani de balet pe muchia războiului, nici măcar acest lucru nu mai pare atât de grav.

Există însă un alt aspect despre care toată lumea se ferește ca de dracul să vorbească:

Nu cumva prin garanțiile de securitate acordate Ucrainei pecetluim raptul teritoriilor istorice ale României?

În acest caz, negocierile pe șest cu Kievul nu sunt altceva decât un Act de Trădare Națională.

SURSA

59 de gânduri despre „Sociopatul Iohannis vrea să lase României moștenire RĂZBOIUL. La Davos se negociază un parteneriat strategic secret cu Ucraina

      • Ala care te critica probabil e unul din …MARTORII LUI COV ID…

        Ăia îs DRESAȚI/REEDUCATI, deja nu mai ai ce face cu ei.
        Ăsta probabil ca e ultimul an de pace si liniște, așa cat o mai putem înțelege noi.
        Dupa alegerile din :Romania, Sua,Rusia,UE,India,Pakistan etc

        incepe probabil,ANARHIA in numele POLUĂRII ,care va fi …cireasa de pe tort…plus războaie locale care se vor extinde spre cel MONDIAL etc

        DEJA, ce a inceput in 2020 se DESFĂȘOARĂ DIN PLIN.

        Anotimpurile de afară, de azi sunt CREATE DE ARMATE,nu sunt de la Dumnezeu și vor zice ca aceste…schimbări climatice…sunt de la POLUARE,nu de la AVIAȚIA militară care PULVERIZEAZĂ zi si noapte pe cer…CEVA…care răcesc si încălzesc BRUSC masele de aer la anumite altitudini petrecanduse vânturi naprasnice,ploi musonice,seceta,geruri polare,ninsori LIPICIOASE ,la 3-5 grade plus, etc.

        De acum e GATA se merge cu CIP uirea oamenilor,reducerea populației pământului prin OMOR IN MASA(vezi INJECTIILE cu CIP =MARN) ,războaie civile si finalizarea cu guvern mondial si…băiețelul pierzator ,tata DRESATILOR.
        Va fi o INTENSĂ TRĂIRE!

        Apreciat de 1 persoană

  1. Da, acum era momentul să îi silim pe ucraineni să denunțe pactul Molotov-Ribbentrop. Sunt disperați și acum era o șansă istorică să obținem teritoriile naționale înapoi. Dar nu ai cu cine, clasa politică e compusă doar din hoți, neisprăviți și analfabeți. Care nu cunosc nici istorie, nici nimic. Privirea lor nu bate decât până în dreptul buzunarelor.

    Însă să nu uitam un fapt, raptul nu l-au săvârșit ucrainenii, ci rușii l-au săvârșit. Ucraina doar a moștenit aceste teritorii de la fostul imperiu sovietic. Ucrainenii au suferit și ei atunci de pe urma rușilor, Stalin a omorât 20 de milioane de ucraineni în timpul colectivizării forțate.
    Nu Ucraina ne-a sfâșiat țara, ci Rusia. Dintre două rele, prefer răul cel mai mic la granițele României.
    Dacă Rusia ajunge din nou la granița noastră, nu numai că Basarabia e pierdută pe vecie, dar în viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat, Rusia ne va răpi noi teritorii. Rusia va sfâșia din nou România. Trebuie să fim conștienți de acest fapt. Perfidia și nemernica rușilor nu are margini. După războiul ruso-turc din 1806-1812, ocupaseră ambele țări românești și vroiau să le incorporeze imperiului rus. Ne-au salvat atunci francezii, Napoleon, care a invadat Rusia. Altminteri, acum vorbeam cu toții limba rusă. Bine, că mulți de la noi chiar și în ziua de azi își doresc acest lucru. Ei, acești trădători de neam și de țară, ar jubila să îi vadă pe ruși din nou la granițele noastre. Integritatea noastră teritorială nu i-a interesat niciodată pe ei. În plus acești rusofili de la noi batjocoresc cu nerușinare memoria martirilor din lagărele și temnițele bolsevico-comuniste. Nu le-ar strica un pelerinaj la Râpa Robilor de la Aiud. Poate că s-or trezi și-or deveni din nou români.
    Să nu uitam istoria:

    https://historia.ro/sectiune/general/cum-a-ajuns-basarabia-in-componenta-imperiului-585728.html

    Din 1812 până în 1871 limba română a fost interzisă în Basarabia, nici în biserică la Sfânta Liturghie nu putea fi folosită. Ca să facem așa o comparație, turcii în câteva secole de dominație asupra noastră, niciodată nu au interzis limba română. Și ei erau păgâni, nu erau ortodocși.
    Atunci în 1871 s-a permis folosirea limbii române. S-au pus românii pe făcut tipografii și au tipărit pe rupte cărți în limba română. După care rușii au interzis, la scurt timp limba română, din nou. Timp de șapte ani au tot ars rușii atunci cărțile tipărite în limba română. Că tot vorbeam despre perfidia și nemernica rusească.
    De luat bine aminte, de către oamenii cinstiți, care țin cu adevărat la această țară.

    Apreciază

  2. Atunci, după 89, trebuia să ne luăm înapoi ce a fost al nostru. Atunci în haosul descompunerii imperiului sovietic, trebuia să facem demersurile necesare pentru a ne lua teritoriile pierdute. Trebuia bătut fierul cât era cald. Da cu cine să facem lucrul acesta, cu bolșevicul stalinist Ion Iliescu, cu omul rușilor instalat în fruntea României?

    Apreciază

    • Vorbiți amândoi (Daniel Vla,si el) ca…2 romancieri…precum spunea Avva Adrian Fagateanu.
      Ion iliescu NU E OMUL RUȘILOR, ci era al masoneriei si al…celor ,,aleși”.Asta e muuult mai grav.
      Dacă va uitați in spate, la revoluția din 89,veți constata ca ABSOLUT TOȚI…capii/liderii si viitorii vatafi ai românilor, dar ABSOLUT TOȚI sunt….ETNICI, AROMÂNI SAU …STRAINI de românism.
      Pe site ul lui …ellie Wisel….apăreau ca membri de onoare, OFICIAL/PE FAȚĂ…Ion iliescu,CASBICI=Emil Constantinescu, Traian băsescu, MRU ,etc.
      De Petrică Roman, fiul TATALUI SECURITATII -walter ROMAN, se știe, de gelu voican voiculescu ca e mason si era cățelul lui Saul bruckner (Silviu Brucan) se știe, de Caramitru ca e Aromân se știe,de Dinescu ca e evreu se știe,de sergiu nicolaescu declara Gen Iulian Vlad, ultimul comandant al securității, ca a INSCENAT ACUSTIC(sunete de arme de foc) +plus cascadori din filmele sale, in 20 decembrie, busculada din timpul discursului și fugii la elicopter a TOVULUI ceașcă care a TRANȘAT,,revolutia” si PRIMUL PREȘEDINTE AL CNSAS ,numit de Tovul iliescu a fost…ati ghicit Sergiu nicolaescu…primul sef SRI…era evreu UNGUR (ungurii =prietenii romanilor, hahaha),si…TOT ASA …
      Tot ce se întâmplă cu România e un Plan MONDIAL, domnilor, nu DOAR ptr tara asta si a inceput INVAZIA țării si preluarea TOTALĂ a țării inca din 1859,de la Cuza…
      Dacă cautam sa vedem cu CINE LUPTA IN CUVÂNT, românul Mihai Eminescu, la vremea respectivă sau peste zeci de ani Zelea Codreanu, în parlamentul româniei, când a ajuns ca membru si văzând azi ce zicea si Vadim Tudor, precum și…ce trăim acum,tragem o concluzie CLARĂ…am fost INVADATI si DRESAȚI, creindu-ne ILUZIA ca suntem SUVERANI ai Romaniei sau ca suntem LIBERI si STĂPÂNI in tara noastră, dar asta e …FALS…e ILUZIE…E…MATRIX.

      Mai mult, NU MAI ESTE TIMP de teritorii, de ROMANCIERISME(dacă îmi permiteți),E doar de SUPRAVIEȚUIRE IN HRISTOS si in particular sau familie sau daca mai sunt 2,3 in Duh cu tine.
      Dacă mai este 2024 ,liniștea asta, așa cum e azi, deja sa știți că…E MULT.

      Suntem in PLIN RAZBOI, armatele au inceput Războiul Mondial, dar noi NU PUTEM CREDE si nici vedea asta.
      Asa ne-au REEDUCAT/DRESAT, sa ne pierdem de SINGURA LUMINA/FAR/ADEVAR care ne putea ajuta sa mai supraviețuim la ce NI S-A PREGĂTIT,si urmează cat de curând, care ERA Iisuse Hristos,dar romanii au PRIMIT REEDUCAREA si fac GARGARA, crezând că dacă sunt mai mulți sau isi tot justifica căderile zilnic,fiindcă, CICĂ nu a murit INCA NIMENI sau ca nu …s-a întâmplat nimic…etc.
      ATENȚIE -Noe a VORBIT/PROFETIT la cei de atunci 100 de ani potopul , PANA când s-a întâmplat și oamenii DE ATUNCI CA SI CEI DE AZI,își JUSTIFICĂ caderile si traiesc TOTAL in nesimțire ca ceva EXTREM se poate întâmpla f.f.f curând. După spusele Mântuitorului si A Sf Apocalips…ceva ce NU A EXISTAT NICIODATĂ de la FACEREA lumii…adică muuult mai grav ca ORICE POTOP.

      Dacă, vor fi cumva alegeri, anu asta si nu se vor AMÂNĂ, cineva ,din randul SECRETILOR ,cica,spunea că Geoană Mircea este pregătit de EXTERN ptr a prelua controlul României.
      Sunt f.curios de va fi așa. Oricum vin vremuri f.f.f GRELE DE CIUDATE.
      Iisus Hristos BIRUITOR!

      Apreciază

  3. „De atunci (din 8012) şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare. Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a canta în ziua de Paşti „Hristos a inviat” în româneşte.Nimic în limba românească nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba românească, nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă româneşte, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă românească e oprită, rău privită şi chiar pedepsită.Sute de ani, românii au fost cel puţin indirect stăpâniţi de turci: niciodată însă în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuţie limba şi naţionalitatea română. Oriunde însă românii au căzut sub stăpânirea directă ori indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice.Un stat român înconjurat de state slave poate să fie pentru vrăjmaşii poporului român o iluziune plăcută; pentru români însă el este o nenorocire, care ne prevesteşte un nou şir de lupte, o nenorocire, pentru care nu ne mângâie decât conştiinţa trăiniciei poporului român şi nădejdea de izbândă.” – Mihai Eminescu în Timpul.

    Ai văzut cu cine lupta marele Eminescu, geniul neamului românesc? Ai văzut avertismentul geniului neamului: slavii care ne înconjoară, adică în principal rușii, sunt o mare nenorocire pentru poporul român, vor aduce mari nenorociri peste țara noastră. Așa s-a și întâmplat, cum a prevestit Eminescu. Închisori și lagăre de exterminare, două milioane de oameni, elita neamului românesc, din toate păturile sociale, supuși exterminării.
    Auzi ce spunea Eminescu despre românii din Basarabia ocupată de ruși: nici măcar de Paști nu aveau voie să spună Hristos a Înviat în limba română, se temeau și în casă la ei să vorbească românește.

    Măi român, sau roman, cum îți zici, tu vorbești din cărți, din cărțile de propagandă ale KGB-ului. Dacă te-ar auzi Părintele Adrian Fageteanu…. Întinați memoria martirilor temnițelor comuniste, tu și alți răspândaci, sau cozi de topor rusești. Tu nu ești român, ești rus. Auzi Iliescu cu facultate făcută la Moscova, racolat de KGB de pe băncile școlii, nu era omul rușilor. Măi nene, există înregistrarea în arhivele TVR, când Iliescu cheamă rușii să vină în România, să invadeze pur și simplu România, că să ne apere de presupușii teroriști. Teroriști pe care îi manevra tot el din umbră. Ce tot vorbim aici?

    Apreciază

  4. Omule ,,drept”…
    Ușurel, ca te aprinzi aiurea!
    Avva Adrian Fagateanu a plecat la război împotriva BOLSEVICILOR, nu a rușilor, iar bolșevicii ,precum și PAPUSARII războaielor sunt din…poporul,,ales”…sorginte evreiască, DAR identitatea lor adevărată e in ascuns,adică si-au schimbat numele si au schimbat și scrierile ptr a cădea vina pe IMPERIUL ORTODOX, în cazul nostru sau al rușilor,dar de a cărui existență NU AU HABAR NICI RUȘII SI NICI ROMANII,GRECII ,SÂRBII etc,fiindcă NU AU ACCES la propria lor țară, la conducerea propriilor țări.
    Tu ce zici SUA e stăpână pe ea ,ca si țară sau e ARMA MILITARA a ,,aleșilor „???
    Sau nu a dat la TELEVIZOR, la teleenciclopedia si tu crezi ca e o …conspirație????!!!
    Ușurel cu pianul pe scări, ca nu mai e timp de …teritoriilor romanilor, ca nici românii NU LE MAI VOR,ei vor masini,bani si vacante si …ASTA AU PRIMIT, mai ales în ultimii 12-15 ani.
    România e o COLONIE, iar în COLONIE se schimbă DOAR vatafii, nu și STATUTUL, căci STATUTUL se CÂȘTIGĂ, dar cu lupta/război de eliberare a țării.
    Ti se par ca INTERESEAZĂ pe cineva asa ceva???
    Stai liniștit si roagă te ptr TOȚI românii, din INIMĂ, poate va interveni Dumnezeu sa mai prelungească timpul dat nouă ptr POCAINTA ptr viața veșnică, nu ptr LUME si cele lumești =stricacioase.
    Tie îți pot ura numai de …bine si sănătate…

    Apreciază

  5. În vremea lui Eminescu nu existau bolșevicii, era regimul țarist. Nu bolșevicii, ci rușii ortodocși îi persecutau și îi oprimau pe români în Basarabia. Îi oprimau crunt, le distrugeau cultura, le interziceau limba, îi deportau, îi distrugeau fizic. Vezi ce zice Eminescu, că nici turcii, popor păgân, în secole de stăpânire nu au dat dovadă de atâta barbarie precum rușii ortodocși. Turcii nu au vrut niciodată să distrugă nația română, precum rușii au voit să o facă în Basarabia și Bucovina.
    Părintele Adrian Fageteanu s-a născut în Bucovina de Nord, părinții lui și chiar el copil fiind, au cunoscut pe pielea lor barbaria rusească de dinainte de bolșevici.

    Ia aminte bine la ce ne spune geniul neamului românesc Mihai Eminescu și la avertismentul lui privitor la ruși, popor parșiv și barbar, pornit de multă vreme să distrugă nații și popoare.
    Ascută de geniul lui Eminescu, că a fost și un român adevărat. Nu asculta de propaganda noului KGB, care spune că bolsevicii n-au fost domnule ai lor, n-au fost ruși. N-au mâncat usturoi, nici gura nu le pute, ce să-ți povestesc. Au fost evrei, au fost masoni. Aiurea în tramvai, au fost ruși get-beget, în frunte cu Stalin, cel mai mare și mai feroce criminal din istorie. A omorât 60 de milioane de oameni, cam cât trei Românii. Rușii bolșevici doar au continuat barbaria rușilor țariști, doar că au dus-o pe noi culmi.
    Ce păpușari, ce oculte….. Bagă bine la cap, nici un stat totalitar, nici un dictator din lumea asta, nu împarte puterea cu nimeni. Cu atât mai puțin cu organizații din astea oculte, masonice, secrete, sau mai știu eu de care. Pe ăștia îi împușcă prima dată când vin la putere, ca să fie siguri că nu îi sapă nimeni din umbră. Parcă n-am fi trăit și noi într-un asemenea regim.

    Și mai ține bine minte, Ortodoxia, credința cea adevărată, nu poate să o distrugă nimic din afară. Ceea ce o sapă la temelie vine dinăuntru. Ortodoxia este incompatibilă cu acapararea și distrugerea altor popoare. Ori rușii asta fac de mai bine de 1000 de ani de când s-au creștinat.
    Așa că zic: apară-ne Doamne de rușii ‘ortodocși’, că de masoni, cipuri și de alte blestemații, ne apărăm și singuri.

    Apreciază

  6. Mă întrebi dacă SUA ca țară e stăpână pe ea. Tu ce crezi, un președinte american când ține în mână valiza ăia nucleară, se mai uită în gura vreunui căcăcios din asta cu fustiță, în gura vreunui mason, păpușar, sau cum vrei să le spui tu. Sau mai bine zis, cum vrea KGB-ul să le spui tu.
    Rușii cei perfizi cheltuiesc multe miliarde de euro pentru dezinformare, pentru destabilizarea lumii libere, pentru a crea psihoze și haos mondial, aruncând pe piața fel și fel de gogorițe. Iar Ortodoxia, religia iubirii aproapelui, o folosesc ca pe o armă, mai ales împotriva țărilor ortodoxe. În revolte și în has nu mai funcționează nici guverne și nici armată, și atunci pot să atace, să declanșeze conflagrația mondială, pentru că de o mie de ani ei cred că s-au născut să stăpânească lumea.

    Nici o democrație occidentală nu a declanșat vreodată o conflagrație mondială. Doar dictaturile nenorocite au făcut lucrul acesta. Hitler și Stalin, doi dictatori siniștri, au făcut o înțelegere între ei să stăpânească lumea. Pactul Ribbentrop – Molotov. Că s-au tras în piept unul pe altul e alta poveste, dar ei au declanșat al doilea război mondial. America, cea despre care zici tu că nu ar fi o țară stăpână pe sine, nici nu vroia să audă de război. Americanul de rând nu mai vroia să moară pentru alții, așa funcționează o democrație cât de cât autentică. Noi nu știm cum funcționează o democrație autentică, noi am trăit în dictatură, iar acum trăim în mlaștină, de aia punem botul la fel de fel de făcături aruncate de serviciile de dezinformare ale KGB-ului, mai ales în mediul ortodox.
    Doar atacul mârșav japonez, fără declarație de război, i-a făcut să se răzgândească.
    Cel mai bogat om din lume are o avere de vreo 200 miliarde de euro. Este o nimica față de cât poate dispune un președinte american la o adică, dacă situația o cere. Sunt de regulă înstăriți și nu ajung președinți ca să dea lovitura la bani ca milogii de pe la noi. În plus la ăia Justiția chiar funcționează, nu e caca în ploaie ca la noi. A zburat el Nixon ditamai președintele pentru niste amarate de microfoane montate pe la alții, ce crezi că s-ar întâmpla dacă presa și Justiția americană l-ar afla pe un președinte în funcție că a pus botul la banii unui căcăcios din ăsta de păpușar cu fustiță de mason. Unuia din ăsta căruia i-a suflat șamanul în cap la Davos. În plus presa la ăia nu e ca la noi, compusă din câțiva cretini năimiți, este chiar liberă și este cu adevărat o putere în stat.

    Apreciază

    • Omule ,,drept”…
      esti într-adevăr un…PRODUS de succes al REEDUCARII realizată de ….SECRETI.
      Tu vrei sa ascunzi gunoiul de sorginte jidaneasca sub preș, dar muntele de gunoi e ENORM ,e cat munții Fagarasului ,iar presul tau e ca o batistă într-un varf de brad.
      Dacă erai ORTODOX, trăitor, ai fi ascultat de Sf Iustin Parvu ,Cuv Gheorghe Calciu, Marturisitorul Ghe Bordeianu, Ioan Ianolide, Virgil Maxim s.a CUVIOSI ai Temnitelor comuniste din România și ai fi știut, prin CREDINȚĂ (a crede,ca pruncii,fără să te îndoiește,primind Lumina Harului Sfânt necesară intelegerii )Despre ORIGINILE acestor programe/regimuri criminale începute pe față de la revoluția franceză din 1848.
      Trebuie să știi de doctrinele marxiste,
      leniniste,despre anna pauker,gen. Nikolski sau walter Roman,pe la noi,precum și de …peste 200 de mii de securiști ai lui Ceaușescu, care ce zici, S-AU SINUCIS/EVAPORAT in 1989 sau s-au convertit la Ortodoxie???…
      Cine este ORTODOX, după TRAIRE, ca asta înseamnă ortodoxia=VIAȚĂ IN HRISTOS Iisus Dumnezeu Adevărat si Om Adevărat înafară de păcat, știe si FACE poruncile Dumnezeu Omului Hristos si NU OMOARĂ nici un APROAPE, niciodată,ci îl iubește, ca e OM INCHIS IN TRUP ca si el si fiindcă STIE ca nu trebuie sa lupte/cucerească/omoare,pe aproapele sau ptr NIMIC din LUMEA ASTA…
      De ce?? DOAR PTR CA ASA A PORUNCIT Iisus Hristos…sa ne iubim unii pe alții…si asta este deajuns.

      BARBARII,PAGANII SI UCIGASII DE HRISTOS,nesatuluii de sânge ortodox, JIDANII cei spurcati sunt in spatele si la ce a fost in trecut, si la COV IDul mondial si FALS din 2020 si la tot ce urmează : al 3 lea război mondial,lockdown in numele POLUĂRII, identitate digitală/portofel digital/CIP uri de toate felurile ,o perioada de anarhie mondiala,fara bani cash REDUCEREA POPULATIEI Pamantului începută pe FAȚĂ in 2020 prin INJECTAREA /CIP area cu M ARN ,războiul de azi CU ARME METEOROLOGICE(geofizice) ducand la dezastre naturale care vor zice ca sunt de la POLUARE si duc si la SECETA ,care duce la FOAMETE controlata,guvernul mondial si…PARȚUL PIERZATOR =mesia LA IDIOTII cu perciuni si SCLAVII care îi cred pe ei.

      Tine minte umanismul este SATANISM,SATANISM,SATANISM(Sf Iustin Popovici),iar umanismul a dus la ECUMENISM, deci ECUMENISMUL este SATANISM si din 2016 are si …doctrina/dogmă/IERARHIE /membri …si POPULAȚII, nu popoare, devenind RELIGIA OMULUI ,a omului fara Dumnezeu sau si cu Omu si cu domnu’,mai ÎNTÂI OMUL si dupa aia domnul,dar domnu…PIERZATORUL ce sta sa vină la toți pierzatorii.
      In plus tu esti un om ce …iubesti asa ceva, probabil pe masoneri si toti Idiotii ce ,,lupta”luand CIPUL ptr a face parte din LUMEA ASTA MOARTĂ si plina ochi de iad de azi.
      Vai ție omule,cu RAHATURI oficiale de la TELEVIZOR si alte….MASS media…media maselor,a gloatelor,a celor mulți și….REEDUCATI !

      P.S Gandeste te la tacerea lui Daniel Vla,oare de ce crezi ca tace si nu îti da dreptate ???!!

      Apreciază

      • Omule drept

        Tu chiar crezi ca BIDEU reprezintă optiunea americanilor?
        Ca Putin reprezinta si e CINSTIT cu oamenii lui??
        Ce zici BANII crează războaiele sau se adună AD HOC patrioții ca si Putin de exemplu, care își CIPUIESTE bine tare populația din țară, dar cica pleacă si la război sa …CE ???
        OARE ASTA VOR RUȘII???
        În plus de unde are BANI???
        Ca fara bani,MERCENARII care luptă azi ptr el ,ca si trupele SS ale lui Hitler (armata sa personală, cea de vreun MILION JUMATE de …băieți antrenați/mâncati si dotati) din VREMEA sa ,oare ar mai MURI din dragoste ptr…PTR CE???
        Iar BANII sunt in bănci și banca hitler s.a sau putin s.a sau BIDEU s.a ,nu am auzit sa existe, în plus SISTEMUL MONETAR BANCAR e cu muuulti zeci si sute de ani INAINTEA lor,asa ca de UNDE BANI ???
        Crezi ca dau din CONTURILE lor personale(hahaja) sau soldații pleacă la omor din…DEVOTAMENT ptr putin, hitler sau BIDEU,ala de poartă PEMPARSI si cică e SEFUL STATULUI IMPERIULUI SUA de azi ???
        Ce zici Zelynski,CIRCARUL JIDAN,imputitul ala STRAIN de orice e rusesc ,a FOST ALES/REPREZINTA vointa poporului ukri???
        Tu crezi ca Joianis, TOT PARLEAMENTUL plin de ATTILA,SIGFRID,FRITZ,CLOTILDE,ORBAN,ETC
        e ales de români???
        Vai ție,mai băiete.
        Probabil ca ai crezut ca există un virus si merge cu 7 m/secundă pe trotuar si intra in gura unui NEprotejat prin CHILOTII de la gură, numiti MASCUTA si ala se urca in avion si infecteaza, creînd un FOCAR de infecție, după denumirea dată de comandantul operațiunii,,DOCTORUL” ,dar colonel Mossad RAHAT ARAFAT???!!

        Apreciază

  7. Măi roman măi, că român nu ești în nici un caz, tu ești în schimb un caz strălucit al spălării pe creier cu lăturile spurcate fabricate în laboratoarele KGB-ului.
    Rușii tăi sunt mai prețioși decât orice, iar mormanul de dejecții ce l-a strâns acest neam blestemat, distrugător de popoare, asupra lui, este cât muntele Himalaia. La fel ca și muntele de cadavre pe care l-au produs în 1000 de ani de așa zis creștinism. Auzi… imperiul ortodox!!! Ortodoxia după tine e sinonimă cu crima, cu crima în masă. De porunca să nu ucizi, n-ai auzit măi ‘ortodox’ trăitor, ce ești tu?
    Și tu vrei să acoperi acest munte cu o cârpă otrăvită pe care scrie KGB și care mai întâi te-a spălat pe tine pe creier. Dai vina pentru toate rele din lume pe evrei. Așa te învață pe tine credința ta, să practici cu nerușinare rasismul, antisemitismul? Ura de rasă, asta înseamnă pentru tine iubirea propovăduită de Hristos? Uiți în ura ta că și Iisus Hristos a făcut parte din poporul evreu și pe cruce fiind se ruga pentru ei. Mai ușor, cum zici tu, cu pianul pe scări, că s-ar putea să cazi și să-ți rupi gâtul în perspectiva mântuirii. Că și Maica Domnului și Sf. Apostoli au făcut parte tot din poporul evreu. Antisemitismul ăsta turbat și fără de discernământ, este de origine satanică.

    Vorbești numai și numai prostii, Stalin, cel mai mare criminal din istorie tot evreu a fost mai roman, măi? Dacă nu știai, Stalin a absolvit Seminarul teologic, unde, dacă ești ortodox, știi bine că nu erau admiși sub nici o forma evreii. Da, învățământul teologic, din așa zisa Rusie ortodoxă, a produs cel mai mare și cel mai abject criminal din istorie. Și școala a făcut-o în Rusia țaristă, înainte de bolșevici.

    Mai bine te-ai uita la masonii și ecumeniștii care împânzesc acum BOR, la vârful ei. Și la frăția dintre ei și politicienii corupți, frăție care duce țara de râpă. Da, dar după doctrina ta ei nu sunt vinovați, de nici o culoare, jidănimea mondială – cum zici tu, e vinovată.
    Asta e calea ortodoxului laș, care se face că nu vede și ascunde rahatul din propria ogradă sub preș, dând vina mereu pe alții. Pe oculta mondială condusă de jidani. E mai ușor așa. Că așa te-a învățat pe tine Iisus Hristos, să te uiți întâi la alții, bârna din ochiul tău să te faci că nu o vezi.
    Vezi să nu obosești de atâta luptă cu oculta mondială. Ești deja un erou, ce să mai. În suficiența ta, te crezi deja mare și în ceruri.

    Apreciază

  8. Lasă tu Părinții aceștia mari, marturii temnițelor comuniste, că nu ai tu nici o treabă cu ei. Tu ai treabă să proslăvești pe rușii tăi, să le ascunzi toată spurcăciunea satanică sub preșul altora, al jidănimii mondiale- cum te exprimi tu.
    Părinții aceștia mari ai neamului au înfruntat lagărele morții aduse de rușii tăi, de ruși get-beget, de rusul get-beget Stalin, absolvent de seminar ortodox rus.

    Părintele Gheorghe Calciu, supraviețuitor al lagărului bolșevic de reeducare de la Pitești a îndrăznit să înfrunte regimul comunist al lui Ceaușescu. A fost arestat și băgat din nou în pușcărie. Și nu se știe dacă de data asta mai scapa cu viață. Știi tu măi roman, cine l-a salvat pe Părintele Calciu? Ăștia pe care tu și alții ca tine îi înjurați acum cu atâta dragoste creștinească. De către ăștia, de care zici tu că m-au reeducat pe mine, de către americani. Americanii l-au silit pe Ceaușescu să îi dea drumul Părintelui Calciu, l-au adus în America cu toată familia lui și i-au acordat azil politic.
    Cum tot americanii au făcut presiuni mari asupra lui Ceaușescu, atunci când acesta a venit la putere, să desființeze lagăre de exterminare bolșevice din țară și să elibereze deținuții politici. Mării Părinții Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, Bartolomeu Anania și alții, au fost eliberați atunci. Tot vorbiți într-una de rău pe americani, dar vorbiți cu mare păcat.

    După marele cutremur din 77, în mintea lui Ceaușescu a încolțit un plan diabolic. Cum mai toate bisericile, mai ales cele din partea de sud a țării, prezentau ceva fisuri, a hotărât să le demoleze pe toate. Sub pretextul că reprezentau un pericolul pentru enoriași. Era prilejul perfect să termine odată pentru totdeauna cu religia, cu Ortodoxia. Coroborat cu asta a întocmit și planul de distrugerea a satelor, demola toate casele, bisericile din rural erau primele, și muta oameni la bloc, ca să câștige chipurile, teren arabil.
    Am văzut atunci o mobilizare a Occidentului, ceva pur și simplu de domeniul….nu se poate descrie in cuvinte, ceva ce nu am mai văzut și nu o sa mai vad in planul solidarității umane. Mobilizare pentru salvarea bisericilor din România și pentru salvarea satelor de la demolare.
    Patriarhia română ar trebui să înalțe o placă în memoria celor care atunci au dus lupta pentru salvarea bisericilor din România, dintre care multe dintre ele monumente istorice. Și cu litere de aur ar trebui să fie scris in primul rand Congresul Statelor Unite ale Americii. Apoi poporul belgian, care a declanșat o mișcare fantastică, prin care mai toate localitățile de la ei s-au înfrățit cu localități din Romania, că să le salveze pe unele de la demolare, ca să salveze bisericile de la demolare. Și apoi lucrătorii români de la Radio Europa Liberă dimpreună cu dizidenții români din toată lumea. Ei au salvat atunci bisericile din Romania, nu rușii voștri. Se ducea patriarhul Teoctist, trimis fiind de către Ceaușescu, in fata Congresului American și mințea cu nerușinare: aaaa…se prăbușesc bisericile peste enoriași, trebuiesc demolate.
    Luați bine aminte aceste lucruri, atunci când aruncați cu noroi și denigrați Occidentul, trăgând spuza pe turta barbarilor de ruși. Că vă faceți mari păcate.
    Tu îmi vinzi mie castraveți, măi roman, când eu am primit binecuvântări de la toți cei patru mari Părinți, mai sus menționați….

    Apreciază

      • ~Un om ~ , nu te supăra dar ceea ce contează acum este sa aduci la credința cea adevărată pe cat mai.multi , ceea ce Rusia asta face acum . Că din poporul rus au ieșit și oameni răi, asta e … Însă Europenii din Apus și Americanii nu pot să aducă la Ortodoxie pe oameni , ceea ce contează cel mai mult .
        Evreii nici atât nu o sa încreștineze lumea .
        Politica lumii e politică, acolo se joacă altfel , dar contează cam puțin pt mântuirea lumii .
        Iarta-ma că m-am băgat în discuție . 🙂

        apropo :

        Slujbe de botez in masa in Anglia

        Apreciază

      • Este adevărat. Și eu am rămas surprins la vremea respectivă. Se poate explica prin solidaritatea dintre popoarele latine, ei în bună parte fiind de limbă franceză.

        Apreciază

  9. Vai ție omule.
    Tu imparti lumea in …pro Ukri si anti Rusia .Vii cu replici de pe…MICUL ECRAN…Esti varză.
    Eu am spus ce spune Avva Adrian Fagateanu in cartea sa-Viata mea marturia mea…despre ca a plecat la război împotriva BOLSEVICILOR, nu al rușilor….
    Cuviosul Iustin Pârvu îi numește cu tâlc…urmașii lui Avram,Isaac și Iacob, dar ÎMPOTRIVA lui Moise,Iisus Hristos si a Sf Temnitelor comuniste din România…in videoul realizat de Mugur Vasiliu, ala de peste 3 ore jumate si TOT Sf Iustin Parvu spune CLAR împotriva Holocaustului din România-ca NU A EXISTAT, e O MINCIUNĂ jidaneasca, ba ca EVREII din Iași puneau lanterne in coșurile de fum noaptea, cu toate că erau interzise luminile noaptea ptr a vedea unde sa BOMBARDEZE AVIAȚIA RUȘILOR ,când au intrat prin Iași in România…
    Tot Avva Iustin Pârvu spune că EVREII aruncau cu apă oparita de pe blocuri asupra soldaților români…
    Vezi ce zice Marturisitorul temnitelor comuniste din România Gheorghe Bordeianu in cartea sa -Mlastina disperării despre EVREI,de la pagina 345 ,MAI ALES…

    Ce spune Ioan Ianolide in cartea sa Întoarcerea la Hristos, despre inscenarile unor asasinate la un abator din București asupra unor evrei, de către EVREI si care nici nu au EXISTAT, de unde s-a pornit si URA asupra legionarilor, în vremea aia si…

    ATENTIE-Sf Maxim Marturisitorul in cartea Scrieri 2,de la pagina 118,despre POPORUL IUBITORDE SÂNGE, cel mai SALBATIC popor din istoria omenirii .

    Tu vii cu PARTURI de pe…MICUL ECRAN…mai baiete.
    Tu crezi ca dacă ma INJURI/CRAPA dracii din tine, AI VREO PUTERE sa MINȚI pe cineva???

    Baietu’, cum zic țiganii, eu nu am venit IN VIATA mea, PUBLIC, cu învățături din capu meu stricat, ci DOAR si NUMAI de la Dumnezeu, care a VORBIT PRIN SFINTII săi, dar pot primi DOAR oamenii SINCERI in suflet si cuget, nu și RATATII care luptă si iubesc MINCIUNILE tatălui lor, DIAVOLUL.

    O sa dai seama, ca încerci să-ți IMPUI in public/acest blog, IMPUTICIUNILE tale primite de la…TELEVIZOR, școala MASONERILOR si VOMA care o împrăștie….OFICIALII de peste 200 de ani și din ce in ce mai intens ,ca se apropie DUMMEZEUL TĂU, PIERZATORUL care are numărul 666…mesia celor pe care îi aperi.

    Auzi și tu VOMA din capu’ tau– ești antisemit…
    Nu RATACITULE, nu sunt ANTI….NIMIC ci aduc la LUMINĂ ce zic Sfinții lui Hristos, ca peste 99% din oamenii de azi…NU VOR SA AUDĂ DE …ADEVĂR…absolut deloc, doar de…BANI,BANI,BANI, adică…MAMONA.
    Pune mâna și VINO la ortodoxie cat INCA MAI EȘTI IN TRUP, altfel…DEGEABA TE-AI NASCUT.

    Apreciază

    • terminați, măi, odată cu discuția asta , că nu produceti nimic bun … dacă ați ajuns sa va jigniți…lăsați-o baltă…este o vorbă: pacea este de patru ori mai mare decât dreptatea ( lumească) .
      Nu mai incercati sa demonstrați nimic despre ruși americani și alte popoare . Concret numai Dumnezeu le așează și le hotărăște pe toate .
      Ceea ce ne interesează este să știm Calea care duce spre mântuire și să apucăm pe ea .
      Doamne ajută.

      Apreciază

    • Măi băiete, ești tu cu tatăumare, nu cu mine. Ești varză, sari de la una la alta, ești o adevărat hazna ideatică. Nu m-ar mira dacă ai trage și ceva pe nas. Nu merită să-mi întinez condeiul cu tine.

      Apreciază

  10. C
    Tu pe TOATE le împaci…la GRĂMADĂ,la buchet.
    Dar dacă zic Sfinții, pai nu înseamnă că Dumnezeu a vorbit prin ei ???!!!

    Eu incercam sa aduc de la Sfinti cine e in spatele/culisele la ceea ce se întâmpla la nivel mondial,nu sa las sa se creadă că azi omenirea e …ori esti cu rușii,si ești ANTI europa,anti demon cr(e)ație ori esti cu UKRI, pro europa, pro america, pro….

    Dar de fapt si una si alta sunt o părticică dintr-un plan mondial,muuult mai elaborat si are STĂPÂNI in umbra,în întuneric. De aia cel mai mare dușman al OMENIRII,în chip vazut este PROPRIUL STAT, reprezentat de executantii sai,dar nu reprezintă voința populațiilor respectivelor state.

    Imi cer iertare de la …domnul cu dreptatea… dacă am folosit vorbe necuviincioase.
    Oricum nu o sa va mai deranjez!

    Apreciază

    • La nivel mondial nu trebe atâta filosofat.. Însuși Domnul ne-a zis să nu iubim lumea și că lumea zace sub stăpânirea celui rău . Și asta a ingaduit-o tot Domnul ca să ne înțelepțească sa nu ne încredem in nicio.conducere lumească ci să apelăm la El . 🙂

      Iartă -ma și tu , dar am intervenit pt că am văzut că nu se ajunge la nicio înțelegere comună și în astfel de situații după ce v-ați mărturisit unul altuia ceea ce aveati de zis , mai de folos este acum tăcerea și rugăciunea …și lăsăm la Voia Domnului că să ne înțelepțească pe fiecare ce este de înțelepțit 🙂
      Ce nu este cu putință la oameni , este cu putință la Dumnezeu .
      Doamne ajută .

      Apreciază

      • C…., spui că Rusia aduce la credința cea adevărată cât mai mulți oameni. Și cum face ea Rusia lucrul acesta? Prin exemplul ei, pe care-l dă în lume. Așa-i?
        Și cum crezi tu că a adus Rusia la Ortodoxie oamenii, când Rusia de zeci de an de zile este înfrățită cu păgânii musulmani, cu statele musulmane, care practică terorismul și ucid creștini pe tot globul? Așa crezi tu că aduce Rusia oamenii de pe glob la Ortodoxie. Văd că singurii care se luptă cu acești păgâni care amenința lumea creștină, plătind preț de vieți și de sânge, sunt tot americanii mult huliți. Rușii doar îi sprijină pe acești musulmani, care amenință și varsă sânge de creștin.
        Așa crezi tu că se propovăduiește cauza dreptei credințe în lume, făcându-te frate cu musulmanii criminali?!!
        Mai sunt actualmente rușii frați cu China și cu Corea de Nord, tot niște state păgâne. Crezi tu că asta servește cauza dreptei credințe în lume?
        E Rusia frate cu China, cu China care a creat un precedent extrem de periculos pentru omenire, pentru existența omului pe acest pământ. De ani de zile China lucrează la arme biologice. Arme biologice create prin inginerie genetică, care pot răspândi viruși mortali, fragmente de ADN periculoase pentru genomul uman și alte nenorociri. Există dovezi, există imagini luate prin satelit, care arată acest lucru. Atunci la Wuhan, cu vreo două săptămâni înainte de a izbucni pandemia, fugeau chinezii ca potârnichile din laboratorul de la Wuhan, probabil că sparseră vreun recipient cu acel corona virus pe care îl transformaseră in armă biologică. Au dat vina atunci pe maimuțe și alte orătănii din piața de animale și fraierii din toată lumea i-au crezut. Au scăpat acea armă biologică din greșeală, fără să apuce să fabrice și antidotul pentru ea. Data viitoare nu se va mai întâmpla așa, când vor împrăștia virusul morții în lume, vor fi pregătiți, chinezii vor fi deja vaccinați împotriva lui. Atunci omenirea va plăti prețul miopiei și prostiei de care azi dă dovadă. Atunci s-ar putea să vedem fața apocalipsei.

        Eu una și bună știu, un om care se pretinde a fi în dreapta credință, drept trebuie să fie și pe acest pământ. Nu poți fi în dreapta credință, iar acum in această viață să fii un strâmb. Să fii cu criminalii, cu cei care se fac frați cu păgânii, cu cei care toată istoria lor nu au făcut decât să ucidă și să extermine popoare, cu cei care își moară acum frații.
        Iisus Hristos a zis, Eu mă duc, dar vă trimit Duhul Sfânt, Duhul Adevărului, care pe toate vi le va destăinui. Cei care lucrează azi minciuna și strâmbătatea, părăsiți sunt de către Duhul Sfânt. A fi în dreapta credință, e doar o iluzie pentru ei.

        Apreciază

  11. C….În loc să studiezi istoria bisericii ‘ortodoxe’ ruse, mai bine ai studia cu atenție istoria poporului român.
    Și ai fi aflat atunci că prin 1812 rușii, care câștigaseră războiul ruso-turc, invadaseră Moldova și Țara Romanescă și le revendicau pe amândouă în întregime. Și le luau cu siguranță pe amândouă, căci turcii fuseseră bătuți și nu mai avea cine să ne apere. Ți se pare normal, firesc, să fim apărați de către păgâni împotriva rușilor ortodocși? Cum îți sună asta ție? Că atunci nu existau încă bolșevicii cei răi, existau rușii voștri cei buni. În fața cărora sunteți căzuți toți în extaz. Trauma și suferințele poporului român, provocate de acest neam de barbari dea lungul istoriei, va lăsa rece pe voi. Eu nu știu de ce nu vă duceți voi să trăiți printre rușii voștri proslavnici, căci cu poporul român și cu sufletul lui voi n-aveți nici o treabă. Sau așa v-au spălat creierele vouă popii rusofili, ăia care pe vremea comunismului trădau taina spovedaniei la securitate.
    Ca să revenim la faptele istorice, luau rușii atunci ambele țări românești și se alegea praful și pulberea de noi, nu mai existam acum ca țară. Ne-a salvat atunci marea milă a lui Dumnezeu. Napoleon a invadat Rusia și am scăpat. S-a folosit Dumnezeu de un neam care nu avea treabă cu Ortodoxia, ca să ne scape de un neam lacom, barbar și perfid care se pretinde a fi ortodox. Am scăpat e un fel de a spune, pentru că Moldova lui Ștefan a fost făcută praf, Basarabia și Bucovina de Nord fiind rupte și înglobate în imperiul țarist. Și nu mă mai repet, citește mai sus ce spunea marele nostru Eminescu despre ce au pățit românii noștri sub ruși. Că nici Hristos a Înviat, nu aveau voie să spună în limba română. Da, Eminescu a fost un prost pentru voi.
    Atunci trăia sf. Serafim de Sarov. Nu am auzit să fi scris vreo scrisoare țarului în care să îl mustre: lasă-i în pace pe români, că sunt frați de-ai noștri ortodocși, nu trebuie să fie înrobiți și distruși. Nu am auzit de vreun sfânt de al lor să se fi ridicat împotriva masacrării și distrugerii altor popoare. Că așa ar fi fost creștinește. Tăcerea înseamnă ori aprobare ori lașitate. Ce ziceam mai sus, cel ce stă în dreapta credință, nu are cum să fie cu minciuna, strâmbătatea și crima.

    Apreciază

    • ~un om ~

      Dar tu de unde ai scos că eu nu-mi iubesc neamul român și nu-s cu sufletul român?? eu n-am treabă sa urăsc niciun popor care a atacat țara noastră.
      Eu strict am evlavie la majoritatea sfinților, fie că sunt ruși , bulgari, greci , egipteni și nu în.l ultimul rând români.
      Pe mine nu mă interesează nici politica Rusiei nici a chinezilor nici a americanilor … eu doar culeg ceea ce a lucrat Dumnezeu prin Sfinții Săi aleși …iar daca am eu drag de Sf. Serafim de Sarov , de Sf. Lavrentie al Cernigovului și altu mari Sfinți ruși, nu înseamnă că nu am evlavie și la Sfinții noștri români.

      Și pr Iustin Pârvu avea icoană in chilia sa cu Sf Serafim de Sarov , cu Sf. Ioan Maximovici , cu icoana Maicii Domnului care o avea Sf. Serafim la evlavie .
      Fiecare e liber să aibă evlavie sau să simtă o apropiere de oricare Sfânt dorește.
      Ți-am.spus , in fiecare neam /țară există și oameni buni și credincioși , dar și căderi și proaste exemple , in Rusia , Grecia sau Romania etc .

      Trebuie să lăsăm toate la judecata și voia Lui Dumnezeu culegând ce este bun la fiecare neam .
      Ce a făcut cutare neam în trecut și cutare și cutare ….astea-s la judecata și indemana lui Dumnezeu , noi mergem înainte, nu stăm să ne poticnim de cele trecute , treci peste …urca treapta și privește înainte la ce ne așteaptă, cu nădejde la Domnul și Maica Domnului cerând rugăciunile tuturor celor ce s-au mântuit din toate neamurile și care ne așteaptă să ajungem și noi la veselia cea veșnică după ce vom fi isprăvit și noi cate ceva …altfel ne vom întristați și ne va părea rău că puteam sa facem binele in scurta viața aceasta și să ajungem la bine .
      Doamne ajută .
      Ciprian

      Apreciază

  12. C….Auzi ce ziceau niște mari oameni ruși despre cei care azi va provoacă vouă extaz, despre poporul rus:

    F.M. Dostoievski – ”Nație ce cutreieră prin Europa și caută ce să mai distrugă, să facă praf, pur si simplu, totul. Din batjocură”

    Mihail Bulgakov – ”Nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”

    Maxim Gorki – ”Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”

    Serghei Aksakov – ”Ah, cât de greu e să trăiești în Rusia, în acest centru plin de putoarea dezmățului trupesc și moral, loc al răutății, minciunii și ticăloșiilor”

    Ivan S. Turgheniev – ”Rusul este cel mai mare și mai obraznic mincinos din întreaga lume”

    Ivan C. Șmeliov (gânditor ortodox) – ”Un popor care urăște libertatea, adoră sclavia, iubește lanțurile la mâini și la picioare, întinat trupește și moralicește… pregătit în orice moment să murdarească totul și peste tot”

    Aleksandr Pușkin – ”Neam indiferent față de cea mai mică îndatorire a sa, la cea mai maruntă dreptate, la cel mai neînsemnat adevăr, popor care nu recunoaște demnitatea omului, nu recunoaște, în general, nici libertatea omenească, nici gândirea liberă… Vai, cât de scorțoasă este limba rusă!”

    Vasili Rozanov – ”Nu suntem o națiune, ci un iad nebun.”

    Auzi: „ticăloși și ucigași, un popor care urăște libertatea, adoră sclavia, iubește lanțurile la mâini și la picioare, întinat trupește și moralicește… pregătit în orice moment să murdarească totul și peste tot” Să murdărească tot, inclusiv Ortodoxia.
    Să ne ferească Dumnezeu, eu mă îngrozesc, să se adeverească profeția Părintelui Arsenie Boca, conform căreia într-o noapte ne vor invada trei țări: Rusia, Ungaria și Bulgaria. Atunci mulți dintre ‘românii’ ăștia căzuți în extaz, vor pupa picioarele rușilor și vor vărsa din nou sânge de român.
    Dar s-ar putea să se adeverească altă profeție a Părintelui Arsenie, anume că va fi „război și rușii care au făcut atâta rău în țara noastră vor primi răsplata la ei acasă”.
    Se ducea Părintele Arsenie Boca la miezul nopții în biserică să se roage pentru americani. Știa el de ce.

    Apreciază

  13. Părintele acesta grec Porfirie le prezice moartea americanilor. Asta de necaz că nu i-a lăsat pe greci să aibă parte de comunism. Ei grecii iubeau atât de mult comunismul, dar nu au avut parte de el. De asta îi urăsc pe americani. Dar nu-i duce mintea să se întrebe ce s-ar fi întâmplat cu Biserică Ortodoxă la ei, dacă apucau rușii bolșevici să pună piciorul în Grecia.
    Le spun eu, dacă pe ei nu-i duce capul – făceau rușii lui Stalin praf tot și Muntele Athos și tot. I-a ferit Maica Domnului, slăvească-se numele Ei.

    Apreciază


    • http://www.cuvantul-ortodox.ro/sfantul-cosma-etolul-cuvinte-de-duh-si-profetii-raul-va-veni-de-la-cei-invatati/
      “Eu, crestinii mei, mi-am cheltuit viata studiind timp de cincizeci de ani, am citit si despre preoti si despre necredinciosi, si despre atei si despre eretici, am cercetat adancurile intelepciunii. Toate credintele sunt mincinoase, calpe, toate sunt ale diavolului. Am inteles si acest lucru adevarat, dumnezeiesc, ceresc, desavârsit si pentru mine si pentru voi: numai credinta crestinilor ortodocsi bine-credinciosi e buna si sfinta, ca sa credem si sa ne botezam in numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh. Aceasta v-o spun acum, la sfirsit, ca sa va bucurati si sa va veseliti de mii de ori, ca v-ati invrednicit sa fiti crestini ortodocsi, si sa plangeti si sa va tanguiti pentru cei necinstitori de Dumnezeu, necredinciosi si eretici, care umbla in intuneric, in mâinile diavolului“.
      “Evreul imi spune ca Hristosul meu e un copil din flori si Preasfinta Fecioara a mea e o desfrinata, iar Sfinta Evanghelie imi spune ca acest lucru e de la diavolul. Mai am acum ochi sa ma uit la evreu? Daca un om ma ocaraste, imi omoara mama, fratii, copiii, dupa care imi scoate ochii, ca si crestin am datoria sa-l iert. Dar sa-L ocarasca ei pe Hristosul meu si pe Preacurata Fecioara a mea! Eu nu vreau sa-i mai vad, dar domniile voastre cum va rabda inima si mai faceti afaceri si tocmeli cu evreii? De ce v-am spus acestea, crestinii mei? Nu ca sa-i omorati pe evrei si sa-i prigoniti, nu, ci ca sa-i plangeti ca L-au lasat pe Dumnezeu si s-au dus cu diavolul. V-am spus ca sa ne caim acum pina mai avem vreme, ca sa nu se intimple sa se minie Dumnezeu pe voi si sa ne lase din mina Lui si sa patim si noi ca evreii si chiar mai rau“.

      Apreciază

      • C… Cuviosul rus a murit în 1949, au trecut cei 15 ani profețiți și nimic nu s-a întâmplat. Ce tot vorbim aici, pe miriște? Ce înainte vederea, ce profeție. Da… tu ești căzut în extaz. Ce s-a întâmplat în 15 ani? Nimic.Aiureli. Ca să batem câmpii așa…

        Omul roșu e Putin. De el va fi vai și amar. Toată planeta știe asta, că Putin e omul roșu, inclusiv scriitorii ruși din diaspora spun asta. El se adresează cu tovarăși. Dar tu ești căzut în extaz pentru ruși și nu mai vezi adevărul.

        Grecii ar trebui să pupe picioarele americanilor și în culcare și în sculare. Dacă veneau bolsevicii peste ei, toate icoanele, sf. moaște, locuri sfinte erau făcute praf și pulbere. Iar mulți dintre ei nu ar mai fi profețit acum.

        Apreciază

        • Tu poate nu ai înțeles proorocia, nu scrie că după moartea sa încă 15 ani … și apoi 15 ani se pot prelungi după voia Domnului, nu-i bătut în cuie . Și celelalte proorocii nu vezi că așa s-au întâmplat și se întâmplă? Se auresc bisericile, se răspândesc învățăturile și cântările bisericești la radio ,pe internet peste tot ? Da !
          In Rusia sunt tot felul de infiltrați , că și la noi . Se prefac că țin cu Ortodoxia , dar se fapt au alt plan .
          Grecii nu tre sa pupe picioarele la niciun american … poate invers pt că au dreapta credință și sunt botezați .
          Grecii sa pupe sfintele Icoane și să mulțumească lui Dumnezeu , căci Dumnezeu cârmuiește toate și tot El le-a dat în gând unora dintre conducători ,precum in Vechiul Testament pedepsea pe Poporul Ales prin alte neamuri, .. vezi că și pe Nabucodonosor Dumnezeu l-a ridicat peste Israel că să-l asuprească pt păcatele evreilor .
          Așa cum.tot Dumnezeu a îngăduit in anii 1400 că turcii (. Agarenii) sa cucerească Constantinopolul pt faptele ecumeniste cu catolicii .
          Așa că,lasa-i pe americani , că nu ei ne-au scăpat pe noi , ci Dumnezeu când a hotărât că e suficient canonul . Dar Dumnezeu.lucreaza și prin popoarele păgâne uneori.

          Și spune-mi tu , daca știi , câți Sfinți au americanii și câți au rușii?
          Spune-mi tu, unde e mai mare destrăbălarea și cine o propagă mai.mult , in America sau Rusia ?
          Eu zic că mai.multe prostii învățăm de la americani decât de la ruși… Peste tot la televizor în.limba engleză se învață, chiar și la școală..iar de învățat mai.mult rele și destrăbălări se învață prin cuvinte și imagini…

          Apreciază

  14. C …15 ani de când? Că au trecut 15 + 15 și nu s-a întâmplat nimic. Las-o baltă, că asta nu e prorocie.

    Dumnezeu a lucrat prin americani că să îi scape pe greci. Dar Dumnezeu nu forțează, nu obligă pe nimeni. Americanii au făcut-o din conștiința lor de oameni. Așa că grecii în primul rând trebuie să mulțumească lui Dumnezeu și în al doilea rând să pupe picioarele americanilor.

    Mai de preț cred că este în fața lui Dumnezeu un ateu cinstit, decât un ortodox viclean. Mai bine cred că preferă Dumnezeu un neortodox din ăsta american, decat un ortodox rus strâmb, viclean și criminal, care face de ocară dreapta credința.

    Apreciază

    • cum.nu s-a întâmplat nimica , ?? Poi Rusia a renăscut după bolșevism, au fost multi cazuti in necredință și în mrejele învățăturilor staliniste …. Au revenit multi tineri la credință.
      E adevărat că pt puțin timp , deoarece se instalează și în bisericile lor luxoase elemente de minciună . Așa cum.spunea Sf. Lavrentie al Cernigovului.
      Repet , conducerea Rusiei nu e cum trebuie , Putin e militar și e agent de ăla.

      Nu e plăcut înaintea Domnului nici ” ateu cinstit ” ( cum.vine asta ? americanul nu e ateu ) , nu e plăcut nici neortodoxul , nici ortodoxul deraiat . Nu prefera Dumnezeu pe niciunul .
      Dumnezeu preferă credinciosul blând și smerit , sau pe cei care au greșit și se pocăiesc , precum.pe vamesul, pe desfrânata și pe tâlharul care s-au pocăit. ( Asta la modul individual ) , însă noi vb aicea de popoare și e diferit , nu știm noi pe care popor preferă Dumnezeu . Poate Dumnezeu ține mai mult cu Rusia pt că are multi robi in Cer din neamul Rușilor începând de la Împărăteasa Olga și sfinții cuvioși ruși și.milioane de martiri ruși care mijlocesc pt poporul rus .
      Așa cum și noi românii, multi trăim de desfătări, destrăbălări, fuga după bani , mașini , case, petreceri , râsete și lipsim de la Sf. Sărbători (alegem să mergem la grătar decât să stăm la slujbe , etc). însă pt rugăciunile Sfinților români ne mai îngăduie Dumnezeu timp de pocăință, altfel ne-ar trimite și în România uragane și tornade să ne șteargă de pe fața pământului , dar pt multele locuri sfințite de rugăciunile pustnicilor ne mai rabdă.

      Apreciază

  15. Episcopul IGNATIE (Briancianinov)

    Despre inselare

    Partea I

    Ucenicul: Fa-ma sa inteleg intocmai si in amanunt cele despre inselare. Ce este inselarea ?

    Staretul: Inselarea este vatamarea firii omenesti prin minciuna. Inselarea este starea in care se afla toti oamenii, pana la unul, stare nascuta din caderea pro- toparintilor nostri. Cu totii suntem in inselare (incepu- tul celui de-al treilea Cuvant al Preacuviosului Si- meon, Nou! Teolog, ed. Pustiei Optina, l852). Consti- inta acestui fapt este cea mai de nadejde pavaza im- potriva inselarii. Cea mai mare inselare este a te crede liber de inselare. Cu totii suntem inselati, cu totii sun- tem amagiti, cu totii ne aflam intr-o stare mincinoasa, avand nevoie sa fim sloboziti de catre adevar; iar Adevarul este Domnul nostru Iisus Hristos (Ioan 8, l4-32). Sa ne facem ai acestui Adevar prin credinta in El; sa strigam prin rugaciune catre acest Adevar – si El ne va scoate din prapastia amagirii de sine si a amagirii de catre demoni. Jalnica este starea noastra. Ea este temnita din care ne rugam sa fie scos sufletul nostru, „ca sa se marturiseasca numelui” Domnului. (Ps. l4l, l0). Ea este acel pamant intunecat in care a fost surpata viata noastra de catre vrajmasul care ne pizmuieste si ne prigoneste (Ps. l42, 3). Ea este cu­getarea trupeasca (Rom. 8, 6) si stiinta cea cu nume mincinos ( l Tim. 6, 20), de care a fost molipsita in­treaga lume, care nu-si recunoaste boala, numind-o sus si tare sanatate infloritoare. Ea este „trupul si san­gele”, care „nu pot sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu” ( l Cor. l5, 50). Ea este moartea vesnica, tamaduita si nimicita de Domnul Iisus, Care este „In­vierea si Viata” (Ioan ll, 25). Astfel este starea noas­tra. Privelistea ei este o noua pricina de plans. Cu plangere sa strigam catre Domnul Iisus ca sa ne scoata din inchisoare, sa ne traga din prapastiile pamantului, sa ne smulga din falcile mortii. „Domnul nostru Iisus Hristos”, spune Preacuviosul Simeon, Noul Teolog, „de aceea S-a si pogorat la noi, pentru ca a vrut sa ne scoata din robie si din cea mai amarnica inselare” (Inceputui Cuvantului al 3-lea).

    Ucenicul: Aceasta lamurire nu este destul de lesni­cioasa pentru intelegerea mea: am nevoie de o lamu­rire mai simpla, mai apropiata de priceperea mea.

    Staretul: Drept mijloc de pierzanie a neamului ome­nesc a fost intrebuintata de catre ingerul cazut, min­ciuna (Fac. 3, l3). Din aceasta pricina, Domnul l-a numit pe diavol „mincinos, tatal minciunii si ucigas de oameni dintru inceput” (Ioan 8, 44). Domnul a unit strans notiunea de minciuna cu cea de ucidere de oameni, intrucat cea din urma este urmarea nemijloci­ta a celei dintai. Cuvantul „dintru inceput” arata faptul ca minciuna a slujit diavolului, chiar de la inceput, ca arma pentru uciderea de oameni, si ii slujeste in chip statornic ca arma pentru uciderea de oameni, spre pierzarea oamenilor. Inceputul rautatilor este gandul mincinos. Izvorul amagirii de sine si al amagirii de­monice este gandul mincinos !. Prin mijlocirea min­ciunii, diavolul a lovit omenirea cu moarte vesnica chiar in radacina ei – protoparintii ! Protoparintii nostri „s-au amagit”, adica au recunoscut minciuna drept adevar si, primind minciuna ascunsa sub chipul adevarului, s-au vatamat pe sine, fara putinta de tama­duire, cu pacatul aducator de moarte, lucru marturisit si de stramoasa noastra. „Sarpele m-a amagit”, a zis ea, „si am mancat” (Fac. 3, l3). De atunci, firea noas­tra patrunsa de otrava raului tinde „cu voie si fara voie” spre raul care se infatiseaza vointei pervertite, intelegerii schimonosite, simtirii pervertite a inimii, in chipul binelui si al desfatarii. „Cu voie” pentru ca in noi mai este inca o ramasita de libertate si de alegere intre bine si rau. „Fara voie” – pentru ca aceasta ramasita de libertate nu lucreaza ca o libertate de­plina; ea lucreaza sub inriurirea de neinlaturat a strica­ciunii facute de pacat. Ne-am nascut asa; si nu putem sa nu fim asa; si de aceea ne gasim cu totii, pana la unul, in stare de amagire de sine si de inselare demo­nica. Din acest fel de a privi starea oamenilor in lega­tura cu binele si raul, starea in care se afla, in mod obligat, fiecare om, reiese urmatoarea definitie a inse­larii, care o lamureste in chip cu totul multumitor: in­selarea este insusirea de catre oameni a minciunii luate de ei drept adevar. Inselarea lucreaza mai intai asupra felului de a gandi; dupa ce a fost primita si a corupt felul de a gandi, ea nu intarzie sa se imparta­seasca inimii, corupand simtirile inimii; luand stapa­nire asupra fiintei omului, ea se revarsa in toata activi­tatea lui, otravindu-i si trupul ca pe unul care a fost legat in chip nedespartit cu sufletul de catre Ziditor. Starea de inselare este starea de pierzanie sau de moarte vesnica.

    Incepand din clipa caderii omului, diavolul a primit cale libera catre el (Citat din Preacuviosul Simeon, Noul Teolog, in cuvantul lui Nichifor din Singuratate, Filoc.; Preacuviosul Macarie cel Mare, Omila 7, cap. 2). Diavolul are dreptul la aceasta: supunandu-i-se, omul a intrat sub puterea lui de bunavoie, lepadand ascultarea fata de Dumnezeu. Dumnezeu l-a ras­cumparat pe om. Omului rascumparat i s-a lasat liber­tatea de a supune fie lui Dumnezeu, fie diavolului; si ca aceasta libertate sa se arate nesiluita, diavolului i s-a lasat cale libera spre om. Fireste ca diavolul intre­buinteaza toate sfortarile ca sa-l tina pe om in legatura de mai inainte cu sine, sau chiar sa il aduca intr-o si mai mare inrobire. Pentru aceasta, el intrebuinteaza arma sa de mai inainte si de totdeauna – minciuna. El se straduie sa ne amageasca si sa ne insele, sprijinin­du-se pe starea noastra de amagire de sine; patimile noastre – aceste inrauriri bolnavicioase – el le pune in miscare; cuvintele lor pierzatoare le invesmanteaza intr-o haina placuta straduindu-se sa ne plece spre sa­turarea patimilor. Cel credincios Cuvantului lui Dum­nezeu nu-si ingaduie aceasta, ci isi infraneaza patimi­le, impotrivindu-se navalirilor vrajmasului (Iacov 4, 7), lucrand, sub calauzirea Evangheliei, impotriva pro­priei amagiri de sine, ostoind patimile. Nimicind prin aceasta, putin catre putin, inraurirea duhurilor cazute asupra sa, el iese, incetul cu incetul, din starea de in­selare, in tinutul adevarului si al libertatii (Ioan 8, 32), a caror plinatate o aduce adumbrirea harului Dumne­zeiesc. Cel necredincios invataturii lui Hristos, care urmeaza propriei sale voi si intelegeri, se supune vraj- masului, si trece din starea de amagire de sine in starea de amagire demonica, isi pierde si ramasita de libertate pe care o avea, ajunge la o supunere deplina fata de diavol. Starea oamenilor aflati in inselare demonica e foarte felurita, potrivit cu patima de care a fost omul amagit si inrobit si potrivit cu masura in care omul a fost inrobit de patima. Toti, insa, care au cazut in inselare demonica, adica au intrat, prin dez- voltarea amagirii de sine, in comuniune cu diavolul si in robie fata de el, se afla in inselare, sunt temple si unelte ale demonilor, jertfe sortite mortii vesnice, petrecerii in inchisorile iadului.

    Apreciază

  16. Da bine zis, minciuna și uciderea de oameni. Ambele sunt specialitatea rușilor, face parte din ADN-ul lor. Mai mari înșelați ca ăștia, nici că s-a pomenit pe fața pământului.
    „Hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”, așa cum zicea un scriitor de-al lor. Să ne ferească Dumnezeu!

    Apreciază

  17. Ia spune ~ un om ~ despre care cetate /popor vb aicea? :

    Capitolul 16
    1. Şi am auzit glas mare, din templu, zicând celor şapte îngeri: Duceţi-vă şi vărsaţi pe pământ cele şapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu.
    2. Şi s-a dus cel dintâi şi a vărsat cupa lui pe pământ. Şi o bubă rea şi ucigătoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau chipului fiarei.
    3. Şi al doilea înger a vărsat cupa lui în mare, şi marea s-a prefăcut în sânge ca de mort, şi orice suflare de viaţă a murit, din cele ce sunt în mare.
    4. Iar cel de al treilea a vărsat cupa lui în râuri şi în izvoarele apelor şi s-au prefăcut în sânge.
    5. Şi am auzit pe îngerul apelor, zicând: Drept eşti Tu, Cel ce eşti şi Cel ce erai, Cel Sfânt, că ai judecat acestea:
    6. Fiindcă au vărsat sângele sfinţilor şi al proorocilor, tot sânge le-ai dat să bea. Vrednici sunt!
    7. Şi am auzit din altar, grăind: Da, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, adevărate şi drepte sunt judecăţile Tale!
    8. Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare şi i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui.
    9. Şi oamenii au fost dogoriţi cu mare arşiţă şi au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, şi nu s-au pocăit ca să-I dea slavă.
    10. Şi al cincilea înger a vărsat cupa lui pe scaunul fiarei şi în împărăţia ei s-a făcut întuneric şi oamenii îşi muşcau limbile de durere.
    11. Şi au hulit pe Dumnezeul cerului din pricina durerilor şi a bubelor lor, dar de faptele lor nu s-au pocăit.
    12. Şi al şaselea înger a vărsat cupa lui în râul cel mare Eufrat şi apele lui au secat, ca să fie gătită calea împăraţilor de la Răsăritul Soarelui.
    13. Şi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei şi din gura proorocului celui mincinos trei duhuri necurate ca nişte broaşte.
    14. Căci sunt duhuri diavoleşti, făcătoare de semne şi care se duc la împăraţii lumii întregi, să-i adune la războiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, Atotţiitorul.
    15. Iată, vin ca un fur. Fericit este cel ce priveghează şi păstrează veşmintele sale, ca să nu umble gol şi să se vadă ruşinea lui!
    16. Şi i-au strâns la locul ce se cheamă evreieşte Harmaghedon.
    17. Şi al şaptelea înger a vărsat cupa lui în văzduh şi glas mare a ieşit din templul cerului, de la tron, strigând: S-a făcut!
    18. Şi s-au pornit fulgere şi vuiete şi tunete şi s-a făcut cutremur mare, aşa cum nu a fost, de când este omul pe pământ, un cutremur atât de puternic.
    19. Şi cetatea cea mare s-a rupt în trei părţi şi cetăţile neamurilor s-au prăbuşit, şi Babilonul cel mare a fost pomenit înaintea lui Dumnezeu, ca să-i dea paharul vinului aprinderii mâniei Lui.
    20. Şi toate insulele pieriră şi munţii nu se mai aflară.
    21. Şi grindină mare, cât talantul, se prăvăli din cer peste oameni. Şi oamenii huliră pe Dumnezeu, din pricina pedepsei cu grindină, căci urgia ei era foarte mare
    Capitolul 17
    1. Şi a venit unul din cei şapte îngeri, care aveau cele şapte cupe, şi a grăit către mine, zicând: Vino să-ţi arăt judecata desfrânatei celei mari, care şade pe ape multe,
    2. Cu care s-au desfrânat împăraţii pământului şi cei ce locuiesc pe pământ s-au îmbătat de vinul desfrânării ei.
    3. Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.
    4. Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.
    5. Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.
    6. Şi am văzut o femeie, beată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Iisus, şi văzând-o, m-am mirat cu mirare mare.
    7. Şi îngerul mi-a zis: De ce te miri? Eu îţi voi spune taina femeii şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne.
    8. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta.
    9. Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi deasupra cărora şade femeia.
    10. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.
    11. Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.
    12. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.
    13. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei.
    14. Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi.
    15. Şi mi-a zis: Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.
    16. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.
    17. Căci Dumnezeu a pus în inimile lor să facă voia Lui şi să se întâlnească într-un gând şi să dea fiarei împărăţia lor, până se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu.
    18. Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului.

    Apreciază

  18. C…. Lasă tu Apocalipsa, că îți prinzi urechile.
    Apocalipsa e grea, e greu de tâlcuit, n-o pricepe oricine. Și nimeni nu a deslușit-o pe toată și cum trebuie. Fiecare a interpretat-o cum i-a convenit și a corelat-o cu momentul pe care l-a trăit. De două mii de ani încoace fiecare generație de creștini a avut impresia că trăiește vremile din urmă, dar n-a fost așa. S-au luptat toți cu Antihristul vremurilor de pe urmă, în loc să se lupte să păstreze instituția Bisericii curată.

    Tu nu înțelegi bălmăjelile astea de pe la ruși, darămite marea profeție care este Apocalipsa.
    Apocalipsa nu poate fi pricepută, decât în corelație cu alte profețiți. Așa cum există Sfânta Treime, tot așa există o treime profetică, care îți permite cu adevărat să atunci o privire către cele viitoare. În principal există trei mari care se întregesc una pe alta, dar și celelalte profeții oferă indicii. E complicat și nimeni nu a reușit până acum să le pătrundă cu adevărat.

    Și vezi că nu e doar o singură fiară, sunt mai multe. Una a fost, a doua este, și încă două o să mai vină. Antihristul cu pecetluirea, cu 666, doar atunci la sfârșit, la ultima va fi.
    Acum trăim încă în vremea celei de a doua. Care e compusă din trei țări și care fiară a mâncat multă ‘carne’ până acum. Și o să mai mănânce și de acum înainte.
    Cele trei țări sunt Germania, care în vremea lui Hitler a ucis câteva zeci de milioane de oameni; Rusia care în vremea lui Stalin a ucis cam 60 de milioane de oameni și vedem că a purces să ucidă din nou, mai amenință și cu arma nucleară; China care în vremea lui Mao a făcut tot așa vreo 40 de milioane de victime și o să mai facă și asta, pentru că vedem că lucrează la arme biologice de distrugere în masă. Asta trăim noi acuma, rușii tăi ca parte a aceste fiare, se pregătesc, ce să mai, au început să ucidă din nou. Să ne ferească Dumnezeu!

    Apreciază

    • …așa este , este grea într-adevăr, însă totuși :
      „Capitolul 1
      1. Descoperirea lui Iisus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi cele ce trebuie să se petreacă în curând, iar El, prin trimiterea îngerului Său, a destăinuit-o robului Său Ioan,
      2. Care a mărturisit cuvântul lui Dumnezeu şi mărturia lui Iisus Hristos, câte a văzut.
      3. Fericit este cel ce citeşte şi cei ce ascultă cuvintele proorociei şi păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape. ”

      Și Epistola de la Sf. Ap. Ioan :
      18. Copii, este ceasul de pe urmă, şi precum aţi auzit că vine antihrist, iar acum mulţi antihrişti s-au arătat; de aici cunoaştem noi că este ceasul de pe urmă.
      19. Dintre noi au ieşit, dar nu erau de-ai noştri, căci de-ar fi fost de-ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toţi de-ai noştri, de aceea au ieşit.
      20. Iar voi, ungere aveţi de la Cel Sfânt şi ştiţi toate.
      21. V-am scris vouă, nu pentru că nu ştiţi adevărul, ci pentru că îl ştiţi şi ştiţi că nici o minciună nu vine din adevăr.
      22. Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul.
      23. Oricine tăgăduieşte pe Fiul nu are nici pe Tatăl; cine mărturiseşte pe Fiul are şi pe Tatăl.
      24. Deci, ceea ce aţi auzit de la început, în voi să rămână; de va rămâne în voi ceea ce aţi auzit de la început, veţi rămâne şi voi în Fiul şi în Tatăl.
      25. Şi aceasta este făgăduinţa pe care El ne-a făgăduit-o: Viaţa veşnică.
      26. Acestea v-am scris vouă despre cei ce vă amăgesc.
      27. Cât despre voi, ungerea pe care aţi luat-o de la El rămâne întru voi şi n-aveţi trebuinţă ca să vă înveţe cineva, ci precum ungerea Lui vă învaţă despre toate, şi adevărat este şi nu este minciună, rămâneţi întru El, aşa cum v-a învăţat.

      Apreciază

      • 18. „Copii, este ceasul de pe urmă, şi precum aţi auzit că vine antihrist, iar acum mulţi antihrişti s-au arătat; de aici cunoaştem noi că este ceasul de pe urmă.”

        Așa antihriști din ăștia, care Îl neagă pe Hristos, au fost câtă frunză, câtă iarbă in toate vremurile, de 2000 de ani încoace. Noi vorbim despre Antihristul pomenit în Apocalipsă în cap. 13, cel cu pecetluirea 666, cel care va obliga oamenii să pună semnul fiarei, sau numele fiarei, PE mâna DREAPTĂ, sau PE frunte. Vezi că și locul îl indică cu exactitate. Pe mâna dreaptă, sau pe frunte. Nu așa prin tot organismul, cu cipurile din vaccin.
        Lucrurile sunt spuse foarte precis și foarte clar. Nu așa, vine fiecare și adaugă, înflorește și spune ce vrea el. Luați bine aminte la ce este scris la final în Apocalipsă:
        „18 Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adaugă cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;
        19. Iar de va scoate cineva din cuvintele acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta.”
        De luat bine aminte!

        Ce putea să le spună atunci Sf Ioan creștinilor care erau torturați și omorâți? Le spunea că sunt vremurile de pe urmă, că în curând va veni Iisus Hristos a doua oară și îi va salva. Asta le spunea ca să-i încurajeze și să îi întărească în credința lor.
        Fiecare generație de atunci încoace a avut impresia că trăiește vremurile de pe urmă, dar nu s-a întâmplat nimic.
        Dumnezeu are planurile Lui și totul se va întâmpla exact la timpul stabilit. Nu vine Iisus Hristos, așa când vrea fiecare.

        Eroi din ăștia care s-au luptat așa imaginar cu Antihristul și cu pecetea 666 au fost in toate timpurile. N-am nimic cu ei să se joace, dar să nu bage panică în creștini și să nu deturneze atenția creștinului ortodox de la adevăratele probleme ale epocii în care trăiesc. Dar mai cu seamă, să nu adauge, sau să scadă nimic din ce este scris în Apocalipsa Sf Ioan. Că se joacă cu focul.

        Apreciază

  19. C…. Și ce este cu aceasta? Tot așa tâlcuiește și cuviosul rus, citând pe Sf Andrei: semnul pe mâna dreaptă, sau pe frunte.
    Este silit cineva acum în zilele noastre să își pună ceva pe mâna dreaptă, sau pe frunte, de tot îi dați unii că acum e pecetluirea finala și vremea din urmă a Antihristului?
    Ei nu adaugă și nici nu scad nimic din ce e scris în Apocalipsă. Apocalipticii momentului, în schimb, da. Adaugă, ba cipuri băgate in corp prin vaccinuri ori alte minuni din astea. Să ia aminte bine la ce este scris în Ap. (22,18-19). Că s-ar putea să se frigă, cu mult înainte de venirea Antihristului.
    Eu nu zic, din contră, e bine, e chiar foarte bine să fie atent creștinul ortodox la semnele vremurilor. Să fie alert, dar de aici și până a băga în cărți pe lângă textele sfinte…

    Dumnezeu are planul Lui. Și totul va fi la momentul stabilit de El, nu de noi. Atenție, eu nu am spus că aceste lucruri, care sunt scrise în Apocalipsă, nu se vor întâmpla, cum tendențios mă interpretează unii. Se vor întâmpla, cu precizie matematică se vor întâmpla. Tot ce e scris acolo se va întâmpla. Și la un moment de timp bine stabilit, știut de Dumnezeu, se va întâmpla.

    Apreciază

    • ..nu bagă nimeni în cărți nimic , nu e vorba de asta .
      De ex și cu vaccinurile .. să zicem că nu e semnul pe mana dreaptă sau pe frunte , însă multi au avertizat că nu sunt folositoare pt om , conțin ce conțin și s-ar putea și chiar afectează pe mulți care l-au luat … ceva care fac aceste vaccinuri sunt f vicleni . Vezi și cu carile de identitate cu cip , nu sunt pe mana dreapta nici pe frunte , însă și pr. Adrian fageteanu a zis sa nu luam nimic ce ne dau ăștia de acum încolo . De ce a zis asta, daca CI biometric nu e pecete pe mana?

      Nu trebuie neapărat să fie vorba de semnul pe mâna ca să ne împotrivim …căci de ex și în vremea comunismului nu îți punea niciun.semn pe mâna sau pe frunte cu Nr fiarei, însă cine a luat carnetul de comunist și a aderat la partidul comunist nu prea a mai rămas credință în el ….
      In Rusia Patriarhul Tihon a dat anatema pe toți care acceptau comunismul …

      Acuma și cu actele biometrice nu poți fii indiferent față de ele , cum.ca nu-ți fac niciun rău…de unde știi că nu-ți fac rău? E deja o înaintare f mare cu electronicul asta și nu e spre binele omului chiar dacă ei zic că e spre bine , tehnica , banii virtuali , tranzacții prin banca etc …dar nu e de bine omenește vorbind … E o capcană, o închisoare electronică.
      Așa e și cu credința ortodoxă…și cu ecumenismul ..nu trebuie neapărat să semnezi un act că ești de acord cu alte confesiuni….e destul să accepți in mintea și cugetul tău cum că nu e nicio problemă să te rogi cu alte confesiuni și e destul să le recunoști ca și creștini sau ” frați” creștini …. că deja nu mai ești în Duhul Adevărului .

      Apreciază

  20. Da, ai dreptate. Dacă ai fost atent, am o postare la „Pr. Dan Popovici…” în care spun că nu sunt de acord cu cipurile, că pot fi utilizate în scopuri drăcești, și că le dau dreptate marilor noștri duhovnici, care ne-au avertizat in privința lor. Chiar am strâns semnături atunci împotriva cardului de sănătate cu cip, așa cum ne-a cerut Părintele Iustin, semnături pe care le-am trimis la Petru Vodă.

    Cu toate acestea și cu tot avansul tehnicii electronice, pecetluirea finală, din vremurile de pe urmă, se va face exact cum este descris în Apocalipsă, pe mâna dreaptă, sau pe frunte. Am explicat și de ce s-ar face așa, la postarea mea la articolul mai sus menționat.
    Și în primul și în primul rând, trebuie să ținem cont de un aspect extrem de important, Sfântului Ioan i s-au arătat toate cele ce se vor întâmpla. Vezi la Ap. (4,1-2). A văzut o ușă deschisă în Cer și a auzit un glas: Suie-te și îți voi arăta….A fost dus în duh și a VĂZUT. Când a spus că semnul ori numele fiarei vor fi puse pe mâna dreaptă, sau pe frunte, el Sf Ioan chiar a văzut ce se va întâmpla atunci și a scris exact ceea ce a văzut.

    Apreciază

  21. Creștinul ortodox acum are de luptat cu ecumenismul aceasta turbat. Și ortodocșii la noi trebuie să facă tot posibilul ca să curețe Instituția Bisericii de masonii și de securiștii ăștia, care o distrug de la interior. Asta trebuie să facă ei acum, nu să se lupte cu morile de vânt.
    Cei care vor să îi facă pe oameni să creadă că acum este vremea pecetluirii finale, sunt cei care vor să le distragă atenția de la problemele grave cu care se confruntă Ortodoxia azi.

    Din acest motiv este vital să ne dăm seama cam unde ne aflam acum. Dumnezeu nu îl va trimite pe creștin în vâltoarea vremurilor ce vor veni, așa bâjbâind prin întuneric și nepregătit.
    De fapt chiar Mântuitorul Hristos ne spune acest lucru. Vezi IOAN (16,12-13). Le zice Iisus apostolilor: „Încă multe am a vă spune, dar nu le puteți purta acum.
    Dar când va veni Acela, Duhul Adevărului, El va va călăuzi întru tot adevărul…… și pe cele viitoare vi le va vesti.”
    De aceea cred că pe măsură ce înaintăm în timp, textele sfinte, mai cu seamă cele profetice, ni se vor revela, la momentul potrivit, bine stabilit de către Dumnezeu. Creștinul ortodox cu inima curată va ști, la vremea potrivită va ști, Dumnezeu îl va lumina atunci.

    Mai ziceam, undeva mai sus, într-o postare anterioară, că textele profetice trebuie corelate între ele, că așa le-a lăsat Dumnezeu să se completeze, să se întregească între ele. Cuvioșii și sfinții care au tâlcuit au văzut lucrul acesta. Și textele profetice de la Daniel vin să întregească înțelesurile.
    Și Daniel a văzut „patru fiare mari …. deosebite între ele.” Deosebite, adică separate și în timp.
    De asta ziceam mai sus:
    vezi că nu e doar o singură fiară, sunt mai multe. Una a fost, a doua este, și încă două o să mai vină. Antihristul cu pecetluirea, cu 666, doar atunci la sfârșit, la ultima va fi.
    Acum trăim încă în vremea celei de a doua. Care e compusă din trei țări și care fiară a mâncat multă ‘carne’ până acum. Și o să mai mănânce și de acum înainte.
    Cele trei țări sunt Germania, care în vremea lui Hitler a ucis câteva zeci de milioane de oameni; Rusia care în vremea lui Stalin a ucis cam 60 de milioane de oameni și vedem că a purces să ucidă din nou, mai amenință și cu arma nucleară; China care în vremea lui Mao a făcut tot așa vreo 40 de milioane de victime și o să mai facă și asta, pentru că vedem că lucrează la arme biologice de distrugere în masă. Asta trăim noi acuma, rușii tăi ca parte a aceste fiare, se pregătesc, ce să mai, au început să ucidă din nou. Să ne ferească Dumnezeu!

    Și da, chiar trăim Apocalipsa. De la răstignirea Mântuitorului creștinii trăiesc o continuă Apocalipsă. Iar acum ne aflam in vremea celei de a doua fiare. Încă două fiare o să mai vină.

    De luat aminte, pentru cine vrea să înțeleagă, deși cred că mă vor face unii în fel și chip…din ăștia reduși și cu creierele spălate, care cred că dețin adevărul suprem.

    Mai este dată la Daniel profeția celor 70 de săptămâni.
    70 de săptămâni ne sunt date de către Dumnezeu, dintr-un anumit moment al istoriei și până la final, la Cerul cel nou și pământul cel nou și Împărăția cea Veșnică.
    Mitropolitul Bartolomeu ne invită la reflecție și cercetare.
    Cine are priceperea să socotească, să socotească.

    Apreciază

Lasă un comentariu