Şerban Suru vrea să facă „Partidul Legiunea Creştină”

Serban Suru a anuntat ca intentioneaza infiintarea Partidului “Legiunea Crestina”

După dezintegrarea PRM, o formaţiune naţional-comunistă care şi-a atins apogeul la începutul anilor 2000, nici un alt partid cu poziţii publice ce pot fi catalogate drept “naţionaliste” nu a mai intrat în Parlamentul de la Bucureşti. Au existat voci individuale, răsfirate în mai multe partide, dar nu un bloc politic de sine stătător. În tot acest timp, Partidul Totul pentru Ţară, formaţiune extraparlamenatră fondată în 1993 de legionari şi foşti deţinuţi politici din închisorile comuniste, a fost dizolvat în luna mai de Tribunalul Bucureşti (decizia nu este definitivă şi se va judeca la Curtea de Apel). Deasemenea Noua Dreaptă a eşuat în formarea unei aripi politice proprii. În acest context, electoratul cu vederi identitare din România este văduvit de opţiuni reale la alegeri. Pentru a nu se pierde acest capital deloc neînsemnat, fostul deputat PSD Bogdan Diaconu a anunţat ieri crearea Partidului România Unită, care va avea ca bază doctrinară “naţional-democraţia”. O tentativă similară, însă fără şanse reale de finalizare, a fost lansată tot joi şi de Şerban Suru, care a început strângere de semnături pentru formarea unui nou partid “verde”, cu caracter legionar.
În acest sens, adepţii lui Şerban Suru au instalat joi un cort în Piaţa Romană din Bucureşti cu scopul strângerii de semnături pentru înfiinţarea Partidului “Legiunea Creştină”. Campania va continua cel mai probabil şi zilele următoare.
Şerban Suru este un personaj controversat şi renegat de majoritatea organizaţiilor naţionaliste româneşti, mai ales după ce în anii ’90 s-a auto-proclamat şef al Mişcării Legionare. În prezent, în jurul său mai activează doar un grup minuscul de militanţi bucureşteni. Şerban Suru coordonează şi “Biblioteca Legionară” din Bucureşti, care funcţionează pe Str. Iacob Negruzzi nr. 1, proiect ce a atras proteste parlamentare din partea deputatului minorităţii evreieşti, Aurel Vainer.
Şerban Suru s-a mai remarcat şi prin alte acţiuni provocatoare, precum purtarea regulată a cămăşii verzi cu diagonală sau denunţul penal depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care Poliţia este acuzată că foloseşte “însemne fasciste”, fapt interzis de legislaţia în vigoare. Deasemenea, la sfârşitul anului 2013, grupul Şerban Suru a atras proteste din partea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” pentru că a organizat mitinguri împotriva exploatării de la Roşia Montană unde au fost afişate ostentativ simboluri legionare.
Potrivit iniţiativei legislative din 2013 a PNL, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la trei ani. Cu aceeaşi pedeapsă se va sancţiona şi utilizarea în public a simbolurilor legionare – drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum şi orice alte asemenea însemne. Acestea nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei şi interesul este exprimat în sensul protecţiei drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi al prevenirii şi combaterii incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Modificările şi completările legislative propuse de Crin Antonescu sunt aduse ordonanței guvernului Adrian Năstase. Ordonanta de urgenta nr. 31 din 2002 are ca obiect ”interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii”, fără a se face însă până acum referire şi la legionarism. Ordonanţa mai prevede la Articolul 6 că “negarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”. Modificările propuse de PNL vor condamna şi “minimalizarea” Holocaustului, nu numai negarea publică a acestuia. Sursa: FrontPress.ro

1

3

4

5

2 gânduri despre „Şerban Suru vrea să facă „Partidul Legiunea Creştină”

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (23.08.2014) | Saccsiv's Weblog

Lasă un comentariu