PAPA FRANCISC A HOTĂRÂT: ,,PREOŢII,, CATOLICI POT BOTEZA ŞI CĂSĂTORI ORTODOCŞI, LA CERERE!!!

papa-f

 

ANTENA 3 ne informează că: Papa Francisc a modificat legislaţia bisericii catolice. Preoţii catolici vor putea boteza copiii ortodocşi. Dar asta nu e tot.

Papa Francisc a adoptat recent o serie de modificări în legislația Bisericii Catolice. Schimbările privesc practici pentru slujirea nu doar a catolicilor răsăriteni, ci și a membrilor Bisericilor Ortodoxe atunci când nu este disponibil un preot din Biserica lor.

Unul dintre canoanele răsăritene adoptate pentru Biserica de rit latin spune că atunci când nu este disponibil un preot ortodox, un preot catolic poate boteza un copil ai cărui părinți sunt membri ai unei Biserici Ortodoxe și intenționează să își crească copilul ortodox. Într-o astfel de situație, Botezul nu va fi înscris în registrul de Botezuri al parohiei catolice; părinții vor primi un certificat oficial și vor înregistra Botezul copilului lor mai târziu, într-o parohie ortodoxă” a explicat Episcopul Arrieta, potrivit catholica.ro.

Modificările la CIC mai specifică faptul că Episcopii de rit latin pot da preoților „facultatea de a binecuvânta căsătoria credincioșilor creștini dintr-o Biserică Răsăriteană care nu este în comuniune deplină cu Biserica Catolică, dacă aceștia o cer în mod benevol.”

De asemenea, un cuplu latino-răsăritean este liber să decidă în care Biserică să își înscrie copiii; dacă nu pot cădea de acord, copilul devine membru al Bisericii tatălui. Dacă ambii părinți sunt catolici răsăriteni, chiar dacă copilul este botezat într-o parohie de rit latin, în registrul baptismal trebuie să se scrie că copilul este catolic răsăritean, și să se specifice cărei Biserici îi aparține.

Ştirea a fost publicată pe 16.09.2016. Puteţi citi materialul la adresa: http://www.antena3.ro/actualitate/religie/papa-francisc-a-modificat-legislatia-bisericii-catolice-377002.html

După ce, în repetate rânduri, Papa Francisc a cerut reunificarea urgentă a bisericilor catolică şi ortodoxă, fără condiţii, iar anul acesta s-a rugat pentru sinodul tâlhăresc din Creta, acum încep să iasă la iveală, puţin câte puţin, roadele demersurilor ecumeniste, masonice şi satanice în acelaşi timp, acelea de a crea o singură religie universală, cu un singur Dumnezeu. 

Andre Malraux spunea că ,,secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc,,, însă dacă religios înseamnă şi ecumenist în acelaşi timp, e clar ca ,,nu va fi deloc,,. Să ne ferească Dumnezeu de botezul ereticilor papistaşi!!!

Aşteptăm reacţii şi luări de poziţie ferme ale mai marilor noştri mitropoliţi, episcopi, dar şi preoţi sau mireni. Azi, acum cât se mai găsesc cărţi pe piaţă şi nenumărate articole pe internet din scrierile Sfinţilor Părinţi, e nevoie să citim, să ne documentăm şi să înţelegem că noi ortodocşii ne aflăm în dreapta credinţă, iar papistaşii nu sunt altceva decât nişte rătăciţi care s-au rupt de singura Biserica Sfântă, Sobornicească şi Apostolească, iar pentru a putea săvârşi sfinte taine mai întâi trebuie să se lepede de satana şi să reintre în sânul Bisericii celei adevărate.

Trăim vremurile în care diavolul  „umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită” (1 Petru 5, 8). Nu vă lăsaţi copiii pradă diavolului!

 

4 gânduri despre „PAPA FRANCISC A HOTĂRÂT: ,,PREOŢII,, CATOLICI POT BOTEZA ŞI CĂSĂTORI ORTODOCŞI, LA CERERE!!!

  1. Pingback: Ereziarhul papă Francisc hulește Botezul ortodox |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s