Părintele SIMEON ZAHARIA de la Sihăstria (schitul Poiana lui Ioan), duhovnicul lui Teofan: „ACUMA CÂND O SĂ VIE, AM SĂ-I SPUN RĂSPICAT: ÎNALT PREASFINȚITE, TREBUIE SĂ RENUNȚAȚI LA CEEA CE AȚI FĂCUT; NEAPĂRAT! DACĂ NU…, GATA, NU MAI PUTEM: ÎNTRERUPEM POMENIREA!

simeon-2

„SINODUL DIN CRETA ESTE SINOD TÂLHĂRESC! OPERĂ A MASONERIEI, CARE NE URĂȘTE PE NOI ȘI NE VICLENEȘTE!„

Iată că părintele ieroschimonah Simeon Zaharia de la Mânăstirea Sihăstria aduce lămuriri despre retragerea semnăturii sale de pe scrisoarea din vară a mai multor preoți, călugări și mireni către mitropolitul Teofan și către ceilalți ierarhi.

Părintele Simeon de la Sihăstria cedează amenințărilor lui Teofan Savu și își retrage semnătura de pe scrisoarea pliromei ortodoxe

Se pare că ori l-au păcălit și nu a știut prea clar ce semnează, ori a revenit, pentru că de data asta este de acord și cu întreruprea pomenirii ierarhilor eretici, după cum singur spune, iar ce a semnat, la cererea exarhului,trebuie să revizuiască, căci nu își mai aduce aminte ce era scris acolo. 

Se spune că părintele este duhovnicul mitropolitului Teofan și declară că atunci când va veni la el o să-i spună:

Inalt Prea Sfințite, trebuie să renunțați la ceea ce ați făcut; neapărat! Dacă nu…, gata, nu mai putem: întrerupem pomenirea!

Important este că părintele Simeon este alături de ceilalți părinți mărturisitori:

Transcriptul interviului: 

  • Ce să facem părinte în vremurile acestea?

Pr: – Păstrăm ceea ce am moştenit de la înaintaşii noştri, strămoșii noștri. Nu, nu părăsim nimic, ceea ce-i drept, ceea ce-i stabilit de cele şapte Sfinte Sinoade Ecumenice îi lege. O păstrăm, da, cu orice preţ! Chiar cu preţul vieţii.

  • Şi dacă se aduce ceva nou în credinţă?

Pr.:  – Nimica nu primim nou. În materie de credinţă nu se face niciun compromis. Nimic nu se face. Credinţa e la bază. Şi chiar temelia și celorlalte dragostea, nadejdea; credinţa, nădejdea și dragostea. Dacă credinţa îi dreaptă şi sfântă, după Sfinţii Părinţi, după hotărârile celor şapte sinoade ecumenice, atunci şi dragostea şi nădejdea au aceeaşi putere. Sunt virtuţi teologice.

  • Cu sinodul din Creta ce spuneţi?

Pr.: – Sinodul din Creta este sinod tâlhăresc. Da. E tâlhăresc. Operă a masoneriei, care ne urăşte pe noi şi ne vicleneşte.

  • Dar despre căsătoriile mixte între ortodocşi şi ceilalţi eretici?

Pr.: – Nu se poate. Cunosc o căsătorie cu un catolic, întâi l-o făcut ortodox, l-o botezat, la dumneavoastră s-a întâmplat asta, Ştefan acela care o luat-o pe fiica lui Vasile Carcea. Aşa s-a procedat foarte bine. După ce s-a făcut ortodox s-a cununat ortodox, şi acuma… el o mărturisit că ,,nici nu vă pot spune ce am simţit eu,,.

– Intrarea în botez s-a făcut prin afundare?

Pr.: – E adevărat asta?

  • Da, da…

Pr.: – O simţit că de abia atunci o fost cum trebuie.

  • Dar, despre ecumenism ce părere aveţi? Slujbele acestea…

Pr.: – Ecumenismul şi Consiliul Mondial al Bisericilor, două vicleşuguri masonice jidoveşti, care atacă Sfânta şi Dreapta Credinţă.

  • Căderea spre erezie este doar la Potir sau şi înainte de Potir?

Pr.: – Da… este şi… Dar, culmea, când te împărtăşeşti cu ereticii e culmea greşelii.

  • Dar erezia începe înainte de împărtășire (ortodox cu eretic – n.n.)?

Pr.: – Sigur că da.

  • Recunoaşterea lor ca având taine.

Pr.: – Da. De asta fraţilor, nu părăsim cre…, trebuie să păstrăm (credinţa – n.n.) cu cea mai mare sfinţenie. Nu este mântuire. În afară de Biserică nu există mântuire.

  • Dar despre papa şi despre catolici?

Pr. : – Papa este eretic ca orice… Orișice erezie… şi papa intră şi el – toate sunt erezii, cu adaosul, cu purcederea şi de la Duhul Sfânt (vrea să spună cu „purcederea„ și de la Fiul a Duhului Sfânt, așa cum zic papistașii – n.n.), cu imaculata concepţie şi cu azimele şi cu indulgenţe şi cu toate inovaţiile lor. Sunt eretici, eretici şi eretici.

  • Şi cu purgatoriul…

Pr. : – Da.

     Pr. : – Sunt eretici, eretici şi eretici.

  • Părinte nu v-am filmat în ascuns. Ca să ştie… cei care aud spun aici că n-am filmat în ascuns. (Am filmat)… cu acordul sfinţiei voastre.

Pr. : – Da.

  • Spuneţi acuma

Pr. : –  Da. Vreau să spun declaraţia pe care am dat-o  la cererea părintelui exarh Nichifor de la Mitropolie… nu o fost destul de  corectă.

  • Dar de ce nu a fost corectă ?

Pr.: – Nu mai ţin minte, că la vârsta asta e foarte greu să ţin minte tot. De aceea trebuie să o iau din nou, să o revizuiesc să vedem ce trebuie scos de acolo.

  • Asta am filmat cu acordul sfinţiei voastre, ca să se ştie.

Pr.: – Da.

Pr: – Sunt hotărât, până la ultima suflare să lupt pentru sfânta noastră credinţă ortodoxă, dreaptă și sfântă şi mântuitoare.

  • Pentru tinerii din ziua de azi ce cuvânt de folos le daţi?

Pr.: – Să păstreze ceea ce au moştenit de la înaintaşii noştri. Aceasta e cea mai scumpă şi cea mai sfântă datorie. În timpul acesta când este credinţa atacată cu atâta duritate nu putem rămânea nepăsători.

  • Dacă ierarhii nu se depărtează de aceste acorduri, nu se leapădă de ele, noi să-i mai urmăm?

Pr.: – Nu putem să-i mai urmăm. Acuma când o să vie am să-i spun răspicat: Înalt preasfinţite, trebuie să renunţaţi la ceea ce aţi făcut. Neaparat! Dacă nu, gata, nu mai putem. Întrerupem pomenirea!

  • Dar pentru tinerii care trăiesc în desfrânare, în concubinaj, căsătoriile mixte…

Pr.: – Nu, nu merge aşa. Trebuie despărţit tot atunci şi luat de la rădăcină şi botez, dacă nu-i botezul ortodox, după rânduielile Sfinţilor Părinţi, atunci nici cununia nu se poate face… ortodox. Trebuie întâi botezul, de la temelie trebuie luată treaba. Aşa cum aţi făcut până acuma.

    .  Părinte noi o să vă lăsăm.

7 gânduri despre „Părintele SIMEON ZAHARIA de la Sihăstria (schitul Poiana lui Ioan), duhovnicul lui Teofan: „ACUMA CÂND O SĂ VIE, AM SĂ-I SPUN RĂSPICAT: ÎNALT PREASFINȚITE, TREBUIE SĂ RENUNȚAȚI LA CEEA CE AȚI FĂCUT; NEAPĂRAT! DACĂ NU…, GATA, NU MAI PUTEM: ÎNTRERUPEM POMENIREA!

  1. Daniel Vla , sa-ti fie Rusine ca mi-ai sters comentariul in care il cinsteam pe Capitanul Corneliu Zelea Codreanu , scris de mine cu ocazia comemorarii uciderii Capitanului si a celor 13 legionari ai sai in noaptea de Sfintu Andrei. Rusine, Rusine, Rusine,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu-I de mirare ca ai doar unu, doi cititori intotdeauna, Nimanui nu-i plac Lasii si Fricosii lipsiti de patriotism. …, Rusineeeeeeeeee !

    Apreciază

  2. Pingback: Părintele Simeon Zaharia a reintrat sub ,,ascultare,, faţă de cretani – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  3. Pingback: Scrisoarea Părintelui IULIAN PRODROMITUL către Părintele SIMEON ZAHARIA, pentru a-l încuraja să rămână statornic în mărturisirea anti-Creta – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu