RĂSPÂNDIȚI – Text împotriva primirii ereticului papă Francisc ca un arhiereu în România

Acest text încape exact pe o foaie A4, față/verso. Primele două propoziții cu font 12, iar restul textului cu font 11.

Despre venirea papei Francisc în România

Pentru creștin-ortodocși!

NU participați la ceremoniile de primire a papei în România!

NU asistați la slujbele făcute de papă pe teritoriul României!

NU participați la rugăciuni în comun cu catolicii (supușii papei)!

NU credeți minciunile despre „Bisericile surori” sau despre „cei doi plămâni ai Bisericii”!

În contextul vizitei pe care o face papa în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, orice ortodox trebuie să știe că acesta (papa) este conducătorul unei structuri numite impropriu „Biserica Romano-Catolică”.

Conform Crezului ortodox, Biserica este UNA. Nu pot exista două Biserici sau mai multe!

Hristos este Capul Bisericii și Trupul Lui este Biserica. Există un singur Cap – Hristos și un singur Trup – Biserica!

Singura structură bisericească păstrătoare a Harului și continuatoare a tradiției începute de Mântuitorul Iisus Hristos, prin apostoli și urmașii lor episcopii, este BISERICA ORTODOXĂ!

Biserica Ortodoxă este reprezentată pe plan local de Bisericile Locale: B. O. Română, B. O. Rusă, B. O. Sârbă, B. O. Bulgară, B. O. Georgiană, B. O. a Ierusalimului, Alexandriei, Antiohiei etc.

Fosta Biserică Locală a Romei (Patriarhia Romei) s-a despărțit de Biserică/a ieșit în afara Ortodoxiei în anul 1054. Atunci, existau 5 Patriarhii (Biserici Locale): Patriarhiile Romei, Constantinopolului, Ierusalimului, Antiohiei și Alexandriei. Împreună, ele constituiau Biserica.

Biserica Locală a Romei, din cauza pretențiilor de supremație ale papilor și din cauza ereziilor pe care au început să le inventeze aceștia, a intrat în conflict cu Biserica Constantinopolului și implicit cu celelalte Patriarhii/Biserici Locale și s-a separat de ele. Constantinopolul, Ierusalimul, Alexandria și Antiohia au rămas în credința adevărată ortodoxă, continuând să formeze Biserica.

Roma, cu papa de atunci și cu toți ce au urmat și i-au urmat, s-au auto-exclus din Biserică. Ereziile și exagerările romano-catolicilor (papistașilor) au fost condamnate și înainte și după anul 1054.

Ereziile, printre care filioque și primatul papal, pe care le practicau înainte de ruperea lor de Biserică, au fost condamnate de sinodul din 879-880, organizat de Sfântul Fotie cel Mare la Constantinopol (numit și al optulea Sinod Ecumenic). Continuând în practicarea ereziilor și având pretenții necanonice, a fost trimisă în Constantinopol o Delegație papală care a provocat anatemizarea clericilor catolici și a colaboratorilor lor, nominal, de sinodul din 20-24 iulie 1054, organizat de patriarhul Mihail Cerularie. Papii și cei care li se supun au fost condamnați și de sinoade ulterioare. La Sinodul din timpul Sfântului Grigorie Palama, dintre 1341-1351 (9 Ecumenic) au fost condamnate din nou ereziile papale și scolasticismul latin.

Ca urmare, ceea ce în mod greșit se numește Biserica Romano-Catolică NU mai este Biserică! Nu mai există Har în adunarea papistașilor! Așa-zișii preoți și episcopi (cardinali) catolici NU sunt preoți și nici episcopi. Papa NU este episcop sau patriarh al Bisericii Romei, căci aceasta nu mai există. Adevărata Biserică, în Italia și în tot Occidentul o reprezintă ortodocșii plecați acolo sau convertiții la Ortodoxie.

Papa este reprezentantul unei structuri eretice pe care e mai potrivit să o numim Adunare Papistașă!

Patriarhul NU are voie să se roage cu ereticul papă și nici să-l primească în catedrală sau biserică!

„Toate Sinoadele Ecumenice interzic această… co-rugă în legătură cu toți care sunt aparte de Ortodoxie.”– Pr. Gheorghe Calciu

***

CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII) Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească. (10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.)

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE) Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire (înţelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15). (47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare)

CANONUL 6 Laodiceea 343 – Ereticii să nu intre în biserică: Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres [Apostolic, can. 45, 65] TÂLCUIRE- Nu sloboade canonul acesta pe eretici să intre în Biserica lui Dumnezeu, cea de ortodocşi ţinută, dacă nu vor a se întoarce şi stăruie în eres. Vezi şi cel apostolesc 45.

*** Catolicii (papistașii) sunt anatemizați!

,,Anatema înseamnă pogorîre de viu in iad cu dracii și tăiere de la Trupul tainic al Bisericii lui Iisus Hristos. Numai pe eretici poți să-i dai anatema, că s-au rupt de la Trupul lui Hristos care este Biserica.,, – Pr. Cleopa Ilie

„Iată, eu, Marcu păcătosul, vă spun că cel ce-l pomeneşte pe papă ca arhiereu ortodox vinovat este, că împlineşte tot latinismul chiar până la tăierea bărbii, şi latino-cugetătorul va fi judecat împreună cu latinii şi ca un călcător al credinţei va fi socotit( Sf. Marcu EugeniculCătre Teofan din Euripos, p. 343).

Preoţii catolici nu sunt preoţi, fiind sub incidenţa hotărârilor canonice ale sinoadelor ecumenice. „Episcopii voştri [ai latinilor] şi clericii nu mai sunt nici episcopi, nici clerici, fiind caterisiţi de atâtea şi asemenea sinoade, iar mirenii sunt sub anatemă şi afurisenie” (Sf. Marcu EugeniculDespre adăugirea din Simbolul de credinţă, PO 17, p. 282).

La 1755 a fost dat „Orosul Bisericii celei Mari a lui Hristos” semnat de patriarhii Constantinopolului, Ierusalimului și Alexandriei, care a stabilit că ereticii vin la Ortodoxie prin Botez. Inclusiv catolicii! Hotărârea este valabilă și azi! – „Mărturisesc un Botez” de Gheorghe Metallinos


Puteți descărca și de aici:

Despre venirea papei Francisc în România

29 de gânduri despre „RĂSPÂNDIȚI – Text împotriva primirii ereticului papă Francisc ca un arhiereu în România

  1. Citind despre „cei doi plămâni ai Bisericii”, mi-am adus aminte și implicarea B.O.Ru.:
    „Sâmbătă, 28 iunie, a avut loc în Capela Sixtină concertul cu titlul „Ut unum sint. Tradiţia muzicală a celor doi plămâni ai Bisericii”, cu participarea Corului Sinodal al Patriarhiei de Moscova şi a corului Capela Muzicală Pontificală Sixtină, informează un material al Radio Vatican.”
    Sursa: https://www.catholica.ro/2014/07/01/corul-sinodal-al-patriarhiei-de-moscova-in-concert-la-vatican/

    Apreciază

  2. Doamne, ajuta! Apostazie la nivel inalt, cruzime fata de popor si lepadare de credinta. De necrezut ! Romania a fost spurcata de insasi vladicii care s-au dus preoti la Creta si s-au intors mitici, fiare eretice pentru pleroma. Sper, din toata inima, ca romanii sa vada adevarata fata a papistasului Francisc si sa dea de pamant cu toate ereziile lor si , mai ales, cu ecumenismul. E cumplit ce se intampla si este mai tarziu decat credem. Cine nu s-a ingradit de ecumenism nu-i ortodox.

    Apreciază

    • Dumnezeu să vă ierte pe toţi de pe aici, că nu ştiţi ce faceţi. Îndroctrinaţi si extremişti mai sunteti…Legea si prorocii constă în al iubi pe Dumnezeu din toată inima şi pe aproapele nostru ca pe noi înşine. Aţi uitat să cultivaţi blândeţea şi smerenia pentru că în înverşunarea voastră, nu mai e loc pentru ele. Râd şi se bucură musulmanii de noi că suntem dezbinaţi şi ne împiedicăm să ne iubim creştineşte, în diversitatea noastră,

      Apreciază

  3. Interesant, dar nu crezi ca exagerezi? Poti sa spui ca acest Papa este unul rau? Diavolesc? Il poti considera un om bun? Crede in Dumnezeu? Cred ca da, bine in felul lui dar crede in El, si atunci de ce sa nu primesti cu bratele deschise un frate ce crede in Hristos? Pui prea mult pret pe biserica… nu rezuma pe Dumnezeu la o Biserica caci astfel il jignesti pe El sa il consideri asa de mic. El se prezinta in toate formele si pentru toti oamenii pentru ca ne este aproape si ne iubeste si in plus El a spus iubeste-ti aproapele si tu ne spui acum sa il urâm.
    Deci de unde vine aceasta ură?

    Apreciază

    • „Interesant” dar n-ai inteles nimic!
      Nu reiese de nicaieri ca il urasc, ca om, insa solutia pentru el si toti ce i se supun e cea de la sfarsitul textului: Botezul si revenirea in acest mod in Biserica. Altfel… ramane un inaintemergator al antihristului!

      Apreciază

  4. ” rasfen”,
    si diavolii cred in Dumnezeu si in Iisus ca este Hristosul si Fiul lui Dumnezeu, si inca se mai si cutremura…cu toate astea nu e de ajuns pt a devenii iarasi ingeri curati. .tot osânditi au rămas.
    asa si cu oamenii…nu e de ajuns sa creada in Iisus Hristos fiecare dupa cum il duce mintea…ci trebuie să I se închine in Duh si Adevar ( ev. Ioan). si sa asculte de Apostoli si invataturile lor , precum a zis Domnul Iisus dupa Înviere …” luati Duh Sfânt…carora veti ierta pacatele se vir ierta, carora veti ține ținute vor fii…” si asta a ramas in continuitate apostolica prin punerea mainiilor …deci fara preoti nu putem . fiindca sfintirea a dat Domnul sa vina prin preot si episcop.
    fara Biserica Duhului Sfant ( Ortodoxa) nu putem manca Trupul si Sangele lui Hristos !
    Cele Sapte Sfinte Taine mântuitoare se afla în Bisericu lui Hristos care este întemeiata pe Scump Sangele Sau. Biserica este Mireasa lui Hristos si ca sa devii fiu al Biserici , deci al lui Hristos …trebuie sa faci parte la cele Sapte Sfinte Taine … si ca sa fii inscris in Imparatia Cerurilor tre sa ai Taina Botezului, a Mirungerii si a Impartasaniei . Asta e temelia crestinului…apoi pe aceasta temelie zidim faptele noastre bune si rele …alea rele se sterg la Taina Spovedaniei ! deci fara preot ..Tainele acestea nu se savarsesc.
    Preotul tine locul lui Hristos in chip vazut…iar Hristos stă prin preot in chip nevazut!
    Dar Tainele acestea ale Crestinismului se afla intr-una Singura Soborniceasca si Apostoleasca Biserică! care azi are denumirea pe scurt. Biserica Ortodoxă sau Dreptmaritoare.
    Biserica Ortodoxa din Apus cu Scaunul Patriarhal la Roma , a cazut de la Adevăr inainte de 1054 si s-a tăiat de la trunchiulBisericii Apostolesti , nu mai are continuitate apostolica si prin urmare Duhul Sfant care sfinteste toate Tainele s-a departat de la ei. caci de aceea Îi si zice Duhul Adevarului pt ca estd prezent in Biserica detinatoare. a Adevarului , adica a Dreptei Închinari la Dumnezeu Cel in Treime Inchinat si Slavit: Tatăl, Fiul si Sfântul Duh ( care din Tatăl purcede) Treimea Cea de O-Ființă si nedesparțită !
    deci papa nefiind nascut in duh in Biserica lui Dumnezeu…. nu are nicio treaba cu Dumnezeu si nici cu fii lui Dumnezeu nascuti, nu din pofta barbateasca , ci din Harului Sfantului Duh, prin Sfintele Taine. Amin.

    Apreciază

  5. danielvla,
    ai șters tu comentariul anterior sau s-o șters singur ?
    poate am scris ceva nepotrivit sau incorect?
    iarta-mă, Doamne ajută.

    Apreciază

  6. PENIBIL…
    Au inceput sa ne porunceasca si sa ne execute atat politic cat si religios….
    Suntem indoctrinati de toti smecherii care nu vor decat sa conduca turma de prosti…

    Apreciază

  7. Sunt catolic .
    am botezat un copil ortodox.
    Preotul a spus ca nu se poate asa ceva..
    Insa cu o mica atentie in bani preotul ortodox a facut o dezlegare si a spus ca acuma e totul ok..

    Apreciază

    • mihai
      Adica ai fost nasul unui copil ortodox?
      Nu, nu se poate. Nu stiu peste ce preot ai dat, dar nu se poate.
      Mai citeste odata sau de mai multe ori articolul si poate intelegi de ce nu e bine sa ramai supus al papei.
      Vino acasa, la Ortodoxie, prin adevaratul Botez!

      Apreciază

    • Mihai, si ai vazut frumusetea Bisericii Adevarate?
      spune ce lipseste Bisericii Dreptmăritoare in comparatie cu erezia catolică?
      ai vazut botezul cum se face? in trei afundari frumoase !
      nu cu stropiri de alea catolice.
      ai vazut Icoanele cu PreaSfantaNascatoare de Dumnezeu ce le avem? nu porcariile alea catolice .
      ai vazut cum facem Semnul Sfintei Cruci?, cu trei degete impreunate , adica Un Dumnezeu in Sfanta Treime Slavit si doua degete separat pt cele doua Firi ale Domnului Iisus…si de la Dreapta spre Stanga , caci Dreaptatea ii place lui Dumnezeu….si nu aiurelile catolice cu toata mana si invers de la stanga fara nicio semnificatie.
      si stiai ca Roma o fost Ortodoxa ca si Grecii…apoi au schimbat tot . deci latinii au gresit si acu vor ei , cica sa se impace cu cei care n-au gresit si schimbat nimic in teologie ?
      pai nu e dracie asta?
      sa vina latinii papistasi la Biserica Ortodoxa precum a venit fiul risipitor din Evanghelie! si atunci mai vorbim cu ei.
      .

      Apreciază

  8. Pingback: PROTEST autorizat împotriva papei și ecumenismului – Sâmbătă 25 mai, la baza Dealului Patriarhiei – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  9. Pingback: Pentru primirea papei în Iași, Inspectoratul Școlar Județean, la solicitarea Primăriei, cere de la toate liceele din oraș CÂTE 50 DE ELEVI „VOLUNTARI” – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  10. Pingback: ECUMENISM: Conducerea masonică a BNR emite monede cu papa – Promovarea deșănțată a ecumenismului și susținerea caracterului, chipurile „apostolic” al vizitei ereziarhului în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românis

  11. Pingback: ECUMENISM: Conducerea masonică a BNR emite monede cu papa – Promovarea deșănțată a ecumenismului și susținerea caracterului, chipurile „apostolic” al vizitei ereziarhului în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românis

  12. Pingback: Un alt Inspectorat Școlar ÎN GENUNCHI ÎN FATA PAPEI! În București, vineri 31 mai TOATE ȘCOLILE VOR FI ÎNCHISE, iar unele chiar și joi – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  13. Pingback: ECUMENISM: Conducerea masonică a BNR emite monede cu papa – Promovarea deșănțată a ecumenismului și susținerea caracterului, chipurile „apostolic” al vizitei ereziarhului în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românis

  14. Pingback: BISERICA (ORTODOXIA) VERSUS PAPA ȘI ADUNAREA PAPISTAȘĂ – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  15. Pingback: Gheorghe Funar: există varianta ca papa Francisc să fie asasinat de lunetiști unguri în România și vina să fie dată pe ortodocșii români – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  16. Pingback: VINE BALAURUL DE LA ROMA… Românii conștient-ortodocși ce vor face? – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  17. Pingback: VINE BALAURUL DE LA ROMA… Românii conștient-ortodocși ce vor face? | ortodoxiadreaptacredinta

Lasă un comentariu