O mână de ortodocși au tulburat și anul acesta liniștea săptămânii de rugăciune ecumenistă

Sâmbătă 25 ianuarie 2020, conform programului, în biserica ortodoxă cu numele „Mânăstirea Cașin”, în apropierea Arcului de Triumf s-a desfășurat „rugăciunea comună” a ecumeniștilor cu reprezentanții a șase confesiuni eterodoxe/eretice (romano-catolici, greco-catolici, armeni, anglicani, evanghelici luterani si reformati calvini).

Un mic grup de ortodocși, aproximativ 18 – inclusiv doi copii – le-au transmis participanților, la intrare, la ieșire sau pe parcursul slujbei adevărul de credința al Ortodoxiei precum și faptul că rugăciunea comună cu cei de alte confesiuni nu este permisă de sfintele canoane.

Iată relatarea unui frate care a ajuns mai devreme la fața locului:

Un rezumat al protestului de astăzi 25 ian 2020 de la Biserica Măn. Cașin.

În buna tradiție a anilor trecuți am fost tot circa 12-15 participanți (cu tot cei doi copii☺) – (vreo trei au ajuns mai tîrziu – n. adm.).

Momentul de interes a fost la sosirea PS Varlaam Ploieșteanul cu diaconul său. Ambii s-au oprit in dreptul nostru intenționat pt ceea ce eu aș spune că a fost o încercare de justificare. Episcopul și-a expus și anul acesta slabul și falsul argument cu milioanele de români plecati în străinătate… și, vedeți bine, de aceea se cuvine să arătăm și noi deschidere (către ce??) acasă la noi…

Diaconul a fost mai agresiv puțin și a dus mai departe argumentarea episcopului susținând că ei, de fapt, intră în biserică să săvârșească slujba Vecerniei iar oaspeții rătăciți de la credință doar asistă la ceea ce fac ortodocșii noștri… Care va să zică, nu-i treaba lor ce fac ereticii din biserică întâmplați acolo – doar privesc, spun poezii sau rugăciuni în gând… I-am replicat că aici avem de a face cu ceva ORGANIZAT de ei, de ortidocși și că i-au invitat special pe aceia, pe eretici, nu că s-au nimerit întâmplător ereticii în biserica Man. Cașin…

Diaconul a completat cu alte false argumente colaterale: ce, noi când mergem în străinătate, nu intrăm prin “bisericile” catolicilor? Sau dacă ne nimerim pe undeva (în avion de pildă) cu altii de alte confesiuni, nu ne rugăm practic împreună cu aceia? În fine, “argumente de doi lei”… servite ca pt unii considerați proști.
Diaconul a ținut chiar să precizeze că el “are pregătire”, nu vorbește (ca noi, vezi bine) după ureche….

Le-am spus să ia aminte la canoanele care interzic ceea ce fac ei acum în mod organizat și că vor da răspuns pt aceasta! Chiar i-am atras atenția diaconului că ne vom vedea la Judecată și să nu spună atunci că nu l-am atenționat.

La terminarea evenimentului, cineva dintre noi l-a talonat pe PS Varlaam cateva zeci de metri, timp în care i-a spus mai multe: despre canoanele încălcate; să se dezică de semnătura de la sinodul din Creta, dar și despre pericolul iadului… PS Varlaam mai mult a tăcut… ca să scape mai ușor…

Pentru paza evenimentului, spre deosebire de anii trecuți nu a mai venit Jandarmeria ci doar un echipaj de treabă de la Politia Locală. Unul dintre polițiști s-a dovedit a fi mai informat asupra urâciunii acesteia cu rugăciunea în comun si chiar s-a bucurat alături de noi.

Câțiva dintre mireni nu știau ceea ce se întâmplă de fapt în biserica lor și au aflat astfel că nu este îngăduită de către canoane rugăciunea în comun. Unul a spus că nu va imai veni la această biserică.

Preotul paroh si coslujitorii au ieșit în ușa bisericii imediat pt primirea episcopului, dar nu au coborât la noi să ne întrebe ceva. Doar paznicul – un bătrânel – a fost putin agresiv cu sora care a sosit prima la protest, pe la 15:30

Grupul de ortodocși antiecumeniști s-a împărțit oarecum în două, căci unii au rămas jos pe trotuar afișând pancarte și icoane, iar cealalta parte au atacat scările lăcașului de cult împărțind pliante cu materiale împotriva ecumenismului și actelor cu cip sau încercând discuții de lămurire cu credincioși neștiutori sau cu eterodocși interesați de subiect.

 

Datorită și acestui aspect (discuțiile de lămurire intense), finalul slujbei ecumeniste a luat oarecum prin surprindere grupul de pe scări și nu s-a reușit o organizare prea bună în sensul ca unii să filmeze și alții să împartă pliante celor ce ieșeau din biserică.

Așadar, în momentul ieșirii tartorului ecumenist Varlaam Ploieșteanul (pseudo-episcop vicar patriarhal) și admonestării lui de către cei din grupul de protestari, s-a ratat o filmare. Imediat după el au ieșit și șefii locali din România ai pseudo-bisericilor participante.

Un amănunt semnificativ a fost participarea nelipsită a „cavalerilor templieri”, care spre deosebire de anul trecut păreau destul de deranjați de prezența oponenților ecumenismului și mai cu seamă soțiile acestora, care se comportau cumva ca niște gazde grijulii încercând să protejeze oarecum unii oaspeți de seamă, dintre eretici, de „agresiunea” mărturisitorilor ortodoși.

Este evident că această organizație ocultă, de inspirație masonică, are un rol important în organizarea săptămânii de urâciune sincretistă.

Iată și o scurtă filmare reușită mai spre final: 

Diaconul din filmare este Ionuț Mavrichi, ecumenist notoriu și consilier patriarhal, care fugea ca dracul de tămâie de fluturașii cu canoane și texte din Sfinții Părinți.

Câteva imagini foto: 

Adunătura din biserică:

Patronii neoficiali ai săptămânii ecumeniste, „cavalerii templieri” și nevestele lor:

Dan Vasiliu, șeful „cavalerilor templieri” din România („Marele Prior Magistral al Romaniei”):

9 gânduri despre „O mână de ortodocși au tulburat și anul acesta liniștea săptămânii de rugăciune ecumenistă

  1. Răsplătească Domnul curajul și osteneala acestor oameni..numai de n or fi și ei rătăciți la rândul lor în idei cu părtășia la erezie,cu stilul vechi,cu căderea automata din har și cate idei mai sunt semănate de vrăjmaș printre creștinii ce au inteles ,ca trebuie sa se îngrădească…Doamne miluiește,ca suntem de plâns.

    Apreciază

  2. Paznicul a fost foarte de treaba in final… doar ca i-a fost teama de scandal, de aceea a fost un pic mai dur la inceput, dar nu grav.. L-am inteles… Pana la urma e important ca indiferent ce spunem sa fim pasnici.

    Apreciază

  3. Au dreptate sa se protesteze ca nu se amesteca asa ortodocsii cu eretici adica eterodoxe/eretice (romano-catolici, greco-catolici, armeni, anglicani, evanghelici luterani si reformati calvini). Dar au o sansa sa se intoarca la ortodoxie si se pot ruga asa impreuna cu ei ca nu este nici o problema,dara asa ceva nu se poate ca nu se ingaduie bunul Dumnezeu!

    Apreciază

  4. Pingback: Mănăstirea Cașin, Bucuresti: Împotriva săptămânii de rugăciune ecumenistă – 25 ianuarie 2020 | ortodoxiadreaptacredinta

  5. Pingback: Οικουμενιστική συμπροσευχή στο Βουκουρέστι, μια χούφτα Ορθοδόξων αντιστάθηκαν και φέτος. (βίντεο) | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Lasă un comentariu