INCREDIBIL – Patriarhia organizează cursuri pentru preoții care îi VOR JUDECA ÎN CONSISTORIILE EPARHIALE PE MĂRTURISITORI

Cursuri de pregătire pentru apărătorii bisericeşti la Mănăstirea Caraiman. Participă clerici din toate eparhiile ţării

În perioada 13-18 februarie 2017 la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce de laMănăstirea Caraiman din Buşteni se desfășoară cursuri de pregătire pentru apărătorii bisericești. La această sesiune participă clerici desemnați de cele 29 eparhii din ţară, după cum ne-a transmis Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod.

Cursurile pentru apărătorii bisericești au început astăzi, fiind susținute de profesori de drept bisericesc de la Facultățile de teologie din țară (Pr. Prof. Dr. Constantin Rus, Pr. Conf. Dr. Patriciu Vlaicu și Pr. Conf. Dr. Irimie Marga). Secretariatul este asigurat de Arhim. Lect. Dr. Veniamin Goreanu și diac. Sorin Argintariu de la Cancelaria Sfântului Sinod. Ele se vor încheia cu un examen în fața comisiei prezidată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Aceste cursuri vizează pregătirea clericilor care activează la Centrele eparhiale ca inspectori bisericești, membri în Consistoriile eparhiale sau în Consistoriile eparhiale monahale, și pe cei care vor  activa ca apărători bisericești pe lângă fiecare consistoriu.

În acest sens, în articolul 123 din Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința sa de lucru din 5-6 februarie 2015, prin hotărârea nr. 837/2015, se precizează numărul apărătorilor bisericești de la eparhii și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească clericii pentru a putea desfășura activitățile specifice.

Potrivit articolului 124 din Regulament, clericii care doresc să desfășoare activitatea de apărător bisericesc trebuie să participe la Cursurile organizate dePatriarhia Română pentru apărătorii bisericești și să promoveze examenele regulamentare.

Cancelaria Sfântului Sinod coordonează buna desfășurare și organizare a acestor cursuri în conlucrare cu centrele eparhiale.

Sursa: basilica.ro 


Așadar ecumeniștii își pregătesc ighemonii, conștienți probabil că preoții puși să-i judece pe mărturisitori nu sunt capabili să le facă față din punct de vedere teologic acestora. 

Dar dacă nu sunt suficient de bine pregătiți, acum, rezultă că nu sunt în stare nici să priceapă subtila erezie a ecumenismului. Nu știu să distingă între adevărul ortodox și înșelările contemporane. Nu știu să deosebească adevărul curat de minciuna presărată cu puțin adevăr. Și așa și este: majoritatea preoților duși de nas de ecumeniști nu reușesc să înțeleagă ce se petrece acum în Biserică. 

Dar cum îi vor instrui? Le vor recomanda să aplice niște canoane ignorând altele. Îi vor încuraja să facă abuzuri și să taie „în carne vie” distrugând situația materială a preoților și alungându-i pe monahii (dacă se va putea, în mijlocul iernii) care vor avea curajul să se împotrivească ereziei. Adică vor fi nedrepți, judecând anticanonic, ca și până acum. 

Să nu le ajute Dumnezeu!

36 de gânduri despre „INCREDIBIL – Patriarhia organizează cursuri pentru preoții care îi VOR JUDECA ÎN CONSISTORIILE EPARHIALE PE MĂRTURISITORI

  1. Pingback: Cursuri de pregătire pentru apărătorii bisericeşti la Mănăstirea Caraiman. Participă clerici din toate eparhiile ţării | ganduri din ortodoxie

  2. Pingback: Cursuri de pregătire pentru apărătorii bisericeşti la Mănăstirea Caraiman. Participă clerici din toate eparhiile ţării | ortodoxiadreaptacredinta

      • Daca n ar mai fi Harul Duhului Sfant peste Preotii cu Har care stau impotriva fiarei fie prin refuzul semului fiarei si prin marturisire impotriva ecumenismului si impotriva sinodului talharesc cu tot cu talharii de pindari adunati la Creta …cred ca ar fi tulburare mare , razboi intre noi .
        Insa MAICA DOMNULUI NE ACOPERA CU SFANTUL SAU ACOPERAMANT
        ” Bucura te Cea care ne Aperi de razboiul dintre noi si de vrajmasia casnica ”
        Daca ati intelege asta … cum sunt Pastorii asa este si turma .
        Toate zilele noastre sunt tinute pe acest pamant pentru Dreapta Marturisire si acolo este si Taina …restul vor fi stersi de pe fata acestui pamant cu tot cipuri si cu toata acareturilevsi idolii in care s au increzut si la care s au inchinat aratand astfel slugarnicia fata de antihrist
        DOAMNE AI MILA SI NE APARA DE viclenia procletului antihrist
        Amin.

        Apreciază

  3. Domnule Vla, va rog sa ma lamuriti. Titlul este incendiar, dar continutul este normal. Pentru ca mi se pare normal ca Biserica Ortodoxa sa pregateasca preotii sa apere credinta. Asta se numeste apologetica si cu mare uimirea am auzit un preot intr-o pozitie importanta dintr-o Mitropolie mare taindu-mi intr-un articol un citat din Cleopa, cu o atitudine de superioritate: „Noi nu facem apologetica”. Ma intreb atunci cine o face?
    Deci astfel de cursuri imi par extrem de necesare, iar in cuprinsul articolului nu ati aratat nimic care sa ateste ca scoul este pro-ecumenist. O zi buna.

    Apreciază

    • Marius
      Nu mai da din calitatile tale si altora, ca ramai fara nimic. Poate nu o sa fie cum scrie cu rosu, dar vazand erezia si actiunile episcopilor nostri, mai degraba cred ca asa o sa fie. Iar atunci cretinul o sa fi doar tu, daca esti de acord cu ecumenismul.

      Apreciază

  4. Imi pare rau ca vedeti asa. Eu vorbesc de apararea Bisericii Ortodoxe, care necesita preoti bine pregatiti si curajosi, care sa apere valorile ortodoxiei fata de diverse religii, secte si atei, iar dumneavoastar vreti sa vedeti doar acele caterisiri. Ele sunt un lucru grav, dar ele vor continua atata timp cat ortodocsii nu au destui oameni pregatiti care sa lumineze oamanii asupra erorilor. Aduceti-va aminte de pilda Mantuitorului cu neghina semanata in garu de vrajmas. Mai important este sa nu vatami graul decat sa plivesti negina. Toate la randul lor.
    Activitatea Bisericii nu se rezuma la episodul Creta, ea are si multe aspecte pentru care o face unica si adevarata.
    Desi sunt de partea celor ce marturisesc ca el este gresit si neortodox, totusi ma intristez sa observ ca in incercarea lor de a infiera – argumentat – eroarea de la Creta, ei ignora complexitatea si valorile ortodoxiei. Iar unele iesiri chiar imi par ca aspect asemanatoare cu cele de la sectari.
    Conducerea Bisericii Ortodoxe a ajuns sa fie mai preocupata sa fie aprobata de papa si sa realizeze o „unire” in nimic, decat sa observe ca turma de oite este luata de lupi. Iar dumneavoastra sunteti mai preocupati de Creta decat de unitatea Bisericii si de propagarea valorilor ortodoxiei.
    Treziti-va si observati ca marea majoritate a celor care se considera ortodocsi nu au nici cele mai elementare notiuni, ce sa mai spunem de fapte. Si daca le vorbesti de ortodoxie fie pleaca, fie incep sa vorbeasca admirativ de catolici, fie arata din tot ca sunt atei.
    Insa si spun adevaruri care ar trebui sa dea de gandit preotilor. Un exemplu este ce se intampla de Boboteaza. Din pacate nu prea vezi preotul sa vina in casa enoriasului sa ii asculte problemele, sa il invete si sa il sfatuiasca. Probabil ca se teme ca unii nu il vor primi. Oare asa se poarta un marturisitor a lui Dumnezeu? Insa vine si Boboteaza, cand chiar ajunge in casa omului si chiar si pentru cei mai fricosi ar fi un prilej in care el ar putea discuta cu omul si sa il invete valorile ortodoxiei si sa il aproprie de Dumnezeu. Insa nici gand de asta, el se poarta ca un banal slujbas la stat si face cat poate el mai repede si de mantuiala sarcina lui importanta. Adesea el reuseste performanta sa iasa dupa 20 de secunde!
    Criticati Patriarhia, dar nu oservati ce faceti. Daca preotii si-ar face cu ravna mareata lor menire, atunci si in Patriarhie ar fi adevarati ortodocsi si episodul Creta nu ar putea sa se mai intample.
    Dar asa, cu multi preoti pregatiti insuficient, chiar dumneavoastra sunteti pepiniera din care viitoarea Patrairhie isi va alege oamnenii care sa apere alte erezii.
    Amintiti-va de pilda lui IIsus cu paiul din ochiul fratelui si barna din ochiul nostru.
    Daca noi ortodocsii cunoastem Biblia si ne manifestam ca madulare vii ale Bisericii, atunci Creta dispare ca un vis urat.

    Apreciază

    • Mircea Mircea,
      Pai chiar dumneata spui:
      „Conducerea Bisericii Ortodoxe a ajuns sa fie mai preocupata sa fie aprobata de papa si sa realizeze o „unire” in nimic, decat sa observe ca turma de oite este luata de lupi.”

      In conditiile astea, cum sa-i banuim pe ierarhi de bune intentii?! Ei nu vor ca ortodoxia sa fie aparata de secte. Pentru ei sectele au disparut. Acum sunt alte „biserici si confesiuni cu care Biserica Ortodoxa nu este in comuniune” inca. Ei au devenit lupii, constient sau nu.

      Apreciază

      • Adevarat, dar va rog sa observati si ce am maii scris, chiar daca poate nu va convine. Iar propagarea valorilor ortodoxiei si pozitia fata de secte o poate face fiecare cleric, nu sa arate cu degetul la altul si el sa nu faca nimic.

        Apreciază

      • Din nou, puneti presupunerea in fata faptelor.
        Afirmati ca daca patriarhul a facut niste erori, el tot ce face este rau. Nu as fi de acord, fiecare din noi avem si parti bune, si parti rele. Eu as considera ca este in eroare in ceea ce priveste ecumenismul, dar a facut si fapte pentru care l-am apreciat. Ce ati spune Dv daca odata ati gresit fata de cineva si apoi acela va desconsidera tot ceea ce faceti bun?
        Din pacate adesea asa gandesc oamanii si de aceea ei nu se pot impaca si pornesc razboaiele. Barna si paiul.

        Apreciază

        • Mircea Mircea,
          O fi facand patriarhul si fapte bune, sunt convins, dar in cazul de fata, consistoriile, cred ca au o foarte mare legatura cu ecumenismul. De ce se fac cursurile tocmai acum cand s-au inmultit preotii dizidenti? De ce nu le-au facut mai demult? De ce se aduc in discutie consistoriile, tocmai acum, dupa unele dezicii controversate ale acestora, ca sa nu zic direct nedrepte?

          Apreciază

  5. Oameni buni!
    De ce confundați lucrurile? Aceste cursuri se fac doar pentru a putea fi apărați preoții trimiși în fața Consistoriului bisericesc, pentru diferite abateri morale, disciplinare, doctrinare, etc.. La orice instanță civilă de judecată există un avocat, un apărător din oficiu pentru cel trimis în judecată. Participanții la aceste cursuri nu vor fi altceva decât apărători din oficiu pentru clericii trimiși în fața Consistoriului, for de judecată bisericesc.
    În concluzie, nu mai amestecați lucrurile!

    Apreciază

    • In articol spune asa:
      „Aceste cursuri vizează pregătirea clericilor care activează la Centrele eparhiale ca inspectori bisericești, membri în Consistoriile eparhiale sau în Consistoriile eparhiale monahale, și pe cei care vor activa ca apărători bisericești pe lângă fiecare consistoriu.„

      Deci in principal vor fi judecatori, nu aparatori.
      Si apoi, cei care vor figura cu numele de aparatori pe langa consistorii, cum vor putea fi aparatori de exemplu ai celor care lupta impotriva ecumenismului, fiind pregatiti tot de ei??
      E ca si cum ti-ai lua avocat din tabara partii adverse.

      Apreciază

  6. Domnule Vla,

    Va rog sa imi permiteti sa va atrag atentia asupra urmatorului aspect:
    Mai sus ati raspuns la cineva cu „Probabil se vor ocupa si de alte probleme administrative, juridice etc, dar in principal cred ca scopul asta il au: anihilarea dizidentilor antiecumenisti.”
    Practic aici ati raspuns si problemei care m-a determinat sa intervin.
    Adica titlul mi s-a parut nejustificat de datele pe care le prezentati. Raspunsul dumneavoastra confirma banuiala mea, dumneavoastra ati pus titlul BAZAT DOAR PE PAREREA DUMNEAVOASTRA.
    Aceasta comportare este FOARTE GRAVA, chiar si privind-o strict jurnalistic.
    Corect era sa anuntati evenimentul si sa va formulati in adevar presupunerea. „putem presupune ca se se va discuta si masurile care se vor lua daca”.
    Nu incercati sa transforamti opinia Dv in fapt pe care sa acuzi pe cineva, INDIFERENT DACA PRESUPUNEREA POATE FI UNEORI ADEVARATA SAU CEL LA CARE VA REFERITI ESTE VINOVAT DE ORICE.
    Chiar daca presupun ca cineva este vinovat, nu este corect ca apoi sa raspandesc in jur presupunerea mea ca pe o dovada.
    Da, acela a gresit de o mie de ori. Si acum tu CREZI (nu ai dovezi) ca el a mai gresit. Dar daca, acum, nu a gresit? Atunci tu esti cel care RASPANDESTI MINCIUNA.
    Trebuie sa fim corecti, nu sa aruncam cu laturi in altii.
    Va rog sa nu va luati dupa presa, pentru ca ea reflecta oameni extrem de slab pregatiti. Deseori descopar comporari asemanatoare ca cea de mai sus, dar asta nu le scuza, ci arata doar starea deplorabila la care s-a ajuns.

    Apreciază

    • Pentru Mircea, Mircea.
      Eu consider, ca pe majoritatea ortodocsilor, care isi doresc mantuirea ii doare episodul creta. Desi nu sunt de acord si nu scuz bravarile unora imediat dupa episodul creta ( vezi faza cu teofan si cei 2 mireni) totusi ii indreptatesc pe ceilalti, care frumos si civilizat au incercat sa ii lumineze pe ierarhi si totodata si poporul ortodox. Pentru aceste fapte ale lor au primit dojeni sau caterisiri arhieresti. Iti fac o recomandare. Urmareste toate evenimentele care au legatura cu subiectul Creta si analizeaza reactia fiecarei parti. Reactia unor anti cretani fata de cei pro cretani, chiar daca in unele situatii, se dovedeste dura din punct de vedere verbal, totusi aceasta are loc abia dupa ce pro cretanii au luat la cunostinta de prevederile canonice si argumentele anti cretanilor, si totusi au refuzat sa vada ceea ce este evident. Si in istoria Bisericii, mucenicii ii faceau in fel si chip pe „ighemoni” abia dupa ce incercau, ei sau alti mucenici, intrun fel sau altul sa le vorbeasca de Hristos. Pentru ca ei se opuneau Adevarului primeau un astfel de „tratament” de la mucenici.

      Apreciază

  7. Alt topic.
    Constat cu intristare ca Creta a reusit sa dezbine Biserica Ortodoxa incredibil de bine.
    Vreau sa fac o paralela cu modul in care politica americana a invrajbit si distrus natiuni sub lozinca drepturilor omului, democratiei, etc.
    Vezi ce s-a intamplat in Siria, unde o miscare pentru inlaturarea cuiva considerat ca fiind dictator a degenerat intr-un razboi in care au muriut 400.000 de oameni, au fost distruse valori crestine si zeci de milioane de oameni au ajuns sa isi paraseasca tara. Si este clar ca acum chiar ca nu mai sunt nici drepturi ale omului si nici democratie.
    Politica este simpla, incurajeaza si inarmeaza fiecare tabara si ele se bat ca si chiorii.
    Oare nu este asa si cu Creta? Pe de o parte se lupta demult sa se infranga ortodoxia. Si, din pacate, multi pastori cred ca este bine sa ajute oile dandu-le lupilor… Grav.
    Dar ce ar fi sa ne gandim ca si unii care lupta in mod sincer contra ecumenismului sunt sprijiniti, poate fara sa isi dea seama, tot de lupi, ca sa dezbine biserica?

    De aceea eu as pleda pentru punerea ca prioritate pastrarea unitatii si a identitatii Bisericii, nu infierarea – e altfel justificata – a atitudinii ecumeniste a unor ierarhi.
    Adica in loc sa se dea cu pietre in ei si ei sa dea cu caterisiri, poate ar fi mai bine sa educam mai bine ortodocsii si preotii sa fie mai bine pregatiti si mai activi.
    Eu as crede ca prioritatea nu este lupta impotriva ecumenismului, ci intelegerea si trairea ortodoxa in ansamblu, care include, dar nu se rezuma, la atitudinea antiecumenista.
    Avand ortodocsi adevarati in numar mare efectele ecumenismului vor scadea si sunt sanse ca si ierarhii sa inteleaga ca oitele chiar fac ceva minunat, practica Ortodoxia.

    Apreciază

    • ” Eu as crede ca prioritatea nu este lupta impotriva ecumenismului, ci intelegerea si trairea ortodoxa in ansamblu, care include, dar nu se rezuma, la atitudinea antiecumenista.”

      ESTI UN SCELERAT UMANIST! DAR ASTA O STII SI TU…

      ” Iata cum Milostivul Dumnezeu este hulit si batjocorit pentru preamarea Sa iubire de oameni, fiind inlocuit cu stapanul veacului intunericului, cel ce neizbutind odinioara sa fie ‘dumnezeu’ se strecoara astazi bland, duios, si compatimitor in sufletele ateilor ‘religiosi’, apostatilor ‘crestini’ si nihilistilor ‘ortodocsi’ care cred in mincinoasele fagaduinte numite: pace, dragoste, libertate, toleranta, reconciliere, liniste, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultura sau arta. Acest ‘dumnezeu’ al falsei dumnezeiri, antidumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfideaza Predania si invataturile Sfantilor Parinti, inlatura din vietuirea crestinilor dogmele si canoanele Bisericii lui Hristos.

      Unui astfel de anti-dumnezeu i se inchina astazi omenirea, in numele lui se organizeaza intrunirile ecumeniste, de la el cersesc mantuirea crestinii si doresc pacea paganii.

      Acestia sunt arhitectii ecumenisti ai ‘valorilor comune’ in care zeii si dumnezeii isi dau mana spre faurirea ‘noii constiinte religioase’ ce se ingrijeste ca in viitor omul sa se izbaveasca de ‘pacatul nefericirii’, pricinuit de ‘fatalismul’ vietuirii in dreapta Credinta Ortodoxa. Marea adunare a falsului ‘dumnezeu’ cere jertfe, iar acestea nu sunt doar ‘fiii pierzarii’, eretici, pagani, evrei, ci in primul rand ortodocsii crestini partasi gandirii liberale, integriste, invitati sa piara dandu-si sufletul pentru balaurul antihristic camuflat in ‘binele public’ si ‘fericirea comuna’.

      Dezbinati de Biserica sunt toti cei ce cugeta osebit de Sfintii Bisericii, cei ce inlocuiesc dreptatea si adevarul cu ‘comuniunea si unitatea’, cei ce sacrifica ‘reconcilierii’ dogmele si canoanele, punand ‘binele comun’ mai presus de jertfirea pentru Dreapta Credinta. De aceste pacate au fugit in trecut adevaratii crestini, impotriva lor au grait si au marturisit Mucenicii, impotriva lor au vietuit Cuviosii, cu acestia au avut de luptat Sfintii, impotriva lor se cuvine sa vietuiasca si sa graiasca adevaratii crestini de astazi.” (Ieromonah Martirie Paduraru)

      ” Cât timp Bisericile locale oficiale colaboreaza cu ecumenismul, folosindu-se de „bunvoina” acestuia, ortodocsii cu adevarat credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca sectari, care se rup de la curentul comun, oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica. De aceea ei vor fi prigoniti. Sectele vor fi numite „adevarate”, iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o secta.” (Arhimandrit Serafim Alexiev)

      „ Astăzi au apărut alţi apostaţi, care nu sunt pur şi simplu vrăjmaşii icoanelor, iconomahi, ci vrăjmaşii Ortodoxiei, ortodoxomahi, şi care se erijează în apărători ai Ortodoxiei, la fel ca fariseii care se dădeau drept apărători ai Legii, pe care au desfiinţat-o.” (Fotie Kontoglou)

      Apreciază

  8. Cea mai buna cale pentru a invinge ecumenismul este educarea ortodocsilor ca sa devina CU ADEVARAT ORTODOCSI.
    In prezent nu stiu aproape nimic despre Ortodoxie, astfel ca sunt o prada usoara pentru diverse religii sau conceptii atee promovate de mass-media.
    In clipa in care, insa, vor cunoaste bogatia si adevarul Ortodoxiei, ei nu vor mai avea disponiblitate pentru idei bolnave si le vor respinge.

    Apreciază

    • Mircea! Calea cea mai buna nu e sa-i educi pe oameni intr-o religie ci sa-i chemi la Iisus…trebuie sa-i educi catre credinta nu catre o religie ptr ca nu religia iti mantuie sufletul ci credinta ta personala si trairea ta cu Dumnezeu. Iisus nu a fost ortodox,catolic,adventist,baptist…etc…El a fost un credincios si i-a indemnat pe urmasii Lui la fapte vrednice de pocainta,nu la o religie anume sau vreun cult. Cu drag!

      Apreciază

      • Moisiuc Andrei,
        Poate nu realizezi ca asta e un blog ortodox.
        Nu incerca sa ne aburesti cu parerile tale despre credinta personala.
        Credinta e si personala dar trebuie sa fie numai in acord cu Adevarul. Adica cu invatatura Domnului Nostru Iisus Hristos, transmisa de El direct, continuata si explicata de Sfintii Apostoli si de Sfintii Parintii, in scrierile lor si la Sfintele Sinoade a toata lumea.

        Din punctul asta de vedere Iisus Hristos a fost, de fapt este Ortodox!

        Ortodoxia nu e religie! E relevelatia cu privire la Dumnezeul cel Adevarat! Religiile sunt miscari ale oamenilor catre o divinitate sau alta, inventate. Ortodoxia este descoperirea lui Dumnezeu catre oameni, de catre insusi Dumnezeu!

        Daca nu ai credinta conform Adevarului, dupa mintea ta stramba, poti crede, de exemplu, ca Dumnezeu poate sa fie si o .. capra (sa-mi fie iertata comparatia).

        Apreciază

  9. Poezie despre … noul fenomen Pitești

    În Caraiman se instruiesc,,părinții”
    Să-i judece pe mărturisitori.
    Nu să jupoaie, nici să smulgă dinții,
    Se pregătesc de-a fi răstignitori!

    Păstori-inchizitori ”made in Creta”,
    Vor adevărul iar crucificat.
    Și pentru asta pregătesc ancheta
    Și-anchetatori din regnul apostat.

    Vai nouă! Vai și vouă, celor care
    Să junghiați păstori vă pregătiți!
    Ce duh întunecat de lepădare
    Vă-ndeamnă-n frații voștri să loviți?

    Ați fost contaminați-iată dovada !!!
    Vreți cruciade, vreți să fiți ca ei !
    Nu mai tăiați cu sabia ori spada,
    Ne junghiați păstorii ca pe miei…

    Păstorul ,,răzvrătit”ce niciodată
    Nu vrea să-i faceți stâna–capiște,
    E pregătit de,,frați”- jertfă curată,
    Să se audă orga-n liniște!!

    –Stai liniștită, oaie,tu,ca mine,
    Planul e-n cancelarii perfectat
    De moarte să fii pregătit,creștine!
    E cârdul mioritic lepădat!

    Spre Cruce, ortodoxule, privește !
    Spre CEL ce-n Creta n-a fost invitat.
    Stai tare! Nu te-nfricoșa! Mărturisește!
    Avem PĂSTOR în ceruri de urmat.

    Poți să-ți răscumperi azi viața toată
    Tu ia aminte, oaie, la PĂSTOR !
    Să spui, când te-or târî la judecată:
    CA SĂ-NVIEZ CU TINE, DOAMNE, VREAU SĂ MOR !

    De pe: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/02/17/poezie-despre-noul-fenomen-pitesti/

    Apreciază

  10. Impostori, toti, niste impostori, si episcopi si preoti. „totusi si dintre capetenii multi au crezut in El, dar nu marturiseau din pricina fariseilor, ca sa nu fie izgoniti din sinagoga; caci au iubit slava oamenilor mai mult decat slava lui Dumnezeu.”

    Apreciază

  11. Care au fost deciziile luate? Nu scrie nimic nici pe site-ul Patriarhiei.

    Cunoasteti vreun preot trimis de o eparhie la cursuri? Daca da, ati putea sa-l contactati, sa-l intrebati ce anume s-a decis la acele cursuri?

    Apreciază

Lasă un comentariu