Părintele Antim Gâdioi, unul dintre nepomenitorii acriviști, a murit într-un grav accident de mașină

ASTRADROM: Parintele Antim Gadioi - unde sunt granitele schismei?

Părintele Antim Gâdioi a murit într-un grav accident rutier în localitate Gâdinți, județul Neamț în seara de 14 august 2022.


În această seară, la ora 19:49, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Gâdinți. La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare grea și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman. Evenimentul rutier s-a produs pe DJ 207 D între un autoturism și o autoplatformă ce transporta o autoutilitară, în care se aflau cinci persoane. La sosirea forțelor de intervenție patru persoane erau evacuate, iar o persoană era încarcerată în autoturism. Trei persoane,  doi bărbați și o femeie, au fost preluate și transportate la CPU Roman de echipajele SAJ și SMURD. Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat,  pasager în autoturism. Din păcate, bărbatul nu  prezenta semne vitale. Militarii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor – sursa ISU Neamț

Un accident rutier soldat cu o persoană decedată şi alte trei rănite a avut loc duminică seara, 14 august, pe DN 15 D,  în localitatea Gâdinţi.

Din primele informaţii oferite de poliţiştii nemţeni, a fost o coliziune între un camion şi un autoturism.

“La data de 14 august a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, la intersecția Drumului Național 15D cu Drumul Județean 207D, în Gâdinți.

Din datele preliminare coliziunea s-a produs între un camion și un autoturism .

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei.

La acest moment traficul este oprit”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ. – monitorulneamt.ro


Cel decedat era părintele Antim…

„Bărbatul mort duminica seara (14 august) în accidentul dela Gâdinți, judetul Neamt, era preot. Este vorba despre parintele Antim, un preot foarte apreciat si cunoscut printre credinciosi.” – tvmneamt.ro


Dumnezeu să-l ierte! 

Părintele Antim avea foarte mulți ucenici pe tot cuprinsul țării. Imediat după pseudo-sinodul din Creta din 2016, părintele a reacționat împreună cu alți preoți și ieromonahi, întrerupând pomenirea ierarhilor trădători ai Ortodoxiei. Având mulți credincioși care se spovedeau la sfinția sa, i-a determinat pe aceștia să sporească numărul românilor ortodocși ce au luat atitudine pentru apărarea credinței întrerupând pomenirea apostaților ecumeniști. 

Din păcate, pe parcurs (cam din a doua jumătate a anului 2017) părintele Antim a alunecat împreună cu alți părinți și cu „mentorul” lor monahul Sava Lavriotul pe o pantă din ce în ce mai schismatică a luptei antiecumeniste, catalogând pe toți cei ce nu au reacționat împotriva pseudo-sinodului cretan ca fiind eretici. Au adoptat teorii greșite precum căderea automată în erezie prin intercomuniune, formule ciudate de pomenire la sfintele slujbe, sau împărtășirea spre osândă a tuturor (pomenitorilor), indiferent de gradul de vinovație. La fel ca mai toți preoții din Moldova promova împărtășirea mai cu… zgârcenie decât o recomandă sfintele canoane. 

Comentariu despre Sinaxa de la Roman

Ulterior pr. Antim și cei împreună cu dânsul și-au mai nuanțat discursul, dar au rămas în continuare adepți fideli ai teologiei alambicate și „râzgânditoare” a monahului grec Sava Lavriotul. 

De ce gheron Sava Lavriotul în decembrie 2016, alături de încă șase părinți aghioriți, SPUNEA CEVA și ACUM SPUNE ALTCEVA?

Anul acesta (luna mai 2022) a participat, împreună cu același monah grec și cu alți preoți nepomenitori, la o dispută pe subiectul întreruperii pomenirii cu părintele Elpidie aflat în vizită în România. 

Audio – Dispută între un grup de nepomenitori (dintre cei exagerați) împreună cu Sava Lavriotul și părintele Elpidie, cu ocazia vizitei acestuia în România începută pe 11 mai 2022

Precizare: Deși, în titlul articolului de mai sus, i-am numit „exagerați” pe cei împreună cu părintele Antim și cu Sava, totuși aceștia îi prezentau o viziune corectă asupra canoanelor părintelui Elpidie. Cel din urmă însă nu l-e dat dreptate insistând pe calea iubirismului fața de pseudo-ierarhii trădători.

Nu cunosc care a fost poziția exactă a părintelui Antim din ultimul timp… 


Actualizare:

Pentru că am fost acuzat că aduc atingere memoriei părintelui Antim prin cele expuse în acest articol și că îl critic acum, când nu se mai poate apăra, precizez că despre exagerările acestui părinte și a celor împreună cu el s-a mai scris inclusiv pe acest blog (nu neaparat într-un articol special despre pr. Antim).

Și pentru a nu părea lipsit de obiectivitate, reamintesc două merite ale duhovnicului moldovean. Unul dintre ele l-am expus mai sus și anume faptul că părintele având foarte mulți ucenici, pe tot cuprinsul țării (unii zic că peste 1000), a contribuit substanțial la sporirea numărului „nepomenitorilor” sau mai bine zis a credincioșilor îngrădiți de erezia ecumenistă, după pseudo-sinodul din Creta din 2016. Din păcate, după părerea mea, n-a menținut o linie corectă în totalitate, conducându-și ucenicii pe căi greșite în mai multe privințe.

Al doilea merit, de necontestat, al părintelui Antim și care va rămâne în istoria luptei anticumeniste din România, a fost reacția sfinției sale când actualul pseudo-patriarh al BOR, pe atunci mitropolit al Moldovei și Bucovinei (înainte de anul 2007) a adus preoți și cardinali papistași la Mânăstirea Sihăstria și a vrut să slujească cu ei în biserica din incinta mânăstirii. Părintele Antim, împreună cu câțiva monahi a reacționat vehement împiedicându-l pe trădător să sâvâșească slujba ecumenistă, fapt pentru care a fost pedepsit cu oprirea de la slujire câteva luni.

Dumnezeu să-i facă odihnă veșnică…!

16 gânduri despre „Părintele Antim Gâdioi, unul dintre nepomenitorii acriviști, a murit într-un grav accident de mașină

  1. Câte minciuni,iti sta mintea n loc…si cu ce prilej v ati gândit sa le exprimati?cand parintele a murit si nu poate sa va răspundă..lasilor..oameni fara credință ortodoxa si fără omenia pe care o găsești si la păgâni…sa va fie rușine msc si daniel vla,pt hula si blasfemia adusă parintelui..incredibil,pur si simplu peste cadavre treceti in nebunia voastră…ce sa zicem ,Dumnezeu si Maicuta Sfanta să primeasca sufletul cel frumos și sfințit al parintelui,iar pe dv,dusmanii lui ,sa va rasplateasca cum stie El,eu ma rog ,cu iertare si luminare …pfui,nu as fi crezut ca exista astfel de ortodocsi..dle msc ,parintele v a fost duhovnic ,ati uitat?

    Apreciat de 2 persoane

      • Parintele si toti cei dimpreuna cu el Nu sunt acrivisti,exagerati,nu sustin caderea automata din har,ci dimpotriva..plecarea de la radeni a fos tocmai pt ca pr pamvo ,molipsit de la rusi a inceput sa sustina caderea automata din har..nu se reimormanteaza,nu se reboteaza ,aci au fost unele discutii,nu se recununa si câte l a mai ajutat dracul pe chirila sa inventeze..pt ca am priceput ca dumneata esti mai mult nestiutor decat rauvoitor,am sa explic mai multe…la inceput,dupa sinod ,cei care cautau mantuirea serios,s au adunat la radeni..msc s a facut remarcat pt ca a aparat jurdic schitul de mitropolie asa cum face azi la schitul orășeni..declarandu se teolog ,parintii l au băgat in seama,l au iubit si oamenii si tinea predici de pe solee..cand oamenii au fost sfătuiți sa cerceteze Pidalionul,careva a observat acolo,ca pe solee trebuie sa vorbeasca numai preotul..atunci pr Pamvo,l a rugat sa vorbeasca din interiorul bisericii..acesta a fost moment de mare umilință pt el ,iar mai apoi daca nu a fost tratat mereu ,,in capul mesei , ,cum se spune,a tot adunat frustrari,iar in toamna 2017 sa 2018,am uitat,dar dupa sinaxa de la roman ,a aparut cu un curent nou ,,părtășia la erezie,,la care a aderat pr ungureanu,buza si sanda…de atunci,msc s a si stabilit la orășeni si a format un fel de ,,episcopat, ,adica ,dansul șef, ceilalti se supun.Ceilalti parinti nu au mai mers nici la orășeni, au inceput fiecare sa se stabileasca in asa fel încât sa acopere toate zonele țării. Dar msc ,inversunat,a tot scris si rastalmacit, si are talent la manipulare,si pe site ul acesta si altele, minciuni la greu despre fostii frati ,paralel a mers cu pr buza si pr vulcanescu la pr Zisis ,care pacalit fiind la inceput,a venit la oraseni cu fiul său, până a inteles cum e cu părtășia la erezie si a rupt legătura..oamenii de la orășeni nici azi nu știu ca au devenit părtași la erezie pt ca msc nu le a explicat..zbuciumul lsi lupta lui contra adevarului,contra fratilor si a propriului duhovnic,a fost salbatica ,cum nu pot reda..iar ce scrie aci,vz ca chirila scrie si in alte locuri sau vb pe youtube, iar dv v ati asumat o mare răspundere publicandu l..pt ca prin tot ceea ce face ,sminteste ,asta a facut si cu baiatul ala crustian ,crestin ortodox,ghica etc.si toti vom da socoteala pt asa ceva,e cumplit sa inchizi calea cuiva spre mântuire..dacă gândește altfel si nu si dorește vedetismul,putea să rămână acolo la orășeni, nu l deranjeaza nimeni,foștii frati si acum il asteapta sa se întoarcă din rătăcire, ca si pe pr staicu,pr pamvo..câtă ura poate avea omul acesta ca sa profite de moartea fostului duhovnic si sa batjocoreasca pe parinti si pe fostii frați care cu ajutorul Domnului, nu s au abatut din cale?,,iar dv de ce nu mergeti sa vorbiti prsonal cu părinții acuzați, să va expuneti nedumeririle..cum sa batjocoriți pe cineva,fără ca mai întâi să vorbești cu el ,nu prin mes si telefon ,ci față catre față?

        Apreciază

        • Toate acestea le cunosc.
          In primul rand vreau sa va asigur ca eu nu intentionez si nu batjocoresc pe nimeni, cu atat mai putin un om trecul la cele vesnice.
          Cele pe care le-am scris mai sus, sunt parerile mele despre atitudinea parintelui Antim, care din cate inteleg a avut totusi de-a lungul timpului o pozitie oscilanta. De aceea am scris ca nu cunosc pozitia finala a sfintiei sale.
          Dar intrucat sfintia sa a fost un preot (ieromonah) cunoscut si cu atat de multi ucenici consider ca avea o raspundere cu atat mai mare pentru mantuirea lor.
          Nu ma intereseaza frustarile lui Mihai Silviu Chirila. Poate au fost. Dar in acelasi timp au fost si frustrari ale pr-lui Ciprian Staicu, care v-a fost indrumator alaturi de Sava Lavriotul o buna parte din timp. Ati mers pe mana lor si eu consider ca ati gresit. Daca gresesc eu sau noi, cei care suntem de aceasta parte a baricadei se va vedea in timp.
          Cunosc in mare ce s-a intamplat la Radeni si nu l-am acuzat pe pr Antim ca ar nega harul.
          Eu am spus ca avea alte greseli. Daca vreti le putem discuta punctual.
          In legatura cu mai toate aspectele am scris si eu cate ceva. Singurul subiect pe care l-am cam ocolit a fost cel cu asa-zisa partasie la erezie. Dar poate il voi aborda pe viitor.
          Cititi articolul despre sinaxa de la Roman si veti vedea cate greseli si exagerari ati avut si/sau aveti.
          In alta ordine de idei, eu as fi organizat intalniri cu toti cei implicati in aceste dispute si eventual si profesori de teoloige care sunt cat de cat antiecumenisti pentru lamurirea numeroaselor divergente. Dar daca „combatantii„ au ajuns sa nu se mai sufere intre ei…

          Apreciază

        • Cu părere de rău, dar spui lucruri neadevărate, culese de pe la bârfitori. Plus că debitezi elucubraţii de genul „oamenii de la Orășeni nici azi nu știu ca au devenit părtași la erezie”. Îţi spun cu dragoste creştinească că îţi lipsesc cu desăvârşire bazele teologiei ortodoxe. Până şi aiureala cu „a inteles cum e cu părtășia la erezie si a rupt legătura”, pe care nu ştiu de unde ai scos-o şi nici ce înţelegi tu prin „a rupt legătura”. În schimb, te faci că nu ştii de episodul cu horepiscopii, care a tras un puternic semnal de alarmă în rândul comunităţii noastre mici. Încep să înţeleg de ce s-a ajuns la „lupte” şi fărâmiţări în diferite grupări: au început să-şi bage coada tot felul de neaveniţi ignoranţi care-şi închipuie că ştiu ei mai bine teologie decât restul. De acord, faptul că nu înţelegi nici tu, nici cei asemenea ţie lucrurile sensibile din teologia ortodoxă nici nu e de mirare, că nu oricine poate să înţeleagă anumite subtilităţi, şi nici nu sunteţi de condamnat, că nu e musai să priceapă toată lumea dedesubturile săpăturilor la temelia Bisericii, dar colportarea de neadevăruri ESTE de condamnat. Ca atare, dragă creştine, n-am nimic cu tine că nu pricepi care e treaba cu harul şi cu erezia în aceste vremuri triste, dar să răspândeşti poveşti pe care le ştii de la alţii, fără să le fi verificat tu însuţi, să ştii că asta deranjează cumplit. Nu te-ai aştepta să auzi minciuni de la fraţi întru credinţă.

          Apreciază

  2. Părintele știa ce vorbește,știa ce spune… păcat că totul s-a terminat așa, că avea un cuvânt greu de spus în fața celor care sa ne bage pe toți la un loc cu globaliștii….De remarcat este că părintele nu a fost caterisit,așa că trebuie pomenit de BOR. Dumnezeu să îl ierte!

    Apreciat de 1 persoană

  3. După simțul meu duhovnicesc, părintele Antim s-a mântuit sau se va mântui. Nu contează la ce timp punem verbul a se mântui.

    După ce am văzut ce a spus femeia îndrăcită de lângă sicriul lui, eram foarte curios dacă este adevărat sau nu.
    Și fiind afară la treabă tot mă gândeam la aceasta.

    După vreo două ore, am căutat mai multe informații pe internet.
    Și am dat pe Strana Ortodoxă unde erau imagini și filmulețe de la înmormântare.

    Și văzându-l în sicriu și celelalte imagini am simțit harul dumnezeiesc.
    Și atunci am înțeles că se va mântui sau s-a mântuit, cum vreți să spunem, nu contează.

    Problema interesantă este că nu am fost de acord niciodată cu calea pe care a mers părintele Antim.

    Dar Dumnezeu are lucrările Lui neștiute, și poate că l-a admirat pentru anumite aspecte și l-a mântuit în consecință.

    Prin ceea ce spun aici nu îndemn pe nimeni să meargă exact pe calea pe care a mers pentru că s-ar putea să se piardă.

    Vedeți că și diavolul nu laudă calea pe care a mers, ci se referă strict la el personal, ca și cum era posibil să nu se mântuiască, dar până la urmă Dumnezeu l-a scăpat.

    Desigur, treburile sunt mai complicate și numai Dumnezeu știe ce se întâmplă în ascuns.

    Aceasta este simțirea și părerea mea, așa că trebuie luate ca atare. Nu am mințit despre ce am simțit.
    Pentru că eram curios, am primit răspunsul.

    Apreciază

  4. Nu am înțeles partea cu împărtășanie. Ca se zgarcea. La ce se zgarcea? Ca nu dădea împărtășanie tuturor celor care nu respecta Sfânta Scriptura, soarta! Dar va rog sa îmi explicați ca poate nu am înțeles bine.
    Și partea cu schimbarea lui din 2017 nu o înțeleg. El a fost împotriva Sinodului pana a murit. Daca va documentati. Veti observa ca cei care sunt de acord cu erezia, ceea ce s a semnat la Creta, se numesc eretici. E vorba de campul lexical sl lb romane.
    Astept ambele raspunsuri, deoarece vresu sa cred ca nu am inteles eu bine si ca nu aduceti acuze. A fi jurnalist adevarat inseamna sa cercetezi, sa discuti cu omul despre care vrei sa scrii, sa afli ce este dincolo de aparente si impresii. De cate ori ati vorbit cu el?

    Apreciază

    • Pr Antim impunea impartasirea mirenilor o data la 30 de zile, daca imi amintesc bine, din cele spuse de unii ucenici ai sfintiei sale. Acest lucru, pentru cei ce nu au oprire canonica de la cuminecare, este IMPOTRIVA SFINTELOR CANOANE.
      Cum ati spus acolo? „Soarta„?!
      Asta e o atitudine teologica sau cum?
      Daca nu intelegeti schimbarea din 2017 inseamna ca nu ati urmarit evolutia miscarii nepomenitorilor in Romania. Mai cercetati.
      Nu toata lumea din cei ce n-au reactionat impotriva pseudosinodului din Creta e de acord cu el.
      Vad ca ma invatati si limba romana…
      Pr Antim, cu tot respectul pentru sfintia sa, a avut o atitudine oscilanta.
      Deci cand sa fi vorbit cu sfintia sa? Cand a semnat deciziile primei sinaxe nationale de la Botosani, cand a continuat sa-l urmeze pe Sava Lavriotul si exagerarile acestuia si a adoptat deciiziile schismatice ale adunarii de la Roman, cand incepuse sa zica cum ca nu chiar toti pomenitorii ar fi eretici, cand facea iconomie spovedind credinciosi neingraditi si ii lasa sa mearga in continuare la slujbele savarsite de preoti pomenitori, cand schimba tot o data cu Sava formula de pomenire/nepomenire, etc, etc?? Cam cand?
      Pe de alta parte inteleg ca sunteti femeie si de aceea aveti atitudinea asta ciudata in exprimare. Nu degeaba Sfantul Apostol Pavel nu dadea voie ca femeia sa invete pe cineva, ca tot a venit vorba de a respecta Sfanta Scriptura.

      Apreciază

  5. Parinte Antim Dzeu sa te odihneasca in lumea celor drepti.Nu team cunoscut dar am citit totul despre dvs.Santeti un Inger binecuvantat in cer.Ati luptat pt ortodoxie acum ati intrat pe usa cea stramta.Rugativa si pt noi pacatosii.Amin.

    Apreciază

Lasă un comentariu