SINAXA ORTODOXĂ CARE VA CONDAMNA „SINODUL” DIN CRETA va avea loc pe 4 aprilie în Grecia

sinodul-panortodox-anulat

Preiau de pe: prieteniisfantuluiefrem.ro 

Sinaxa panortodoxă care va condamna ”Sinodul” din Creta

Azi-dimineață am vorbit la telefon cu Gheron Sava. Era tare bucuros și m-a rugat ca să vă transmit cu dragoste în Hristos următorul mesaj:

”Marți, 4 aprilie, 2017, va avea loc în Grecia – într-o locație care va fi comunicată public peste 2-3 săptămâni, Sinaxa panortodoxă clericală, monahală și mirenească, cu participarea unor episcopi antiecumeniști (câți va rândui Dumnezeu).

Sinaxa este organizată de părinții athoniți care au întrerupt pomenirea patriarhului ecumenist Bartolomeu al Constantinopolului. Lucrările Sinaxei vor fi conduse de pr. prof. dr. Theodoros Zisis sau de unul dintre ierarhii prezenți, după cum vor hotărî organizatorii.

Pot să participe toți doritorii, de toate vârstele, bărbați și femei. Sunt așteptați și și-au anunțat intenția de a participa ortodocși din Grecia, România, Serbia, Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Georgia, Germania, Anglia, Elveția, Anglia, Australia, Cipru, Creta, SUA, Canada etc.

Scopul sinaxei este condamnarea ecumenismului și a sinodului tâlhăresc din Creta.”

Sinaxa se va desfășura în limba greacă. Eu am fost invitat să rostesc un scurt cuvânt de salut din partea românilor. Nădăjduiesc să mă lumineze Dumnezeu, cu rugăciunile sfințiilor și frățiilor voastre. Acest cuvânt îl voi publica înaintea sinaxei în limba română, pentru a cere acordul frățiilor voastre.

În restul desfășurării sinaxei, voi sta în mijlocul grupului de români și mă voi strădui să traduc direct ceea ce se vorbește în prezidiu.

Nădăjduim că și dintre ierarhii români vor participa câțiva, măcar cei care au deja o atitudine antiecumenistă.

Persoana de contact va fi părintele Sava, care va transmite prin mine sau prin orice alte căi va considera de cuviință detaliile despre sinaxă.

Cei dornici să participe trebuie să vină cu mijloace proprii în Grecia. Sinaxa va fi probabil dimineața și după-amiaza. Va dura o singură zi, așa se estimează.

pr. Ciprian Staicu

9 gânduri despre „SINAXA ORTODOXĂ CARE VA CONDAMNA „SINODUL” DIN CRETA va avea loc pe 4 aprilie în Grecia

  1. Un alt punct din supermemorandum urmează să fie pus în aplicare, sa vedem și care va fi poziția ierarhilor, în Grecia ministrul de interne a cerut și a propus alocarea de fonduri pt construirea și amenajarea de crematorii, în locuri special amenajate, sursa katanixis blog spot

    Apreciază

  2. Cam dezamagiri de la episcopul Pireului, daca tot zici că ai dat anatemei ecumenismul, ce atîta prietenie cu prigonitorul Pr Nicholas Manolis?!, Când de omul eretic după prima și a doua mustrare depărtează te, cu atît mai mult de acest Antimos alexandropolis

    Apreciază

  3. Pingback: SINAXA INTERORTODOXĂ de pe 4 aprilie (care cică nu va fi nici sinod nici panortodoxă) va avea loc în localitatea OREOKASTRO lângă TESALONIC – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s