Ecumenism în masă – Clerici „ortodocși” ruși pozându-se cu ereticul papă Francisc, la Vatican

Institutul de vară al reprezentanților Patriarhiei Moscovei a avut loc la Roma

În perioada 19-26 mai 2018, Institutul de vară 3d pentru reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse a avut loc la Roma, ca parte a cooperării academice și culturale dintre Patriarhia Moscovei și Biserica Romano-Catolică. Proiectul a fost organizat de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, cu participarea Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru relațiile externe bisericești (DECR) și cu Institutul Ss Cyril și Metodiu pentru Studii Postuniversitare (CMI).

Grupul de participanți a inclus membrii personalului departamentelor sinodale ale Patriarhiei Moscovei și reprezentanți ai școlilor teologice și ai clerului din diverse dieceze ale Bisericii Ortodoxe Ruse. Grupul a fost condus de episcopul Arseni din Yuryev, vicar al Diecezei de la Novgorod.

Programul institutului a inclus vizite la locuri sfinte creștine comune, introducerea în activitatea instituțiilor de învățământ superior ale Bisericii Romano-Catolice și întâlniri cu liderii diferitelor instituții ale Curiei Romei, printre care întâlnirea cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin, care a durat o oră și jumătate. De asemenea, aceștia s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Vatican A. Avdeyev și fostul Nunțiu Apostolic în Rusia, arhiepiscopul Antonio Mennini. În timpul vizitei, grupul a fost însoțit de Rev. Hyacinthe Destivelle, membru al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.

La 20 mai, oaspeții Bisericii Ortodoxe Ruse au vizitat Bazilica Sf. Clement, în care au sărbătorit o mulțumire pentru moaștele Sfântului Chiril Egal la Apostoli, Iluminătorul slavilor, anul următor marchează cea de-a 150-a aniversare a decesului său.

La 23 mai, grupul a participat la audiența generală papală din Piața San Pietro. După aceasta, ei au fost prezentați Papei Francis. În salutul său scurt, șeful Bisericii Romano-Catolice a subliniat actualitatea dialogului inter-creștin. După aceea, părțile au schimbat cadouri.

La 24 mai, ziua de comemorare a Sfinților Chiril și Metodie, cei întocmai cu apostolii, învățătorii slavilor, Episcopul Arseniy a sărbătorit Sfânta Liturghie la Sf. Ecaterina din Roma. El a fost asistat de membrii delegației în ordine sfântă. După slujire, s-a cântat la mulți ani Preafericirii Sale Patriarhul Kirill, căci era ziua lui.

Institutul Regal de Vară din Rusia pentru reprezentanții Bisericii Romano-Catolice este așteptat să aibă loc în această toamnă.

Serviciul de comunicare DECR

Fotografii de Serviciul de presă al CMI

Sursa: mospat.ru/en

Dacă pretindeau că au făcut poze cu maimuța, nu-i acuza nimeni. Realitatea crudă este ca sunt ecumeniști, trădători ai Ortodoxiei, iar faptele lor intră sub incidența canoanelor:

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE)

Poruncim sa se cateriseasca episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Caci ce fel de împartasire (întelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).

(47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare)

13 gânduri despre „Ecumenism în masă – Clerici „ortodocși” ruși pozându-se cu ereticul papă Francisc, la Vatican

  1. Pingback: Ecumenism în masă – Clerici „ortodocși” ruși pozându-se cu ereticul papă Francisc, la Vatican… – Blogul MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI

    • saracii arhiereii „nostri” , le place sa se ocupe cu cele lumesti culturale, sa organizeze tot felul de simpozioane pentru oamenii lumesti. Au lasat cele ce ar trebui sa organizeze , adica sedinte despre cum sa-i invete pe oameni sa pazeasca randuielile sfinte care mantuiesc sufletul, si se ocupa cu conferinte care si pe oameni smintesc si nu stiu daca vor lua vreo cununa de la Hristos pentru treburile astea prea neinsemnate! of of… măi măi!

      Apreciază

  2. Pingback: Clerici „ortodocși” ruși pozându-se cu ereticul papă Francisc, la Vatican | ganduri din ortodoxie

Lasă un comentariu