Ce spunea gheron SAVA LAVRIOTUL în decembrie 2016 – Nu de la el, ci de la „marii bătrâni, ce nu se fac cunoscuți lumii”

Reiau articolul din 5 decembrie 2016, care alături de Scrisoarea părinților mărturisitori din Athos, din decembrie 2016, către românii care s-au îngrădit de erezia ecumenistă , constituie momentul cel mai echilibrat al măturisirii părintelui monah Sava Lavriotul:

Mesajul părintelui SAVA LAVRIOTUL și al PĂRINȚILOR AGHIORIȚI despre existența HARULUI în Bisericile Ortodoxe Locale care au acceptat pseudo-sinodul din Creta. Ce trebuie să facă un antiecumenist

hqdefault

Cu multa dragoste  si respect pentru cei care se lupta si privegheaza pentru Dreapta Credinta, crestini ortodocsi neadormiti luptatori ai lui Hristos Dumnezeu, Cel pe care Il slavim si laudam in chip binecredincios, doresc sa subliniez un lucru esential pe care cu multa intrebare pe la marii batrani, ce nu se fac cunoscuti lumii, ci ne-au trimis pe noi, cu binecuvantata ascultare, ca sa va transmitem gandurile luminate prin rugaciune si multa sfatuire si smerenie si anume despre existenta Harului Sfantului Duh in Sfintele Taine ale Bisericilor Ortodoxe Locale, daca mai lucreaza Dumnezeu in Tainele savarsite de ei sau nu. Asa cum stim, pana la condamnarea lui Nestorie, Patriarhul Constantinopolului, Sfintii si de Dumnezeu insuflatii Parinti ai Sinodului al III-lea Ecumenic au primit ca fiind lucratoare toate hirotoniile si slujbele savarsite de Nestorie pana in momentul condamnarii lui si a ereziei lui de catre Sfantul Sinod, chiar daca acesta propovaduia erezia in public si o impunea prin forta si violenta. De aceea si noi credem ca in Sfanta Liturghie savarsita in Bisericile unde s-a semnat (in) Creta, Duhul Sfant vine si preface painea in Trupul  si vinul in Sangele lui Hristos.

  Sfanta Impartasanie, asa cum stiti,  se da unora spre iertarea pacatelor si spre viata vesnica iar altora se da spre osanda. Hristos este foc care pe unii ii lumineaza iar pe altii ii arde. Credinciosii care, cunoscand blasfemia semnata in Creta, se impartasesc cu Preacuratele Taine din mana celor care au semnat in Creta sau a preotilor care pomenesc pe episcopii care au semnat in Creta,  sau sunt deacord cu Creta, incurajand astfel pe episcopii care s-au lepadat de Hristos in Creta, ca si cum nimic nu s-a petrecut, aceia se impartasesc cu Hristos spre osanda lor, aratand nepasarea lor fata de Adevarul lui Hristos, aratand prin impartasirea din mana lor ca au aceiasi credinta cu ecumensitii si ajutand la raspandirea molimei ecumeniste.
 Cei care datorita varstei, a nepriceperii, cei care deabia acum descopera Biserica lui Hristos, cei care sunt lipsiti de cunostinta asupra marii tradari petrecute, se impartasesc cu evlavie si cu frica de Dumnezeu, nimic stiind de lepadarea ierarhilor prin semnatura lor la Creta, aceea se impartasesc spre iertarea pacatelor si spre viata de veci.
 Este de dorit, ca cei credinciosi marturisitori, monahi si mireni, sa stam acasa pentru Hristos si sa ne facem randuiala cu lacrimi, sau sa mergem sute de kilometri sa ne impartasim continuu cu Sfintele Taine din mana celor care nu pomenesc pe ierarhii care accepta pseudo-Sindoul din Creta decat sa dam exemplu rau si sa incurajam pe cei care s-au lepadat de Hristos. Sunt Biserici Locale care nu au mers in Creta: Biserica Rusa, Biserica Bulgara, Biserica Antiohiana, Biserica Georgiana, sau mitropolii din toata lumea ortodoxa  care resping public pseudo sinodul din Creta si in acelasi timp exista parinti ce au intrerupt pomenirea ierarhilor care au mers in Creta sau au acceptat Sinodal pseudo Sinodul din Creta. Sa gasim solutia cea mai buna pentru fiecare caz in parte si astfel, daca avem Biserica ce nu accepta Creta, nu accepta panerezia ecumenista,  sa ne luam merinde Painea cea Cereasca, adica sa ne impartasim, mirenii, macar toate sambetele si dumincile iar monahii de 3, 4 ori pe saptamana daca este cu putinta si nu suntem legati cu epitimii datorita pacatelor mari(avorturi, preacurvii, vrajitorie, etc) Asa e randuiala Sfintilor Parinti Colivazi care au reinviat invatatura patristica si porunca de a ne cumineca, daca avem Biserica.
Preotii care au oprit pomenirea sa nu judece, sa nu-i acuze pe cei care nu au oprit-o ci sa-i primeasca cu multa dragoste la Sfintele Liturghii si sa conslujeasca ei, cu condita ca atunci cand conslujesc sa nu pomeneasca pe ierarh. Parintii care nu pomenesc sa nu stea retrasi si ascunsi ci sa iasa la marturisire. Intreruperea pomenirii este doar inceputul luptei si o forma a ei, nu finalul luptei. Datoria noastra este sa marturisim incontinuu. Preotul care a oprit pomenirea este dator sa faca acest lucru public(oprirea pomenirii) si sa isi instiinteze episcopul de care apartine canonic.Altfel este ca si cum nu a oprit pomenirea, si nu are valoare de marturisire. Preotii care nu pomensc sa nu faca selectii intre credinciosi, ci sa-i primeasca pe toti cu dragoste.
Preotii care nu pomenesc sa aiba dragoste si mila, si mult discernamant, rabdare si lumina. Asa cum Dumnezeu iconomiseste cu dragoste si asteapta pe toti sa se intoarca la Adevar, asa si parintii nepomenitori sa astepte pe toti cu dragoste si sa nu apara duh de cearta, de ura, de raceala si alte patimi care daca vor birui, arata ca nu a fost bineplacuta lui Dumnezeu jertfa nepomenirii. Marturisirea fara dragoste si mila si fara discernamant ucide, duce la schisme si dezbinari.
   Dragostea toate le rabda, toate le crede, toate le nadajduieste asa cum spune Sf. Apostol Pavel. Nu toti pot opri pomenirea, nu toti credinciosii au aceeasi credinta si putere de marturisire, nu toti au aceeasi putere de intelegere, de aceea noi sa-i asteptam pe toti si sa fim in urma tuturor. Sa fim noi anatema, sa fim noi cei mai huliti, decat sa pierdem un suflet, pentru care vom da raspuns in fata lui Dumnezeu.
Sa ne gandim la scopul lucrarii noastre (de intrerupere a pomenirii si marturisire) anume de a se reveni la Adevar, de a se inmuia episcopii si de a le trezi constiinta prin jertfa si fermitatea noastra si a poporului drept credincios.
    Ma rog cu lacrimi lui Dumnezeu pentru care ma nevoiesc in pustia aceasta a Sfantului Munte si pentru care, din ascultare, mai ies in lume pentru a spune mesajul parintilor, asa cum ei mi-au poruncit, ca iubitorul de oameni Hristos Domnul, Fiul Tatalui cel mai inainte de veci sa va tina uniti in credinta si dragoste, caci altfel litera moarta ucide, dar Duhul da viata.
Gheron Sava Lavriotul
Sfanta Manastire Marea Lavra, Sfantul Munte
poate fi contactat in limba engleza la nr de telefon 00306947011111
– traducere din limba greaca preot Matei Vulcanescu
note:
  • Această poziție a părintelui Sava Lavriotul este dealtfel și a ierarhilor greci anti-Creta.
  • aceasta este atitudinea parintilor marturisitori din Sfantul Munte (Gheron Gavriil si Vlasie Vigliotul, etc), a Sinaxei de la Volos si a mitropolitilor marturisitori ai Bisericii Greciei (IPS Serafim al Pireului, IPS Serafim al Kithirelor, IPS Pavlos al Glifadei, etc)
  • Strajerii Ortodoxiei, Papadakis- pagina 102 Cuviosul Ipatie si multi preoti  au oprit pomenirea lui Nestorie inainte de a fi condamnat de Sinodul III-Ecumenic

Sursa: sinodultalharesc.tk

16 gânduri despre „Ce spunea gheron SAVA LAVRIOTUL în decembrie 2016 – Nu de la el, ci de la „marii bătrâni, ce nu se fac cunoscuți lumii”

  1. https://www.rt.com/news/412159-christians-jerusalem-trump-capital/

    Patriarhii eretici se autountituleaza lideri spirituali ai crestinilor.
    Iata ca frica mortii ii face sa marturisesca mandria lor draceasca si urata prin care L-au lepadat pe Hristos si s-au facut capi ai „bisericii” lui satan. Cititi scrisoarea si va inspaimantati. Iata ca evreii i-au folosit si le i-au puterea. Asa face diavolul intai iti da putere de stapanire apoi te leapada precum sunt lepadati vrajitorii in zbor. Iata ca i-a cuprins frica ca nu mai au stapanire si ii scriu lui Trump ca sunt liderii crestinismului lor satanic fara Hristos.
    Plus impreuna cu papa.

    Apreciază

  2. Prin pr Sava a vorbit tot timpul Dumnezeu si Harul Duhului Sfant a vorbit de fiecare data in baza la in rautatirea situatiei ereziei care s-a extins si s-a ajuns la demonizare. Iata ca urgia lui Dumnezeu se apropie si rugati-va sa vina intai razboi ca sa se mantuiasca inca oamenii si mai multi caci antihrist apare si daca vine farà razboi atunci va fi groaznic. Este atunci mania lui Dumnezeu lasata pt indiferenta si rautatea oamenilor si pt ca nu au crezut adevarului primesc inselarea si se vor inchina lui antihrist. Sa ne fereasca Dumnezeu !
    STARETII SE RUGAU SA FIE RAZBOI INAINTE!

    Apreciază

        • Pina una alta după cum ați aflat, Trump recunoaște Ierusalim capitala Israelului, anul viitor summit guvern mondial pe partea cealaltă Francisc cu Bartolomeu de dau de ceasul morții pt unitate, nu stau locului o clipa

          Apreciază

    • Nu este adevarat nu mereu a vorbit Duhul Sfant prin pr Sava, cand a zis cu Taine valide si invalide in Pidalionu de la 1844 nu scrie asa ceva dar poate is alti termeni , cand a zis de bosvr de la noi a facut-o praf aceia is eretici dovada ca nu stie ce a facut Galaction Cordun, cand la-au oprit pe Pr Berestov sa zica de cnp in Grecia la sinaxa a fost de Dumnezeu treaba asta? E si el om greseste nu e papa infailibil

      Apreciază

      • Ca nu a spus de ereticii stilisti este una si la fel cu pr Arsenie Boca. Cu documentele a gresit la banceni cand Vulcanescu a spus ca nu-i problema el totusi a spus ca nu are macar electronic.
        Insa fata de erezie si apostazie a spus si spune drept. Este singura marturisire adevarata care de consecinta prin scrie rilevante sf parinti arata ca Cine se face partas ereziei Chist si farà stiinta este afectat. Aceasta nu este o simpla erezie ci pan erezia care pe toste le are si in plus fiind legata de sobornicitatea Bisericii cu atat mai mult impune intreruperea comuniunii cu cei razvratiti care au ajuns in acelasi duh cu papà si sectar ii si demonii si hindusii fiind cu totul demonizati. Daca aveti ochi vedeti ca ei sunt negri si intunecati. Insa de acum ajung sa fie albi si stralucitori pt ca satana care ii stapaneste se arata prin ei in inger de lumina. Nimeni nu vede dar pitestiul este deja si daca nu interviene Dumnezeu vom ajunge toti demonizati si spalat pe creier ca ereticii

        Apreciază

        • Cel ce nu stie nu e afectat…aici e toata dezlegarea problemei, pai da si era si inainte de Creta ecumenismu acu e mai mult dupa Creta, asta li se tot spune de 1 an de zile is surzi si orbi nu vor sa intrerupa comununiunea, aia e presupunerea ta ca satana ii face luminosi poate o sa zici ca ingerii ce slujeau cu preotul ce zicea erezii din Limonar si aceia erau demoni ca s-au deghizat…

          Apreciază

  3. Antihrist este al lor si ei sunt ai lui. Sa se mai roage poate cineva ca Sf Vasile pt care Dumnezeu a luat pe iulian apostatul. Un inger l-a rapus. Nimeni nu mai plange pt Hristos care este rastignit din nou.

    Apreciază

  4. Ceea nu intelegi este ca erezia este Duhul diavolului. Pan erezia ecumenismului este legiune. Poate zice cineva ca nu este afectat de diavol pt ca nu stie? Nu cred ! Cine se roaga impreuna cu episcop eretic se roaga diavolului. Deci Cine nu stie ca se roaga diavolului nu este afectat? Nu cred. Ecumenismul a fost acum este stanism pur la eretici. Sunt in comuniune cu toti in duh. Imi pare rau ca nu vezi demonizatii cum arata.

    Apreciază

    • Tu oricum crezi ce vrei asa ca, si 1000 de Nu stiu ptr tine nu valoreaza ptr ca tu iti formezi o religie facuta de tine neacceptand Parintii Sfinti, daca te-a afectat cum ai vazut harul fara botez? Daca zici ca esti osandit ptr Balamandu lu Ciobotea…si mai zici ca nu hulesti, minti cand zici ca nu hulesti i-a rastalmaceste-o si pe asta: Cartea: CEA MAI SCURTA CALE CATRE RAI Nu judeca și nu vei fi Judecat, Arhimandrit Serafim Alexiev, edit. Sophia 2007,pag.110-111

      „Iuda a primit chiar de la Hristos Precinstitul Lui Trup, dar s-a împărtășit nevrednic și, pentru aceasta, satana a intrat în el.” De aici se vede limpede că primirea Harului prin Sfintele Taine atârnă exclusiv de starea sufletului celui care le primește.“

      Apreciază

  5. Pingback: Ce spunea GHERON SAVA LAVRIOTUL în decembrie 2016 – Nu de la el, ci de la „marii bătrâni, ce nu se fac cunoscuți lumii” – Ortodoxia mărturisitoare

  6. ceva nu se leaga deloc… ca sa te impartasesti cu Sf.Taine, acestea trebuie sa fie Sfintele Taine… Nu am auzit niciodata la Sfintii Parinti ca Episcopii Eretici ( si in consecinta, si preotii care sunt doar loctiitorii episcopilor eretici si ii pomenesc pe acesti eretici), ar mai avea Sf.Taine … (stiu de afirmatiile si retractarile despre existenta Sf.Duh in „bisericile” care au imbratisat si semnat EREZIA din Creta …): „Credinciosii care, cunoscand blasfemia semnata in Creta, se impartasesc cu Preacuratele Taine din mana celor care au semnat in Creta sau a preotilor care pomenesc pe episcopii care au semnat in Creta, sau sunt deacord cu Creta, incurajand astfel pe episcopii care s-au lepadat de Hristos in Creta, ca si cum nimic nu s-a petrecut, aceia se impartasesc cu Hristos spre osanda lor”

    Apreciază

    • Justin,
      Unii dintre episcopi si chiar dintre preoti, sunt eretici cu mult inainte de Creta. De aici ar rezulta ca o multime de romani, nu ar mai fi crestini, caci preotul si episcopul lor nu au avut Sf Taine cand i-au botezat.
      Deci ori voi aveti dreptate si o mare parte din poporul roman, daca nu toata, e pagana, ori sunteti niste mincinosi!

      Apreciază

Lasă un comentariu