Scrisoarea Părintelui IULIAN PRODROMITUL către Părintele SIMEON ZAHARIA, pentru a-l încuraja să rămână statornic în mărturisirea anti-Creta

Imagini pentru pr iulian de la prodromu imagini

După cum știți: 

Părintele SIMEON ZAHARIA de la Sihăstria (schitul Poiana lui Ioan), duhovnicul lui Teofan: „ACUMA CÂND O SĂ VIE, AM SĂ-I SPUN RĂSPICAT: ÎNALT PREASFINȚITE, TREBUIE SĂ RENUNȚAȚI LA CEEA CE AȚI FĂCUT; NEAPĂRAT! DACĂ NU…, GATA, NU MAI PUTEM: ÎNTRERUPEM POMENIREA!

Apoi: 

Video – Părintele Simeon Zaharia a reintrat sub ,,ascultare” faţă de ereticii cretani 

Iată că Părintele Iulian de la Prodromu (schitul românesc din Muntele Athos) îi scrie Părintelui Simeon și îl încurajează:

 

Părinte Simeon, blagosloviți!

Ne-am bucurat cu toții și ne-am umplut de nădejde auzind mărturisirea ta cea dintâi, în care ai spus că trebuie să ținem credința neschimbată așa cum am primit-o de la Sfinții Părinți.

Ne-am folosit cu toții și ne-am întărit în nădejde, auzind la sfinția ta că nu recunoști sinodul din Creta ca ortodox și nu ești de acord cu ierarhii care au semnat în favoarea ereticilor, dându-le drepturi de biserică.

Toată lumea a prins curaj, să mărturisească fără frică, văzând că mai sunt bătrâni  statornici, care să apere Biserica chiar cu prețul vieții lor.

N-a trecut mult și bucuria noastră s-a schimbat în mâhnire văzând cum te-ai lăsat influențat de cei mari, care te-au îndemnat să te dezici de mărturisirea cea dintâi și să zici ca ei, care au nesocotit sfintele Soboare a toată lumea și luptele pline de sânge ale sfinților, care au păstrat mireasa lui Hristos, care este Biserica, fără pată sau zbârcitură, după cum ne învață Apostolul Pavel.

Te rog, ca un bătrân cu care te-ai nevoit atâția ani împreună, să iei aminte și să nu te mai schimbi în cele ce le spui către creștini, căci nu e de joacă cu cele ale credinței.

Fii deci statornic în mărturisirea cea bună pe care ai dat-o întâi împotriva celor care au trădat Biserica din interior luând parte și semnând la sinodul din Creta.

Ține bine și neschimbat ceea ce ai primit de la Domnul, ca să poți spune acum, la sfârțitul vieții, împreună cu Sfântul Apostol Pavel:

„Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârșit, credința am păzit.„ II Tim. 4; 7

Am scris aceastea cu mâna mea, Ieroschimonah Iulian Prodromitul.

12 Dec. 2016

 

Sursa: Apărăm Ortodoxia

7 gânduri despre „Scrisoarea Părintelui IULIAN PRODROMITUL către Părintele SIMEON ZAHARIA, pentru a-l încuraja să rămână statornic în mărturisirea anti-Creta

  1. Parinte ieroschimonah Iulian Prodromitul, sa va dea Domnul nostru Iisus Hristos sanatate si putere sa marturisiti credinta noastra Ortodoxa pana la capat ca sa ne intariti si pe noi, mirenii . Si Maica Domnului , impreuna cu toti Sfintii din ceruri sa va tina in paza lor Sfanta !

    Apreciază

  2. Pingback: Situația acuală din Schitul românesc PRODROMU din Muntele Athos – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  3. Se tot vorbeste despre ecumenism, „in draci”, in special de catre „calugari”, desi Iisus a fost si este iubire. Daca ar fi fost asa, apostolul Pavel nu ar fi existat. Hai sa ne mai si gandim inainte sa vorbim, nu?

    Apreciază

    • Daniel Stoica,
      Prietene, nu inteleg ce vrei!
      Ecumenismul este erezie si tot timpul Biserica a luptat impotriva ereziilor!
      In numele iubirii nu putem accepta schimbarea credintei.
      Da, Iisus este iubire, dar este si mustrare, citeste mai cu atentie evangheliile!

      Apreciază

Lasă un comentariu